Положителен австралийски антиген

• 13 074
  • 15
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте!
Извинявам се ако темата не е за тук, но се надявам, че ще получа по-ясни отговори. Рових с часове във форуми за хепатит, но от там само ми настръхнаха косите и не получих яснота.
Пациентка съм на д-р Даскалов и започнах да правя изследванията преди бременност и някои неща ме изненадаха неприятно. Като този австралийски антиген .

HBsAg 0.50 ( <0.13 положителен)

Пуснали са ми и Сер. изсл. на anti HbcIgM, HbeAg 0.32 ( до 0,9 отрицателен)

Знам, че не съм единствената с този антиген и не искам така да звучи. Но прочетох страшнички неща за този хепатит В, а личната ми лекарка още повече ме притесни като ми каза, че съм само носител и ме изпрати по живо, по здраво, без да ми се назначат други изследвания или да ме прати при специалист. Притеснявам се и за съпруга си...за евентуална бременност, но най-вече от това, че съм евентуален носител и мога да заразявам хората и дори и аз да развия хепатит.
Така ли е?

Имам и ВНКХ, заради която пия преднизолон F, който допълнително намаля имунитета и картинката никак не ми харесва...

Има ли бъдещи майки с такъв резултат и какво ще ме посъветвате да направя, защото съм силно притеснена... Sad
Предварително благодаря за отговорите.

# 1
  • София
отиваш при гастроентеролог, там ще ти обяснят и изследват още работи.
моя мъж е със същото, води се хроничен, вируса си седи необезпокояван, само трябва да се следи,
обясниха ни че може и до 100г да доживее без да се активира.
като за начало може да сложите ваксина на мъжа, хубаво е и той да се изследва.
не знам обаче при бременност как стои въпроса.
иначе не е много заразно, по кръвен път на-вече може да заразиш някой.
и май с това трябваше да започна, ама пусни си изследване на поне още едно място, понякога стават и грешки.

# 2
  • Пловдив
и май с това трябваше да започна, ама пусни си изследване на поне още едно място, понякога стават и грешки.
Благодаря за отговора!
Предполагам, че ще го направя, но нали знаеш....дотогава търсим с нещо да се успокоим или разтревожим....но поне да внесем малко яснота, за да не се побъркаме...
И друго не ми е ясно...чета, чета по форумите за хепатит и така и не мога да се ориентирам. Това, дето ми е отрицателно .... антитяло или антиген е, че има много противоречива информация и не мога по никакъв начин да се ориентирам?

# 3
  • София
антиген се води, ама това си е вируса.
най-сигурното изследване е HBV DNA, малко е скъпо, но поне дава повече отговори.
показва как се е размножил вируса.

# 4
  • Пловдив
Имах предвид това HbeAg. То ми е отрицателно. Но не мога да разбера "е" антиген ли е или "е" антитяло. Защото ако е антиген било добре, че ми е отрицателно, но ако е антитяло - не. Не знам. Ще се побъркам вече. Във форумите за хепатит пишат страхотии... Sad А личната си ме изпрати вкъщи без допълнителни изследвания или да ме прати на специалист, все едно нищо ми няма.
А иначе преди по-малко от месец бях в ендокринологична клиника и ми правиха всякакви хормонални, кръвни и урина....Всички изследвания са добре, урина, асат, алат....Не ми го побира главата откъде дойде това.... Sad

# 5
  • София
и това е антиген, добре е че е отрицателно.

щом и чернодробните са добре, явно само си го имаш вируса, не е страшно.
и ние се чудихме откъде се появи, май най-често от зъболекар, но дали е така няма как да знаем  Rolling Eyes

# 6
не се притеснявай, от австралийския антиген, аз съм с такъв и преди две години родих второто си дете, откриха ми го случайно,  когато вече бях бременна и ми направиха стандартните изследвания за спин, васерман, хепатит и всички други подобни.

# 7
  • Пловдив
не се притеснявай, от австралийския антиген, аз съм с такъв и преди две години родих второто си дете, откриха ми го случайно,  когато вече бях бременна и ми направиха стандартните изследвания за спин, васерман, хепатит и всички други подобни.
Благодаря ти!
Наистина имам нужда да чувам това, защото от четене в специализрания форум за болни от хепатит картината е страшна. За увреждане на черния дроб, цироза, рак, "тихия убиец" и т.н. Cry
Не мога да спя от два дни и само за това мисля.
Утре ще си пусна пак Австралийския антиген в друга лаборатория, за да съм сигурна, че няма грешка и ако не дай Боже няма грешка.....
ще видя какво ще правя, но няма да оставя нещата така, а ще искам още изследвания.... Sad

# 8
Виж, нормално е да се притесняваш, и на мен не ми беше никак весело, като ми казаха, че резултатът е ми положителен за хепатит, естествено отидох в друга лаборатория, за да се види дали съм болна или съм носител/междувременно си пуснах изследване на чернодробните ензими и всичко беше с нормални стойности/.Там ми направиха изследване и ми обясниха,че съм с австралийски антиген, простичко ми го казаха- организма ми се е "срещнал" с вируса на хепатит, но си изградил имунитет.Виж при майка ми беше друго, заразиха я със хепатит В при посещение на зъболекар, всичко протече много тежко при нея с ясна клинична картина- пожълтяване ,високи стойности на чернодробните ензими и т.н.Това беше преди 6 години и тя всяка година си прави две задължителни изследвания, но от тогава няма никакви проблеми.Родих със секцио и дори не сметнаха,че е нужно да бъда в изолатор заради австралийския антиген, бях в обикновена стая с друга родилка.Но не можеш да заразяваш хора не се притеснявай, аз съм учител и то в детска градина, така че ето не е страшно.И аз като тебе преди 3 години бях изпаднала в ужас, но след посещения, разговори и други подобни с лекари се успокоих.

