Пролет вече наближава, януарче рано става! (47)

• 29 860
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Пазарджик
Привет и от мен  Hug
Адис аз съм много доволна от Мукоплант на др.Тайс-пие се без проблем и лекува,веднъж взех и този Лека нощ,но той е по остър (лютив) и Таня не го прие
А приказката беше страхотна,чак ми се насълзиха очите от смях  Grinning
Буби малкия е прекрасен,като картинка е  Heart Eyes
Зън аз всеки ден бъркам нещо заради Таня,тя не яде закуските в у-ще .То са кексове и кексчета(мъфини),кифли(сладки и солени),рула,бисквитени торти ,сандвичи и т.н.
мрм бързо да се оправят децата  Hug  Praynig
Димара Hug дано няма нищо сериозно  Praynig

Аз вчера имах много емоционален ден- интервю за работа,погребение и детски рожден ден,направо бях развалина

# 196
  • sofia
Тути, днес как си?

Ирен яде пици в у-ще, а за закуска - банани, кроасани.

Как са болните?

И мен ме интересува този сироп за Лека нощ какво му е действието.

# 197
  • Пазарджик
Любе добре съм мила,като се наспи човек с други очи гледа на света  Hug
Ох Таня ми е трудна въобще с храненето.Единствените купешки пици,които харесва са доста далеч от училището и да иска няма как да си купува ,кроасани яде ,имат автомат в училище.Болката не е в закуски за у-ще,с това свикнах,не ми пречи да ги приготвям,проблема е като тръгнем на някъде,било за ден или на почивка,все съм с чантите с храна,и все гледам да има кът за готвене  ooooh! Лошото е,че не желае да опита чуждата храна  ooooh! Преди две години ходихме за няколко дена в една почивна станция на Антон Иванов и първата закуска беше пържени филии(това може да го яде всеки ден),та не знам как се беше решила да ги опита,но ги беше харесала и като бяга към стаята и вика колкото и глас държи"Мамо тези филии са същите като твоите" Mr. Green Само да вметна,че на 10г. прояде лютеница и то защото сестра и ядеше,абе "дзвер" голям е.

А Мукоплант сироп за кашлица "Лека нощ" съдържа теснолистен живовляк и още три подбрани растителни екстракти с успокояващо действие-мащерка,маточина и лайка.
Те допринасят за спокоен сън и облекчават по естествен начин упоритата кашлица.

# 198
  • sofia
 hahaha добре, че не е момче Таня, че как щеше да си намери жена!
ММ също отказва да яде чужда храна, дори при свеки ме кара аз да готвя, което според мен е обидно спрямо майка му.

# 199
  • София
Ехо, да се включа и аз Hug Честити 83-ти и 8-ми март на патерици  bouquet

Гледам и вие сте на тема сиропи за кашлица Grinning
Тези двата не сме ги ползвали, от по-леките съм давала Хустагил и Тусавит, а за отхрачване - Флудитек. Честно казано, не знам от кой съм най-доволна, май от никой. Но мойта мома още вади зъби и положението със секретите в гърлото е особено актуален. Днес извади зъб номер 13. Е, няма такъв изстрадан зъб.Rolling Eyes Почна се с вирус, инфекция на горните дихателни пътища, 9 дни висока Т, 2 АБ... Сега изобщо не знам кога ще се престраша да я пусна пак на градина, където пък имат варицела.
Оплаках се...

Да знаете, че много ме е яд, че не мога да прочета всички теми, всеки мисля, че нещо интересно съм пропуснала. Извинете, ако задавам въпроси, които скоро сте обсъдили.

Имам въпрос - ясленчетата януарчета от кога мислите да преминават в ДГ? Тази есен или следващата? Дайте съвет, моля, много съм раздвоена, а директорката иска скоро да й кажа, за да си предвиди местата.

Тути, ама големи кулинарни красоти пускаш напоследък във ФБ. Все се каня да ги похваля!

