За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 151
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
На вратата на групата има сложена бележка/забравих как се водеха/ до кога е карантината.Като за всяко следващо дете я удължават и се подменя с нова съобразно 21 дневния срок.При нас близо 3 месеца се въртяха болните.Моя не се разболя, а не е отсъствал изобщо.

# 571
  • Пловдив
От 3-4 дни детето ми,което е почти на 1г,не иска да пие вода.Пробвах с биберон,с преходна чаша,с различни чайове,с айран.Не иска и не иска,а времето се затопля и ме е страх,че ще се обезводни.Още няма поникнали зъби,да не би нещо да го мъчат венците,но пък си яде с апетит яденето.Помогнете с идеи,моля.

# 572
  • Шумен
Моите не искаха вода като бебета, докъм 1г. 7-8м. насила в най-горещите дни на лятото по 1-2 глътки съм успявала да пробутам и то насила. И на соковете не бяхме фенове големи, явно водата в АМ и в другата храна си им стигаше. В един момент пропиха без насилване при поредното предлагане (от захранването нататък не спрях да го правя с идеята ако са жадни да пият) изпиха някакво количество, на следващото предлагане пак и така се почна Simple Smile Сокове и други течности ги нямат за утоляващи жаждата, винаги жадни ли са предпочитат само вода  Grinning
Не спирай да предлагаш вода ми е мнението, детето жадно ли е само ще почне да пие  Peace

# 573
  • София
Пробвай със сламка или директно от чаша.

# 574
  • в огледалото на живота
От 3-4 дни детето ми,което е почти на 1г,не иска да пие вода.Пробвах с биберон,с преходна чаша,с различни чайове,с айран.Не иска и не иска,а времето се затопля и ме е страх,че ще се обезводни.Още няма поникнали зъби,да не би нещо да го мъчат венците,но пък си яде с апетит яденето.Помогнете с идеи,моля.
АМ или други течности  не пие ли?
Да не би да има афтички или нещо друго,което да му причинява дискомфорт и да отказва за това?

# 575
здравейте и аз имам въпрос дано  на правилното място да го задавам(още съм новак).Та да си кажа питането-имам дъщеричка на 3м и 3 седмици,в нормално добро състояние на изключително кърмене от може би почти 2 месеца насам на зърненцето и се появи бяла точица,приличаща на милиум.Като ходихме на лекар ми казаха,че това е възможно да е или милиум с доста странна локализация или кистичка.Много ми е притеснено и незнам дали някой е чувал нещо подобно.. Sad
п.с. другото зърненце си е нормално хлътнало..

# 576
  • в огледалото на живота
magicо,имаш предвид бели точки/милиуми/по гърдичките на детето ли?
Ако е така не нещо необичайно.Случва се често при бебета като са различно локализирани/най вече около лицето/
Причината е запушване на каналите на мастните жлези и кожата,но принципно не изисква лечение. Изчезват  сами след няколко седмици.В никакъв случай  не ги  изстисквай, тъй като може да се инфектират.

# 577
благодаря за бързият отговор,тя имаше милиуми на лицето,но те изчезнаха,нямам и намерение да ги пипам или стискам,но това не е по гърдичките,а  точно вътре в самата ареолка на мястото на зрънцето,което още им липсва или поне нормално им стоят хлътнали зрънцата Rolling Eyes

# 578
Здравейте от мен  Simple Smile Моят въпрос е имам бебе на 6 дни и вече 24 часа  не е акало нормално ли е и какво да правя,кърмя си го ,спи си ,пишка си  ooooh!

# 579
Няма нужда да правиш нищо за момента, нормално е да не акат всеки ден.
В Кърмаческия подфорум има много информация по въпроса, съветвам те да прочетеш някои от статиите за кърмените бебета и изхождането.

# 580
Здравейте от мен  Simple Smile Моят въпрос е имам бебе на 6 дни и вече 24 часа  не е акало нормално ли е и какво да правя,кърмя си го ,спи си ,пишка си  ooooh!

Със сина ми имахме подобен проблем...много е неприятно, защото детенцето се мъчи да си свърши работата, но не успява...
Все пак твоята кукличка е още много мъничка и не се знае, дали не е нещо временно.
Биогайа даваш ли?

# 581

Със сина ми имахме подобен проблем...много е неприятно, защото детенцето се мъчи да си свърши работата, но не успява...
Все пак твоята кукличка е още много мъничка и не се знае, дали не е нещо временно.
Биогайа даваш ли?
За щастие сутринта си свърши работа.... Hug а  какво е БИОгайа ? newsm78

# 582
  • София
пробиоптик.
След като кърмиш е много относително, при някои бебета нормалното е на всяко хранене, при други 1 път седмично, като нито едно от двете не е проблем... както и всички междинни варианти.
Стига  разбира се да няма силен дискомфорт или да не става дума за запек(когато се изходи да е като твърди топченца) или разтройство(вода, слуз, миризма и т.н.)

# 583
Искам някакви идеи.Моя реди пъзели.Все купувам и вече незнам какво да ги правя.Реди от 20 части сега.По голям не съм купувала.Книгите пъзели ги дадох на по малки дечица.Купа расте да не кажа че са и скъпи но купувам.Като ги подреди 2-3 пъти иска нов.Та какво да ги правя освен да ги раздавам и да купувам нови.

# 584
  • София
Или ги подаряваш/даряваш или пробваш да продаваш в  продавалника например, или си ги пазите за натам...като не е редил някой пъзел няколко месеца пак ще му е интересен вероятно. Другото е да си ги лепите на подложки и да си окрасявате детската стая с тях...

Общи условия

Активация на акаунт