Какво ще подарите на госпожите за 8ми март?

• 8 511
  • 61
  •   1
Отговори
  • на Русе
Какво смятате да подарите на госпожите за празника? Освен свежи цветя, разбира се.

# 1
  • София
Цветя.   bouquet

# 2
  • София
Какво смятате да подарите на госпожите за празника? Освен свежи цветя, разбира се.
Според мен цветята са напълно достатъчни, дори не са задължителни! Аз самата днес си мислех какво да подаря на учителките на голямата ми дъщеря , които са прекрасни! Стигнах до извода , че едно цвете от уважение , че са жени , е достатъчно! На 8-ми март, празнуваме деня на жената , на майката, и ако педагога/учителя на детето ни е жена , ще бъде прекрасно да подарим цвете и това ще предизвика приятна емоция на самата учителка.  Но ние често забравяме, че има и други дни, когато можем да изразим  признателността си към даден педагог/учител, това са - 24 май , 1 ноември, тогава трябва да засвидетелстваме , нашата признателност към тях. А най-важното за един детски педагог, според мен е уважението и диалога : учител-дете-родител, през цялата година, а не днес детето  ми да  подари цвете на г-жа Х,  а до вчера да съм я плюла и да продължавам да я плюя.

# 3
цветя този път не мисля да подаряваме,
намислила съм с малката да нарисуваме по едно цвете, тя е съгласна.
а за подарък само не съм ги опаковала още, по една ароматна свещ, поръчах ги миналата седмица и вече са готови.
ще включа и директорката сигурно, че нея все сме я подминавали.

ще подарим и на госпожите в старата градинка, само да успея да мина сутринта преди работа.

# 4
Аз също искам нещо различно от цвете - може би по-интересна картичка и дребно сувенирче.
Ще използвам темата да питам - само за госпожите или и лелите. Някак не ми е удобно да отделям лелите - и те са жени, и те ми гледат детето, и те заслужават, нали?

# 5
  • София
Къде ги намирате сутрин тези лели, за да им подарявате цветя  newsm78, нашите са все заети по това време. Посреща ни нашата учителка, която е на смяна и директорката, на тях ще подарим цветя. Други подаръци смятам за излишни.

# 6
Точно за това искам да не са цветя, които да се чудя къде да ги държи детето, а картичка примерно. Ако 8 март е ден на работещата жена, за мен и лелите са такива. Само аз ли разсъждавам така?

# 7
Лелките в не малко случаи са по-важните фигури в детските градини - по мое скромно мнение. При голямото ми дете (в ДГ) имаше редица особености на едната госпожа и поради тази причина подарявах цвете саксиено за цялата стая, т.е. малко цвят и пролетна свежест за работното им място. В яслата по време на малкото ми дете - пка така - по-голямо цъфтящо в саксия за всички.
Цветята са напълно нормален подарък за случая  Simple Smile

# 8
в яслената група е нормално госпожата, т.е. мед.сестрата да посреща децата, така е и при нас,
като пример - малката за първи март подаде на госпожата мартеничка при посрещането, а аз дадох още една за лелята на смяна, следобяда като я взимах, дадох две мартенички на госпожата - за нея и за лелята втора смяна.
така че за нас - и за сестрите, и за лелите.

# 9
  • Бургас
С моя приятелка сме приготвили по една ароматна свещ
за двете ни прекрасни учителки и една за лелята
+ една бонбониера(да си подсладят празника) .
За късмет, сме попаднали при прекрасни хора,
който се грижат с много любов за децата и с радост
им поднасяме скромно подаръче в знак на признателност.

# 10
Ще следя темата за идеи, подарявам всяка година цветя и картички на госпожите в градината, а също и на лелите. Взимам едно и също и за четирите. Лелите са ми еднакво важни с госпожите, просто те отнасят цялата работа по обличане, събличане, сменяне на мокри от какво ли не дрехи, т.е. чисто физическо обгрижване на детето. Никога не съм ги деляла и винаги съм взимала еднакви неща за всички. Миналата година прибавих към подаръка и ароматен сапун от рефан, тази година съм решила да им взема кафе и бонбони + цветята. И на мен ми се иска да взема нещо малко символично за всяка, но не ми идва на акъла - хем по -ниска цена, хем красиво, хем не ангажиращо.
А тази година същото ще направя и с госпожите на първокласника.

# 11
  • София
Само цветя  bouquet

# 12
  • Шумен
Миналата година в яслата имаха програма, тогава няколко майки събрахме заедно пари за по-големи букети за лели, сестри и директорката. Тази година съм купила лалета за всички и учителки и лелки Simple Smile Мисля че това е още един жест на уважение към хората които ми гледат децата. Идеята за бонбони също ми хареса  Grinning

# 13
аз съм приготвила саксия с рози за целия колектив. Знам, че е по-добре индивидуално да се подари цвете, но нашите лелки и сестри са доста, а и сутрин като го водя не ги виждаме всички. Колебая се дали да добавя една кутия бонбони, най-вероятно ще сложа и бонбони....

# 14
При нас тържеството ще е на 12.03. За утре май има нещо като бойкот и доста майки няма да си водят децата.

Общи условия

Активация на акаунт