Адис, видях, че си писала за преписването в училище. Само' по себе си не е лош метод, обаче само ако не се прекалява и набляга единствено на него. При преписването се разчита на "паметта на ръката", доказано е, че ръката също помни по същия начин, както окото спомага за зрителната памет например. Дано го обясних разбираемо. Преписването особено помага при изучаване на правописа, независимо дали на родния или на чужд език. Казвам го от собствен опит, имала съм дълги периоди на обучение по чужд език, но най-много съм запомнил (и почти на 100%) нещата, които съм писала по n на брой пъти. Но това е просто един метод и толкова.
Оттук нататък и според мен БГ системата си действа остаряло и неадекватно. Креативността и самостоятелното/критичното мислене не се насърчават ни най-малко. Но за съжаление реформите в училищата са стигнали дотук. Хайде, да не продължавам, че се отплеснах:)

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 17:19 от Мелона

# 200
Здравейте, дами!
Елица днес е маааалко по-добре. Нямаме особено подобрение, но поне снощи и днес през деня успява да спи, което предишните 24 часа беше мисия невъзможна. Милата очичките й бяха станали червени и подути, носът тече безспир, изобщо жалка картинка. А гласът й е като на продрано гардже. Дано минем без АБ, само това се моля.

mrm и аз искам вече да е лято и да няма болестиииииииии. Много се измъчих с Елица. Петър ми се разболя за първи път на 10 месеца, а тя вече трети път е болна.

От сиропите за кашлица на Петър му действа добре Синекод. От Проспана не съм видяла полза.

Нашият юнак пък така е свикнал с вкуса на манджите от детската кухня, че моите манджи не ги харесва много. Но много ме кефи, че обожава риба всякаква, приготвена по всякакви начини. Покрай него взехме да готвим повече риба.

# 201
Здравейте!
Да си кажа и аз-Мукоплант лека нощ  отдавна го ползваме.Определено има ефект и спи спокойно вечер.
Мелона,при нас може и от тази година.Даже малкото реших да го дам още от юни/казаха че можело/.
Димара,бързо оздравяване на малката Еличка.За храната-около година ядеше само от детската кухня,уикендите се виждах в чудо с какво да я храня,че не искаше нищо друго.После сама започна да проявява интерес и да отказва кухнята.Като я спрях и се родих-започна да яде повече,по-често и т.н.

# 202
Добро утро и успешна нова седмица  Simple Smile

Аз мисля септември да я пускам на детска градина. Надявам се да не си остана само с плановете де, защото докато се чудех дали да я пускам на ясла или не, те я затвориха за ремонт  Laughing

Тази нощ ми спретна чуден 25-минутен рев и така и не разбрах защо. Няма ли да излизат вече тези кътници   ooooh! Само крещеше "Мамо, гушкай ме", като посегнех да я гушна, крещеше "Не ме пипай".

# 203
  • Пазарджик
Добро утро и от мен!
Днес оставих Нели в къщи,че в петък нослето протече,смятам,че овладях положението,но реших да я оставя още един ден в къщи.За всеки случай ще я заведа при педи.

Любе добре че Таня не е момче  ooooh! ,Господ си знае работата.
Димара бързо да се оправя малката  Praynig Hug
Мелона Hug  директорка на нашето ОДЗ смята,че по ранното преместване от яслена група в I-ва група зависи от развитието на детенце .

# 204
И аз оставих Ивайла вкъщи, нещо тази кашлица не отшумява, предимно при ставане от сън е, но я има, и умкалор-а който давах цялата минала седмица този път не помагна. Благодаря ви за мненията за сиропите, вчера мм отиде до аптеката да купи на Д-р Тайс сиропа и се върна с Проспан  ooooh!, аптекарката му била казала, че е по-подходящ за този вид кашлица. Аз лично съм малко скептична към него, но да видим, за пръв път давам.

Тутинка, за съжаление малко са хората, които имат възможност да ги оставят вкъщи при неразположение, повечето ги водят с хреми, кашлици, дори и да е здраво детето, то в близките няколко дни, гаранция му е протекъл носа. Аз, да ти кажа честно вече започнах да свиквам с това, макар че преди много се ядосвах. бързо да минава хремата на Нелката  Hug

Мелона, аз мога да кажа от моя опит с Мартин, той е февруари. тръгна с предишния набор на дг, имаше и още няколко деца като него, които са по-малки, но аз лично мога да изтъкна само предимства, не и недостатъци. вярно в началото, в първа група разликата е по-осезаема, но после се стопява. ако не искаш да тръгва по-рано на у-ще също имаш вариант, не всички 6год. деца от неговата група тръгнаха на у-ще сега, някои са предучилищна в у-ще и ще тръгнат с набора си в първи клас. така че има варианти, ако това те притеснява. Има и друго, ако остане в яслата, ще тръгне в първа група, най-рано юни или септемри догодина, което си е на 3г. и кусур. от майка ми знам, която е детска учителка, че дете сред по-големи деца вирее и се чувства добре, но когато е сред по-малки е обратното  Peace И Тути е права ,че зависи от развитието, най-важното е да е без памперс и да си казва само, когато му се ходи до тоалетна, другите неща за хранене и обличане се научават, но със сигурност са в плюс  Hug