# 9
  • София
да си се срещал с вируса и да имаш антитела е едно, а да имаш антиген е съвсем различно  Rolling Eyes
да си боледувал пък е съвсем трето, а да имаш хроничен хепатит, който си действа и ти уврежда дроба е съвсем четвърто.
добре е да се уточни кой с какво се е обзавел, за да може да се вземе подходящото решение за действия по натам.

# 10
  • Пловдив
Момичета, благодаря за съпричастността! Hug
Честно казано съвсем не съм спокойна, защото нещата са си сериозни, колкото и да не ми се иска да го повярвам. Аз съм малко черногледа, но това понякога ми помага. Предпочитам да се подготвя за лошото, а ако стане хубавото да съм изненадана приятно, а не обратното...

Относно моя случай разгледах сайта на лабораторията, в която са ми пуснат изследванията, и видях, че те по принцип не изследват "е" антигена. Изследват антителата, което ще рече, че отрицателната ми стойност е на антитялото anti HbcIgm. Това какво значи? В момента не съм инфектирана, а по-скоро съм носител или по-лошо...хроничен ли?

Чудя се и защо тогава са изследвали антитялото игм, като д-р Даскалов изрично си ми е поискал австралийския антиген и anti Hbc.  newsm78
Днес ще ида да пусна наново австралийския антиген в друга лаборатория....дано се окаже грешка все пак. Да пусна ли anti Hbc? Не знам antiHbcIgm дали ще му върши работа, а четох, че е хубаво да се комбинира като изследване австралийския с antiHbc.... Освен да го пусна и да видя какво ще стане...
Стискайте палци да е лабораторна грешка... Praynig

# 11
  • София
аз ти написах пусни днк/HBV DNA/, струва 120-150лв и съвсем се изяснява какво имаш и дали го имаш.
същите пари ще дадеш за няколко пъти за другите изследвания, които могат да ги изкарат какви ли не в различните лаборатории.

# 12
  • Пловдив
Знам, мила, и ти благодаря, наистина...Не искам да изглежда все едно не се вслушвам в правилен съвет, но просто....не исках да се впускам в дълбокото.....и предпочитах да го пусна в друга лаборатория, за да съм сигурна, че е положителен и затова....
В крайна сметка пуснах го днес.

Резултатите:
HBsAg        0.74                                   S/CO                           < 1.0 /-/ отр.; > 1.0 /+/ пол.   
Anti HBc /хеп.B коров антиген/  1.82            COI                            >1.0 /-/ отр.; < 1.0 /+/
ASAT(GOT)        28.3                             U/l     мъже до 35; жени до 31; деца 15-60   
ALAT(GPT)        45.3                              U/l     мъже до 45, жени до 34; деца 15-60

Напълно се обърках...Това какво показва? Че е отрицателен австралийския антиген ли? Възможно ли е? Все пак алат ми е завишен и това ме притесни, но предния ден ядох много люто....пия и лекарство...дали е възможно от това да е висок?
Относно антигена и антитялото би ли ми дала яснота? И двете ли са отрицателни?  newsm78 Не смея да се зарадвам и не знам какво да мисля....

# 13
  • Пловдив
Здравейте!
Явно ще трябва да го правя изследването трети път, защото в момента въобще не мога да съм спокойна от отрицателния резултат и не знам на какво да вярвам....
Реших да пробвам при личния лекар дали няма да ми даде направление за гастроентеролог - хем да ме прегледа, хем той да пусне каквото прецени, а не аз да се лутам по лаборатории....
Посетих д-р Саватинова в Пловдив. Чела и съм чувала много добри мнения за нея. Беше много любезна и внимателна, говорихме си и за предстоящите ми процедури - инсеминации и изследванията преди тях...
Тя каза, че първият ми положителен резултат не е с толкова високи стойности.....възможно е да е грешка, но все пак е добре да го изследваме в лаборатория "Писанец". Нямали в момента лимит на касата и реши да ми ги пусне на 1-ви април.
Относно високия алат- не бил чак толкова притеснителен, но все пак ми направи доста обстоен преглед на ехограф и установи, че няма повод за никакви притеснения...Единствено леко повишена ехогенност на паренхима....но като цяло каза - нормална ехограма...
Знам, че това трябва да ме успокои, но тези болки и тежест продължават (дали не си внушавам или от притеснение...знам ли), а и 1-ви е толкова далече....
Но няма начин - ще пазя дотогава диета и ще ям полезни за черния дроб храни и ще се надявам всичко да излезе отново отрицателно и да е било само лош сън...

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 11:00 от naskomimi

# 14
Здравейте, спешно търся имуноглуболин Hepatect CP 50 IU/ml за поставяне на новородено, заради заразена майка с хроничен вирусен хепатит Б. Моля, ако някой може да ми помогне, тъй като не се поръчва в цялата аптечна мрежа, свързах се с фирма  вносител, от която ми отговориха, че вече не внасят продукта, а и няма как да ми го доставят толкова бързо по принцип. Моля, ако някой може да ме насочи откъде да го купя!

Общи условия

Активация на акаунт