За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 602
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! По предписание на педиатърката  увеличихме Вигантола на 4 капки дневно, имаше притеснения за симптом на рахит... Така ще сме 1 месец... Но на консултацията ми каза 4 капки дневно, аз попитах 4 пъти по 1к? - отговора бе -не, 4 капки дневно...  newsm78
Сега му го давам 4 пъти по 1 капка... Ако бъркам поправете ме...
Не успяваме много слънце да събираме, много сме чувствителни към светлина, чак бялото на окото ни става червено, а дори не бяхме на пряка светлина. За очите ни изписаха Макситрол капки и то по мое настояване за някакви мерки, защото от тази нетърпимост на светлина си драскаме лицето постоянно. Но си мисля, че ще е с временен ефект Confused

# 256
  • София
Здравейте! По предписание на педиатърката  увеличихме Вигантола на 4 капки дневно, имаше притеснения за симптом на рахит... Така ще сме 1 месец... Но на консултацията ми каза 4 капки дневно, аз попитах 4 пъти по 1к? - отговора бе -не, 4 капки дневно...  newsm78
Сега му го давам 4 пъти по 1 капка... Ако бъркам поправете ме...
Не успяваме много слънце да събираме, много сме чувствителни към светлина, чак бялото на окото ни става червено, а дори не бяхме на пряка светлина. За очите ни изписаха Макситрол капки и то по мое настояване за някакви мерки, защото от тази нетърпимост на светлина си драскаме лицето постоянно. Но си мисля, че ще е с временен ефект Confused

Доколкото помня, най-често ги изписват 2 сутрин и 2 вечер  Hug

Майола Бени, значи определено не е апандесит, дано да е нещо безобидно  Praynig

# 257
Възможни ли са болки в корема при вирусни инфекции?

Напълно и вероятно възможни.
Нещо, което разбрах наскоро - много деца се оплакват от болки в коремчето при температура.

Бързо оправяне!

petinka5, защо антибиотични капки с кортикостероид при здрави очи?
Реакцията към светлината е нормална. Вероятно бебето е светлооко и белокожо?
Моят син е много, много бял, синеок. Само за минута при изкуствена неонова светлина и очите му стават като на пияница.
Не се притеснявай, ще отмине във времето.

# 258
  • Ямбол
Може би лекарят е има предвид веднъж дневно да даваш 4 капки.
Благодаря за мнението. Направи ми впечатление и това, че й къркори много, има газове и се уригва доста следобеда. Ще се наблюдаваме тази вечер, леля ми е в бойна готовност, ще ме кара до спешното, ако й звънна. Мъжът ми както обикновено, когато детето е болно е втора смяна и се прибира късно вечерта.

# 259
Благодаря ви момичета!Много сте бързи! Надявам се да се оправим... Обяснение за кортикостероидния препарат и аз нямам... Да си призная, не ни се отдава много и поставянето на капки на тази възраст, движим се по схемата за тях, не сме така зачервени...
За да ме поправи  за капките и аз си го мислех, но ми се струваше много наведнъж и реших да се посъветвам и с вас. Wink

# 260
  • София
petinka5, най-вероятно лекарката е имала предвид 4к веднъж на ден, т.е. на един прием.

Майола Бени, според мен не е апендицит.
Можеш да направиш консултация с гастроентеролог.

Когато съм болна и аз имам болки в корема (не винаги).

# 261
  • Шумен
Преди да оперират сестра ми от апендицит си спомням че само се оплакваше от време на време, без да я боли кой знае колко (мен разпитваха от кога, повръщала ли е). Майка ми за да мирне малката ме прати мен с нея при училищния лекар, дори на връщане подскачахме а тя се смееше. Да но носихме бележки за изследвания и се оказа точно това, на следващия ден я оперираха. Моя приятелка по същия начин само леки болки, родителите и не и обърнаха внимание докато не се спука и направи перитонит та едва я спасиха. Така че дори и за леки болки щом не отминават бих завела детето на лекар.

# 262
Най-малкото да пипне корема Confused моята ЛЛ винаги като и кажа , че малката се е оплаквала от болки в корема я пипа...не знам , но за апандисита е сигурно едно , че протича бързо( в рамките на 24 часа) ако я боли от няколко дни...една лив това.

# 263
При съмнение за възпален апандисит може да се палпира корема, ако има нещо, със сигурност ще усетиш. Аз винаги така проверявам,когато Ивайло се оплаче от болки в корема- карам го да легне и му опипвам целия корем. Всеки един възпален орган, ако има такъв, ще е свръх чувствителен към натиска и корема ще е твърд.

# 264
  • България/Германия
Току-що претеглих малкия и се притесних. Тежи 7100 гр, а на три месеца (преди 2.5 месеца) е тежал 6 кг. След два дена сме на консултация и ще видим как се движи според техния кантар, но не вярвам, че ще има голяма разлика с нашия. Само на кърма е, от шише, знам точно колко изпива. Какви може да са причините за слабото наддаване? Какви изследвания да му направим? Кръв, урина? Питам, защото педиатърът ни никога не назначава допълнителни изследвания и искам този път да настоявам.

# 265
  • София
Току-що претеглих малкия и се притесних. Тежи 7100 гр, а на три месеца (преди 2.5 месеца) е тежал 6 кг. След два дена сме на консултация и ще видим как се движи според техния кантар, но не вярвам, че ще има голяма разлика с нашия. Само на кърма е, от шише, знам точно колко изпива. Какви може да са причините за слабото наддаване? Какви изследвания да му направим? Кръв, урина? Питам, защото педиатърът ни никога не назначава допълнителни изследвания и искам този път да настоявам.

Съвсем нормално е  Peace Моето, дето знаеш колко тежи, за последните два месеца наддаде 800 и 700, а при вас идват по около 500 на месец. Значи е дръпнал на дължина повечко  Peace

# 266
elfie -бебетата не наддават с еднакви темпове всеки месец. В началото качват по-бързо, след това темпото се забавя.

# 267
  • Шумен
В Бг на 6 месеца децата имат изследване на кръв и урина. Не знам при вас как стоят нещата. Но аз не бих се шашкала от това тегло, бебето е на 5 месеца вече. След първите 1-2 месеца когато наддават по средно килограм, през следващите укротяват темпото. Ние месеци наред след бързия растеж качвахме по 200-300 гр. а се хранеха нормално и си бяха добре децата. Вече ако има и още нещо което което те притеснява обсъди го с лекаря на детето.

# 268
Елфи, аз бих се притеснила от ускорено качване.
Теглото и кривата на качване е идеална - не се притеснявай Simple Smile.

# 269
Елфи, и на мен не ми се струва да е толкова малък.
Последните 2 месеца е качвал около 500г, което е ОК.
На ръст как е?

Общи условия

Активация на акаунт