Ех, пак се улях с писането, хубав ден, момичета  Hug

# 205
  • София
Добро утро!

Понеже няколко момичета споменаха, че дават Синекод, искам да предупредя за този сироп - той не лекува кашлицата, а я подтиска, като влияе директно на центъра в мозъка, който отговаря за кашлечния рефлекс! Внимавайте с този сироп, само при лекарско предписание го давайте, защото кашлицата все пак помага на организма да се освободи от секретите и подтискането може да бъде опасно, особено ако болестта е слязла надолу.

Тути, браво на теб, че се стараеш да приготвяш хубави закуски на Таня. Аз правя на Бобо сандвичи за училище, по-рядко баница или кекс. Сега и от училище по някаква програма им дават закуска в училище, обикновено сандвич, но с толкова долнопробни продукти, че в повечето случаи не стават за ядене. И си мисля като нямат пари за качествени храни да им раздават по една ябълка или някакъв друг плод по-добре на децата.

# 206
  • sofia
Сега се прибираме от лекар. Лия няма червено гърло, здрава е, а кашля предимно, когато спи. През другото време- 4-8 пъти на ден. Давам Гринтус, Зиртек, но не отшумява. Кашлицата е давеща, чак повръща понякога
Дадоха ми направление за Пулмолог.

Вие какво ще кажете, аз вече нямам фантазия.

# 207
  • Пазарджик
и ни сега се връщаме от педи,изписа ни капки за нос,ще я оставя в къщи и утре за да съм сигурна,че всичко е ок.
Любе трета сливица?
Зън много им се дразня на тези закуски от у-ще,меко казано са отвратителни,на Таня в у-щето два дена в седмицата имат плодово-зеленчуков ден,умирам като им дадат два моркова за закуска или грозде на гладно  ooooh!

# 208
Здравейте, момичета!
Не съм се изгубила безследно, както се пееше в една стара любима песничка. По веднъж на няколко дни надничам, да не ви изпусна, ама все не стигам да пиша... Сега обаче, не мога да се удържа:
Сега се прибираме от лекар. Лия няма червено гърло, здрава е, а кашля предимно, когато спи. През другото време- 4-8 пъти на ден. Давам Гринтус, Зиртек, но не отшумява. Кашлицата е давеща, чак повръща понякога

Вие какво ще кажете, аз вече нямам фантазия.
Любе, кашлицата почти сигурно е алергична. Ама, моля те, не давай да тъпчат детето с кортикостероиди!  Praynig Предполагам това ще предпише пулмологът или, ако е човечен, ще ви препрати на алерголог. На твое място бих търсила съдействие на хомеопат, шуслеров терапевт или каквито и да са други алтернативни лечители, за чието влияние, разбира се, предварително съм се убедила, че е безопасно.
Т.нар. холистична медицина няма задоволително лечение за автоимунните заболявания! Кортикостероидите само подтискат, временно!, имунната реакция, но са далеч от лекуването...
Минали сме през това с баткото - кашля като легне, ама така, че направо повръща, вкл. докато спи. Задушава се почти. Та моментната реакция е следната: силно, ама много силно овлажняваш атмосферата в стаята (стигала съм до там да включвам котлон до леглото откъм главичката и да оставям вода да ври на най-високата степен!). Може да пробваш и с вкарване (ако още е будна) в силно запарената баня (уви, нашият батко не издържаше дълго) или с инхалатора - инхалирайте чист физиологичен разтвор или отвара от дафинов лист. И после - на нас всеки път ни назначаваха вентолин - инхалаторно или перорално, все е гадно, много товари сърцето.
Сега ползваме Бронхалис хил, още като почне да кашля го давам. Почти забравихме за проблема...
Стискам палци и на Лия, и на Нелката, и на Ивайла, и на Еличка-сестричка..., абе на всички болнички и опитващи да се разболяват! Оправяйте се, дечица!  Hug

П.П. Тути, много ви е бомбонесто апартаментчето, и от мен глас за тоалетната - страхотно попадение! А вашата спалня готова ли е?

# 209

Любе, ние сме по същия начин, кажи какво ти е казал пулмолога, че и аз се чудя какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт