Лакове за нокти- 75

• 47 476
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, влизам за съвет за заздравяване на нокти. Изчетох доста, но всички теми са най-малко на 1-2 години и видях модератор да съветва да питам тук, та затова.
От ок. 1 година ноктите ми се разслояват вертикално и хоризонтално.

Аз бих те посъветвала да не използваш заздравители, защото обикновено всички те съдържат формалдехид. Нокътят се удебелява и заздравява, за да не пропусне отровата до нокътната плочка, но щом спреш да го мажеш със заздравителя, отново се връща на изходна позиция.

Опитай следното:

- дръж ноктите къси, не повече от 1-2 мм, и полирай крайчетата и отстрани ъгълчетата с полировъчна пила, за да не задират и да не се нацепват и разслояват още повече; ако има отслоено отгоре, също леко и много внимателно го полирай, за да не продължава да се отслоява.

- дръж ги постоянно с лак - може да е безцветен, ако не искаш да си личи; може само с база. Най-добре си вземи Big 3 Free база без никакви допълнителни заявени качества освен това да е база. Такива има на Римел и на Есенс например. Два слоя база, отгоре, ако искаш, друг лак, ако не - един слой топ, и толкова. Лакът предпазва ноктите от разслояване, но е важно да е качествен. Сменяй го винаги, щом се пообели, за да изпълнява добре предпазната си функция.

- използвай ръкавици винаги, когато готвиш/ переш/ миеш чинии. Водата разслоява още повече ноктите. Може да си вземеш една кутия от тънките ръкавици тип хирургически и като се скъсат, хвърляш и си вземаш нови.

- един път седмично сваляй лака, мажи цялата плочка с масло Икаров и гледай да постоиш така повече време, за да „попие“ поне малко.

- иначе през цялото време постоянно овлажнявай пръсти и кожички с крем, може кутикулата пак с маслото на Икаров, когато имаш възможност да постоиш час-два така.

Опитай така един месец и виж как ще се чувстват ноктите ти.

п,п, Мерц и Ревалид не искам да пия- кг и без това са ми в повече, както и апетита. Иначе 2 дози Мерц правят чудеса.

Защо смяташ, че Мерц и Ревалид увеличават апетита и/или от тях се пълнее? Имаш ли някакви основания за такова твърдение? Наистина ме интересува.

# 346
  • Варна
Pump17 благодаря за съветите!
Все пак ще опитам известно време със заздравителя. Този уж е най-доброто и дано поне малко се оправят ноктите. Междувременно и след това ще ползвам твоите съвети. Ще трябва да си взема и хубава пила, а другият ми проблем, е че не мога да си режа ноктите с ножичка, режа ги с нокторезачка и съм сигурна, че това е част от проблема. За това, да ги държа къси, нямам избор - от 1 година са така, заради разслояването. Лакът ми се задържа макс. 2 дни - пада заедно с бележия се нокът. База досега не съм ползвала - ще се поправя.
Относно МЕРЦ и Ревалид - уверявам те, че се качват килограми. И с двете съм пробвала. Мерц ми се беше отразил супер на косата, обаче.... В аптеката ме насочиха, проверих и разбрах, че причина е бирената мая. Можеш сама да провериш в гугъл как се отразява. Аз казано честно, не съм чела много, разбрах го по себе си. Затова от няколко месеца се опитвам да си оправя ноктите с Калмацин, което както споделих не ми подейства.

# 347
п,п, Мерц и Ревалид не искам да пия- кг и без това са ми в повече, както и апетита. Иначе 2 дози Мерц правят чудеса.

Защо смяташ, че Мерц и Ревалид увеличават апетита и/или от тях се пълнее? Имаш ли някакви основания за такова твърдение? Наистина ме интересува.

