За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 160
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте   bouquet
От два дни бебето ми има лека кашлица , като тази сутрин му беше спаднало гласчето. Лекаря установи ларингит и ми препоръча доза орбазон. Аз отказах . Според вас постъпих ли правилно? Моята логика е че не трябва да се тъпче детето с нищо излишно още повече , че е малък . Сега давам проспан и зиртек .
И още нещо - наскоро баткото изкара варицела и сега се притеснявам за малкия. Кърмя бебето активно и доколкото знам предавам антитела чрез кърмата , но дали това важи и за варицелата , т. е ще се разболее ли и малкия. Двете деца са били постоянно в контакт .
Благодаря!

Хубаво е,че даваш Зиртек,но ако кашлицата не е от дробовете,няма смисъл от Проспан,сиропите предизвикват кашлица,отхрачваща,а доколкото разбирам детето не кашля от дробчетата...
Доктора ти е предписал Урбазон,защото ларингичния пристъп е доста драматичен,случва се обикновено нощем и е искал да го предотврати,според мен...

# 61
  • v. turnovo
По повод лака против смукане на пръст да отбележа,че не винаги помага.Моят син като го мажа не го смуче при заспиване,но в съня си понякога лапва пръста и въпреки горчивия вкус ,си смуче.Нощем обаче почва да реве ако го мажа и ефект реално няма ,само дето развалих и дневния ,и нощния му сън ....Истината е ,че трябва много от малки да се отучват от пръста ,да им се отклонява вниманието и т.н

# 62
Постоянно ходя вързана, за да не ме скубе бебето ми, обаче не спира. Направо не знам какво да правя вече Cry

# 63
  • Шумен
Блонди, вашите пъпки ми напомниха за подобни със силно зачервено дупе при Вали. Станало е буквално за има няма 20 мин и тя така акото не мирише и е постояла малко с него, но явно беше някаква реакция на новата храна нейното. Защото спрях смесеното пюре което бях давала 2 дни а пъпките стояха около 24 часа само, сами завехнаха и избледняха без третиране с нещо различно от крем Здраве, който си ползвахме от месеци. Така и не разбрах кое точно я подразни тогава, след няколко месеца пак го предложих вече без реакция  Rolling Eyes Тя Вали по начало си има непоносимост (не пиша алергия като не сме се изследвали) към някои храни, на които реагира до минути с повръщане на фонтан или с неестествено червени бузи (до преди няколко месеца се червеше от кокос, случайно разбрах че е яла торта с кокосови стърготини в събота а реакция не е имало баба и не се е сетила за реакциите и и е била добре, та това май го надраснахме  Simple Smile).

# 64
  • България/Германия
Момичета, на колко часа се дават температуропонижаващи? Малката вдигна температура 39.4, дадох панадол преди 2 часа, спадна до 37.5, но сега пак вдига. Педи днес е само следобед на работа (немска му работа), в момента, в който отворят, звъня и отиваме, обаче ме е страх с тази температура.

# 65
Момичета, на колко часа се дават температуропонижаващи?

На 4 часа се редуват парацетамол с ибупрофен.

# 66
  • България/Германия
Момичета, на колко часа се дават температуропонижаващи?

На 4 часа се редуват парацетамол с ибупрофен.

Благодаря ти!  Hug  bouquet

# 67
  • София
Момичета, на колко часа се дават температуропонижаващи? Малката вдигна температура 39.4, дадох панадол преди 2 часа, спадна до 37.5, но сега пак вдига. Педи днес е само следобед на работа (немска му работа), в момента, в който отворят, звъня и отиваме, обаче ме е страх с тази температура.

на самото лекарство трябва да пише, парацетамолените са на 4 часа, ибупрофена на 6 мисля беше, не повече от 3 пъти на денонощие. Ако е за малкото, аз лично не бих дала ибупрофен.
Може и да се редуват, но не съм намирала до сега повод за това.
И по принцип  бех давала дан 38,5 градуса каквото и да е.

# 68
Ибупрофен може да се дава до 4 дози в период от 24 часа при бебета, които са навършили 6 месеца. Под тази възраст дозите са 3 за период от 24 часа.
Редувайки парацетамол с ибупрофен на 4 пълни часа се получават точно по 3 дози от всяко.

Резонно е да се редуват и така е правилно - действат противовъзпалително, терапевтират, температуропонижават.

# 69
  • София
Да, но детето няма 6 месеца. А на моят нурофен пише, за тази възраст до 3 дози по едиколко си мл. до 3 пъти  за денонощие.
За редуването няма да споря, само казах, че не съм намерила нужно до сега да го правя, всъщност за първи път дадох  нурофен, преди 2 седмици.

# 70
  • България/Германия
За каката става въпрос, бебчо засега е здравичък, дано да му се размине поне на него!  Praynig

# 71
Ейнджи, чудесно е, че досега не си опирала до Нурофен. Аз ги редувам+1 ден след отшумяване на температурата. Така си знам от нашият педиатър.
И да, именно защото бебето няма 6 месеца ето това написах:

Ибупрофен може да се дава до 4 дози в период от 24 часа при бебета, които са навършили 6 месеца. Под тази възраст дозите са 3 за период от 24 часа.
Редувайки парацетамол с ибупрофен на 4 пълни часа се получават точно по 3 дози от всяко.

Елфи, тогава можеш да редуваш без проблем: на 4 часа Панадол, след това Нурофен и така.

# 72
  • София
elfie - така или иначе  имаш още поне 2 часа до следващ прием, каквто и да даваш. Следи колко вдига, ако почне над 38 да се катери, може да  й направиш една вана, с 1 градус по-ниска от телесната Т, насапунисай плакни и нека си плацика после във водата ако й е приятно. Аз лично не бих дала нищо, докато не стигне поне 38,5, дори и да минат 4-те часа.

Sourcherry - не е до опиране, стигала съм и до хексалгин, дигал е и над 40(не един и два пъти),  сега като давах нурофена така и така не видях голяма разлика, между него и парацетамола.

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 14:31 от Angel_Dust

# 73
С Криско ми се е случвало да качва висока Т° и преди изтеклите 4 часа и съм давала пак, няма да го оставя да минава 40°  Rolling Eyes При него специално Парацетамолът действа много бавно и много за кратко. Давам го само при леки случаи. Иначе само Нурофен; действа бързо, безотказно и продължително  Peace

# 74
Ейнджи, нурофен и парацетамол действат различно, но пък и различно и заедно преодоляват възпаление, болка, температура.
Панадол, т.е. парацетамол като че ли е по-слаб от ибупрофен, но на моето дете действа като че ли по-добре.
Калпол се каня да купя за резерва, защото досега не съм давала.

Хексалгин винаги имам в резерва, за не дай Боже!

П.П. Скоро гледах в аптеката, че има Нурофен за деца над 7 години, пак като сироп овкусен.

Общи условия

Активация на акаунт