За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 603
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Angel_Dust, той спи при мен, но обикновено се буди чак към 4-5 ч.
Не знам той или аз се уплаши повече. Според майка ми не бил за лекар, ама аз съм си паника. Сега само тичам до стаята да го проверявам.

# 361
Авва, спокойно Hug!
Тепърва ще пада, нищо не им става - като гумени човечета са.
Наблюдавай го и утре, но със сигурност всичко е ок.

Желая ти спокойна нощ!

# 362
  • София
ЧериHug ! Знам, че още много падания ни предстоят, но това ни беше за първи път и си изкарах акъла.
Ама и аз съм си патка, разчитам че винаги ще стой мирно като му кажа. Звъннах на майка ми да идва, а тя " ооо, колко има да пада и десет човека да стоим да го пазим"!

# 363
Баба е с опит и е напълно права Grinning.
Основното, което се следи при удар в главата - дали детето е загубило съзнание веднага след удара, дали повръща, дали е сънливо.
Общо взето е по-добре да му се измисли нещо по-спокойно като занимание, без агресивни стимули - ТВ, силна музика, шум от някъде си.

Синът ми беше на година, когато падна и страхотно удари главата си, правиха снимка в Пирогов. Тогава неврологът каза - 24 часа пълна почивка на детето, без ставане от леглото. Няма как бебе на 1 година да не става от леглото, но поне всичко беше наред.

# 364
  • Ямбол
При падане - също така се гледат и зениците на очичките дали са еднакви.

# 365
  • София
Дано само с упахата, да се разминем.
Съзнание със сигурност не е губил и не е повръщал, но за сънливостта не знам как ще разбера, че той по принцип си е поспалив.
А иначе той ТВ не гледа, музика само от играчките му, а като спи трябва да е пълна тишина.
Благодаря, Чери! Лека вечер!

# 366
  • Шумен
Вали падна за първи път на около 6 м. уж я бях барикадирала на спалнята докато изнеса легена (точно и бях измила дупето) от банята чух туп и писък  ooooh! И моите бяха от поспаливите, затова гледах 2-3 пъти на час да я разбутвам докато спи. Реагираше с размърдване веднага и до лекар не стигнахме, че и аз бях шаш и паника  Mr. Green А колко са падали от тогава ехее безброй  Whistling Но първите им падания ще запомня  Rolling Eyes

# 367
  • София
Моят разбойник, спа цяла нощ и ако не бях станала в 5.15ч да му правя млякото, сигурно още щеше да си поспи, а аз на всеки час като по часовник се будех да видя мърда ли, диша ли.   Rolling Eyes Май аз съм по наплашена от него. Той вече е във вихъра, преследва се котката, катери се по креватчето си, което се ползва само за игра, май нищо му няма, а и забележка не си е взел от вчерашното падане  Simple Smile

# 368
Моят разбойник, спа цяла нощ и ако не бях станала в 5.15ч да му правя млякото, сигурно още щеше да си поспи, а аз на всеки час като по часовник се будех да видя мърда ли, диша ли.   Rolling Eyes Май аз съм по наплашена от него. Той вече е във вихъра, преследва се котката, катери се по креватчето си, което се ползва само за игра, май нищо му няма, а и забележка не си е взел от вчерашното падане  Simple Smile
Така е поука няма.Моя пада сума ти пъти.Винаги без последствия.Сега е на 3,10 години.Скача от леглата на земята,кълбета напред ,от раклата на леглото от там на земята...просто съм приела че такъв му е характера.Доста е буен от бебе.Но му идва от вътре и се пази.А като се удари сам рядко плаче.
Но преди 3 години едно бебе почина след падане.Няма да разкажа за да не плаша излишно никого.Затова при по малките майките наистина трябва да обръщат внимание на всяко удряне на главичката.

# 369
Предписаха ни Елефант Мултивитамини - сироп за деца. Честно казано чудя се дали да давам него или да предпочета Саностол. Имате ли отзиви за Елефант Мултивитамин?

# 370
  • София
Гледам състава на елефант има неща, които при саностола ги няма, та зависи за какво ви е изписан...

# 371
Бяхме на профилактичен преглед сутринта, защото миналата седмица детето беше с кашлица и хрема. ЛЛ каза, че сега всичко е наред, но е добре да се приема витамини. Пита ме имам ли някакви в къщи, аз нямам в момента и предписа Елефант.

# 372
  • София
Ами аз от сайтовете гледам, също го нямам под ръка саностола, но на  него само витамини пише, а на елефанта и калций, магнезий , фосфор, натрий, манган, цинк..  Като цяло мисля, че за случая всякакви витамини ще свършат работа, та ако принципно си си доволна от саностола и не ти се пробва друго - вземи си него.

# 373
Да, Саностол е само витамини, без минерали и микроелементи.

# 374
Благодаря ви  Hug Ще взема Елефант, а след време пак ще си давам Саностола.

Общи условия

Активация на акаунт