За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 159
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
И аз да добавя от опит нещо за сандалките...моя на тази възраст която сте вие беше едричък и краката му пухкави и имахме проблем със свода на крака.Трябваше каквато и да е обувка ,сандал, платненка да е със лепенки или вързалки на другите не му влизаше крачето.

# 616
И аз съм против откритите пръсти за тази възраст. Хубаво е петата да е стабилно хваната тоест малко по-висока. Един номер по-големи лично на мен ми се вижда много. Трябва да има място колкото да влезе едно негово пръстче тоест около 5-6 мм. Не повече. Я се опитай да се затичаш с обувки един номер по-големи  Laughing
Смятам че този модел е идеален за тази възраст:
https://www.richtershoes.bg/bg/products/product33.html

# 617
  • в огледалото на живота
Аз от този модел бях изключително доволна:
Скрит текст:
Пръстите са прибрани и няма опасност да се спъне детето;петичката е обхвната и придържа отзад за по голяма стабилност.

# 618
Момичета, проблем- малката не иска да яде. От около месец и 10тина дена я захранвам и проявява някакъв мнооооооооого слаб интерес само към крушата и заешкото.  От скоро и на крушата започна да се муси. С 300 зора изяжда 1 бурканче от 125 гр, което е за бебе на 4 месеца. Само 1 път изяде 160гр. Иначе стиска устни и край, лъжичката не влиза, пък какво остава за това, което е в нея. На следващия преглед педиатърката ще ми каже да заместя още едно кърмене с храна, че да станат 2 хранения на ден с пюре. Че ние едно хранене едвам правим, пък какво остава за две. И вода не иска- дъвче бибата и не пие. Иначе смених лъжичките за храната, пак не ще. Ама иначе за кърма апетит голям. Наддаве добре, памперсите пълни също добре, кожата също е опъната и добре изглеждаща. Отварям пюрета и хвърлям- какво ли не пробвахме- то не бе хип, бебевита, гербер, сънвал.... Иначе ни растат зъби- дали и от това или от жегата не знам  newsm78, давайте идеи    Hug  bouquet

# 619
**Elly** две хранения замених на края на 8 месец. Трябваше да се върна на работа на 9 месец и затова трябваше да ги заменя иначе можеше и по-късно да стане. Така че не се притеснявай според мен. Вода започна да пие когато стана страшна жега на около 7 месеца.

# 620
Благодаря Hope for Two  и за мисля, че не е притеснително, щом наддава и пълни памперсите, но викам да попитам за всеки случай   bouquet

# 621
**Elly** , а пробвала ли си ти да й готвиш?
Според мен също не е притеснителна скоростта, с която се движите в захранването - моята до около годинката почти изцяло си беше на кърма и нямаше заместено хранене. Всяко дете е различно и каквото и да казват педиатрите - захранването не е състезание, в която до определен месец задължително трабва да са заместени хранения  Peace

# 622
  • Шумен
Не бързайте със заместено хранене, щом си се кърмите от това по-хубаво за детето до годинката няма  Peace
Моята идея също е домашно пюре и Т на храната, моите деца не харесват топла храна. Мислех че е от зъбите този отказ (говоря за топла а не гореща), след зъбоникненето така си и остана. Затоплям само до стайна Т ако извадя от хладилника иначе охлаждам пресните манджи за да не минат в графа "Това не го искам"  Confused Можеш да и дадеш лъжичката да се запознае с нея отблизо сама.

# 623
**Elly** не бързай със заместване на хранене. Моето дете замести хранения /всички/ след годинка и 2 м. Все още го кърмя.

И още един въпрос от мен относно обувките- Добра идея ли е да се обува на босо краче?

И друг относно слънцезащитните кремове- откога е добре да почна да го мажа с такъв? Сутрин излизаме към 10 ч. и до 12 ч. най- късно сме се прибрали, а след обед след 18 ч. е разходката.

# 624
Ми аз на всяка манджа мерудия:)
Заведохме детето на морето на 6 месеца и го мажех с олио от малинови семки.
На 1,5 си го мажех с нормален слънцезащитен.

# 625
  • София
MuJIuHka - разбира се сандалите може на бос крак. Хубаво е да избереш обаче с кожена стелка...изобщо макс с естествени материали. Но поне стелката.

За крем, аз все още не мажа, още повече, че рано се прибирате. В най-голямото слънце не сте вън. Ако искаш може да мажеш между 10,30 и 12 часа, ако седите на  слънце.

# 626
Благодаря ви момичета   bouquet

# 627
  • Варна
Таничка,
изписаха ни на 20 август миналата година, в големите жеги. Облякохме сина ми с ето това:
http://media.snimka.bg/s1/0807/027857991.jpg?r=0
и с чорапки. БЕЗ боди отдолу, завит с пеленка. Ако е много горещо как ще навлечеш детето със сто ката, точно защото не могат да регулират температурата си за мен е безумие в жега да облечеш бебе с дълги ръкави, крачоли, терлици и подобни.

# 628
Аз сандалки на бос крак не бих сложила на малко дете, защото има опасност да му се протърка кожичката на крачето, ако някъде закача обувката. Още повече, че има опасност да му изстинат крачетата. Така поне аз процедирах с моя син поне до към 5-тата му година.

За лосионче слънцезащитно, слагам задължително 50+ детски на Мустела, на сина и на малката сега, независимо от времето, което прекарваме на вън.

# 629
  • София
Ако са качествени обувките и са добре подбрани, не би трябвало да правят рани по краката Wink А да изстинат краката при 30-40 градуса...трудна работа Wink

За слънцето - хубаво е да виждат такова и без слънцезащита, за да поемат и доза вит. Д, така че в часовете, когато слънцето не е силно, по-добре без крем.(лично мнение)

Общи условия

Активация на акаунт