във форума има тема по въпроса, ако ви интересува, потърсете я

# 348
 stenly аз  ползавам заздравителя на Мавала от около година,наистина има ефект,но както казва Pump17  има ефект докато се мажеш.Ако забаравя да се мажа и за около 2-3 седмици пак почват да се цепят ноктите.Но все пак съм доволна,защото преди това нямах никакви нокти,така,че и това е нещо  Wink Дано на теб ти помогне повече  Peace

# 349
 stenly, вземи си стъклена пила и изобщо не ползвай нито нокторезачка, нито ножичка. Само изпилвай ноктите и така им намалявай дължината. Пили от единия ъгъл към средата само в една посока, после от другия ъгъл пак към средата, и пак само в една посока. После заглаждай с пилата (блокчето) за полиране.
Когато си с база, лакът не пада заедно с люпещия се нокът, вярвай ми, и не го забелва още повече по този начин. Базата „подлепва“ за известно време лющещата се частичка от нокътя. Просто като видиш, че някъде се е олющило, веднага трий и сменяй базата и лака на целия нокът.
Успех!  Simple Smile

# 350
Днес съм с вторият лак от снимката много съм доволна от блясъка му и от бързото съхнене, за издържливостта ще мога по-нататък да споделя. Някой друг ползва ли го да сподели и той мнение?

# 351
  • Стара Загора
Pastel 309

Скрит текст:

# 352
Pump17 благодаря за съветите!
Все пак ще опитам известно време със заздравителя. Този уж е най-доброто и дано поне малко се оправят ноктите. Междувременно и след това ще ползвам твоите съвети. Ще трябва да си взема и хубава пила, а другият ми проблем, е че не мога да си режа ноктите с ножичка, режа ги с нокторезачка и съм сигурна, че това е част от проблема. За това, да ги държа къси, нямам избор - от 1 година са така, заради разслояването. Лакът ми се задържа макс. 2 дни - пада заедно с бележия се нокът. База досега не съм ползвала - ще се поправя.
Относно МЕРЦ и Ревалид - уверявам те, че се качват килограми. И с двете съм пробвала. Мерц ми се беше отразил супер на косата, обаче.... В аптеката ме насочиха, проверих и разбрах, че причина е бирената мая. Можеш сама да провериш в гугъл как се отразява. Аз казано честно, не съм чела много, разбрах го по себе си. Затова от няколко месеца се опитвам да си оправя ноктите с Калмацин, което както споделих не ми подейства.

Според мен чупливостта на ноктите се дължи на липса на витамини и бих ти препоръчала  за основа да ползваш витаминен лак. Аз преди няколко години имах проблем с ноктите и след 1 - 2 месеца използване на витаминен лак ноктите ми се оправиха, просто трябва постоянство. Успех!

# 353
  • София
Новите Jolly Jewels ми харесват, но се чудя дали да си купувам. Този с белите/черни частички наподобява Конфетите на Лореал. А пък червеният ми прилича на червения от глитърите на Перфект (някой го похвали в последните страници).  Thinking

# 354
Новите Jolly Jewels ми харесват, но се чудя дали да си купувам. Този с белите/черни частички наподобява Конфетите на Лореал. А пък червеният ми прилича на червения от глитърите на Перфект (някой го похвали в последните страници).  Thinking

На мен са ми направо еднакви , въпроса е кой ще си намериш в магазина  Peace Ако имаш единият от двата не ти трябва другият Simple Smile

Това да не са нови топ лакове Лореал?  Thinking

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 15:42 от Adry_ane

# 355
  • Пловдив
Момичета ,докато си намеря водката с хайвера,така и така търся,дали има лак червен пясък? newsm78
Но не на опи- той ми розовее,ще ми се да е баш червено Hug

# 356
# 357
Момичета ,докато си намеря водката с хайвера,така и така търся,дали има лак червен пясък? newsm78

Този също, макар че финишът е малко по-различен:
https://www.google.com/search?hl=bg&gs_rn=6&gs_ri=psy-ab … DUbyFCcXaOcr_gPAC

# 358
  • София
От днес:
- N17
- Essence - Breaking dawn - 02
- Catrice - Purple Reign 14

# 359
Този ми е легнал на сърце, но и той не е чисто червено.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 19:17 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт