За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 153
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
-=Деси=- - за момента не бих се притеснявала, не познавам дете, което да е останало без зъбки  Simple Smile Ще навакса с бройката. Консултирайте се със  детски зъболекар за успокоение.

# 556
  • София
silvanchence, Мечо Пух, много благодаря!  Hug Те хем се чудят, хем не искат да отидат при специалист, защото го карат малко през просото Tired Но щом почват да изникват и по-късно... дано няма проблем  Simple Smile

# 557
-=Деси=- на приятелка на детето първите две зъбчета избиха на 1г и няколко дни, в крайна сметка имаше целия комплект зъбки преди моя син на който първия зъб проби на 7м. 

# 558
Потрепервали ли са децата ви Thinking моята кукла (3г) от има няма една седмица потреперва няколко пъти на ден , както си стои и прави нещо , потреперва за секунда-две , питам я какво ти е а тя -студено , ама не и е стидено...пипам я топла е.
Иначе не я боли нищо , не го прави като пишка да кажеш да и пари нещо....
Четох в нета , че това било детски оргазъм , ама много ми е странно значи как така детски оргазъм...случвало ли ви се е....

# 559
Евита, на 8 месеца сме и го имаме това потреперване... Даже се чудех на педиатърката как да го обясна. Прилича на няколко секудна еуфория, като превъзбуденост - потреперва, все едно иска нещо много силно и гледа съсредоточено в пространството, а не към конкретен предмет за да си мисля, че иска да го пипне или друго Thinking

# 560
Някой да се е сблъсквал с едни големи, сърбящи пъпки с мехури май бяха Строфулус и ако да да знае как се лекуват?
Според педиатъра щял да ги израстне и не било необходимо кортикостероид, но аз не мога да го гледам с тези "рани" след като се спукат мехурите Cry

# 561
Да ви питам, по-миналата седмица имаше в карфур промоция на фризо 3, на цена 7.79 лв. за кутия.
Намирала съм на 9 лв. най-евтино досега.

Някъде да сте намирали промоции на това ам  Grinning ?На каква цена го купувате и откъде?

# 562
  • Шумен
Ние почнахме със зъбките от около 8 месечни, избиха по 5-6 до към годинка и децата се успокоиха. Чак месеци по-късно показаха неспокойство от зъби и между 1 г 9 м. и 1 г. 11 м. и при двете избиха всички зъбчета по 2-3 наведнъж излизаха и след седмица пак  Tired

За потреперване при деца не съм се сблъсквала, но ако продължи във времето аз бих си поискала направление за невролог. Една консултация никога не е излишна.

В нашата група карантината за Варицела продължава, вчера се е обринало едно детенце след контакта от преди около 2 седмици. Та очаквам всеки момент някакви прояви. Чудя се дали може да ни се размине и от тук насетне колко време да следя за температури и пъпки  newsm78

# 563

В нашата група карантината за Варицела продължава, вчера се е обринало едно детенце след контакта от преди около 2 седмици. Та очаквам всеки момент някакви прояви. Чудя се дали може да ни се размине и от тук насетне колко време да следя за температури и пъпки  newsm78

Може да ви се размине, има такива деца които са с по-висок имунитет и трудно се заразяват Peace . Мисля че след контакт карантината е 20 дена и даже съм чувала, че обикновено малко преди 20-я ден избиват пъпките.

# 564
  • Шумен
Първата карантина беше 20 дни. На 12-тия ден се е изринало второто дете. Това ни е втори контакт с тази болест, първия беше за много кратко преди няколко месеца и не се заразихме, но сега те са в една група с едни играчки играят в едни помещения цял ден стоят. То колкото и прозореца да са отворени все са на закрито. Но докато не видя реакция ще се надявам че плановете ни за празниците ще се осъществят  Rolling Eyes

# 565
Ами мисля, че трябва да си броиш втори 20дни защото е имало нов контакт Rolling Eyes. Дано си изкарате празниците спокойно  Hug

# 566
Деси, понеже и моето дете е с варицела в момента.
Първото изринало се дете в групата беше с дата 30.03. После в средата на април цъфнаха накуп още 5-6 деца и от няколко дни и моето.
Напълно възможно е в рамките на седмица да имаш ошарени дечица - следи за покачване на температурата и обрив.
Смятай 21 дни, като може и до 25 да стигнеш.

# 567
  • Шумен
Ще броя къде ще ходя другаде  Laughing Винаги ми се е искало заразните заболявания да ги минем зимата, защото сега обринат ли се ще ме подлудят с искам навън особено ако едната остане здрава по-дълго ще е шоу  ooooh!
А и друго да ви питам, след Варицела винаги ли има срив на имунитета и можем ли с нещо да го избегнем?

# 568
Има срив - да. Избягването на този срив е никаква градина и повече игри навън.
Аз така мисля да се отървем от усложненията.

# 569
  • Шумен
С една майка се заговорихме навън, сина и я е карал тази зима. Срива го е ударил много сериозно в ушите, през седмица проблеми. В чудо се е видяла желаната. Аз като знам че нашето слабо място е гърлото на Миша а при Вали може да се активизират онези гадини брадавиците направо ме втриса  Tired Май рано-рано ще закрием сезона с градината разболеем ли се  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт