Какво ще подарите на госпожите за 8ми март?

• 8 527
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Еха, и на мен идеята на mar4ela5 ми харесва много Simple Smile
А ако се направят снежинки вместо цветя, става и подарък за Коледа.

Само че, за да стане в нашата група - ще тр. да се говори с родителите дали са съгласни за подарък със снимки. Имало е някоя и друга по-остра реакция от време на време...

# 46
  • Шумен
Децата ми дори сега се оприличиха на деца от снимките на този разкошен подарък  Grinning Страхотна идея е за бъдещи поводи а и не е сложен  Simple Smile

# 47
Марчела, много сладка идея. Моята кака направи ръчни картички за госпожите в училище, аз за градината на малкия купх саксийно цвете за стаята за всички. Обаче бях смутена от едната песен, с която ни поздравиха, не бях я чувала досега и я намерих в нета....не разбрах защо децата ни изпяха точно нея...вижте текста само:

Ало, ало, мамо, плаче малко бебе само / 2

Припев: Твойто мъничко човече, мамо,
        В детски дом отива рано  / 2

Ало, ало, мамо, искам ти да дойдеш рано
Ало, ало, мамо, първа да ме вземеш рано

# 48
Марчела, много сладка идея. Моята кака направи ръчни картички за госпожите в училище, аз за градината на малкия купх саксийно цвете за стаята за всички. Обаче бях смутена от едната песен, с която ни поздравиха, не бях я чувала досега и я намерих в нета....не разбрах защо децата ни изпяха точно нея...вижте текста само:

Ало, ало, мамо, плаче малко бебе само / 2

Ало, ало, мамо, искам ти да дойдеш рано
Ало, ало, мамо, първа да ме вземеш рано

В много градове казват "дом" на детската градина, ако това те притеснява.

# 49
Не това ме притеснява, знам го, а призива да си взимаме децата рано-рано....и то при положение, че в 17:15 групата е празна.....

# 50
Стана ми смешно за песничката  - и моето дете я пее, явно в програмата им е заложена, но чак сега загледах текста. На мен ми беше криво, като ми пееше, че отива рано и т.е. - някак си усетих че ни вменяват вина, която и без друго изпитвам понякога, че едва ли не си хвърлям детето в "дома" и цял ден шапка на тояга...

# 51
  • София
Тази не я пее моя синковец, но пък най-редовно ме призовава да го взема първи. Няма дете, което да не казва "вземи ме първи", аз също го правех някога, едва ли призива е на госпожите Simple Smile...макар и мен да ме дразни, че ако го взема в 5ч. е последен.

# 52
"Вземи ме първи/а" съпътства първа и втора група. После игрите им стават суперинтересни и искат да бъдат вземани по-късно.
Моят син редовно хленчи, че го взимам рано, а аз предпочитам така, тъй като имам възможност да го правя и предпочитам да е на въздух, а не затворен.

# 53
Песничката и моя я пее.Вземам го предпоследен или последен като рядко изпреварвам майката на близнаците /т.е . да са четирима с тях/.Но не мога по рано.Работя в друг град.На 37 км.Обаче от яслата го оставям първи и го вземам последен.Свикнал е.Не знае че има друг вариант.Ако някой трябва да го гледа или аз или лелка от градината.Така е свикнал с тях.

# 54
  • Върху лъчите на Слънцето.
Не това ме притеснява, знам го, а призива да си взимаме децата рано-рано....и то при положение, че в 17:15 групата е празна.....

Недей да се впечатляваш. В тази песен няма намек. По-скоро обратоното - детето се хвали, че вече не е малко бебе. Че само малките бебета плачат, а точно твоето дете не, значи вече е голямо. Обикновено тази песен много се харесва на децата и я пеят с удоволстие и гордост.  Laughing
А от друга страна не са никак малко родителите, които казват на децата си, че ще ги вземат рано или първи, но само за да се успокои детето. А след това същите тези деца си тръгват по-късно от останалите.

# 55
  • на Русе
mar4ela5, страхотна идея!  Peace
Тази песничка и моя син я пее. Счита че, вече не е бебе и затова не плаче сутрин. Колкото до ранното вземане - много пъти ми се е случвало да го чакам да си свърши играта, за да си тръгнем. Даже забравя, че го чакам  Simple Smile

# 56
Да кажа за вчерашното ни осмомартенско тържество. Мина за половин час - добре беше. Най-фрапиращото:
Няколко майки бяха донесли почерпка по свое желание. Бяха солидни количества сладки и шоколадови бонбони. След края на програмата ги отвориха и дечицата си опитаха, но остана много от почерпката. След което отидохме в спалното да ги преоблечем. За няма и 5 минути всички кутии със сладки и бонбони буквално потънаха някъде.

Да не се чудите защо на моменти плюя огън и жупел срещу персонала на ДГ.  Peace Няма такава сган.

# 57
При малкият ми син в подобни ситуации също всичко потъва също за горе-долу същото време, но после разбирам от него, че госпожите им ги дават в определени моменти - крем за следобедна закуска или попара за сутрешна - подкрепят точно с такива останали почерпки. Включително и аз когато съм питала какво да донеса за повод Х за почерпка ми казват - нищо имаме много солети и бисквити...С две думи сигурна ли си че си ги прибират за себе си, а не просто ги прибират и после да им ги дават.
Извинявай, видимо е че искам да защитя персонала, който се грижи за нашите деца и по -скоро не искам  да допусна, че може да има и елемента, който ти описваш. А едва ли всички са с чистите помисли, които ние приемаме нещата.....

# 58
Да кажа за вчерашното ни осмомартенско тържество. Мина за половин час - добре беше. Най-фрапиращото:
Няколко майки бяха донесли почерпка по свое желание. Бяха солидни количества сладки и шоколадови бонбони. След края на програмата ги отвориха и дечицата си опитаха, но остана много от почерпката. След което отидохме в спалното да ги преоблечем. За няма и 5 минути всички кутии със сладки и бонбони буквално потънаха някъде.

Да не се чудите защо на моменти плюя огън и жупел срещу персонала на ДГ.  Peace Няма такава сган.
Радвам се, не мисля така за нашите "апожи" и лели. А може би просто остатъка от тези солидни количества е прибран за друг път и с цел да не прекалят децата наведнъж с много сладко. Някъде знам, че има практика почерпката да е на другия ден.

Ето, докато пиша има вече и други близки до моето мнения.

# 59

Аз леко ще отклоня темата.Сладките и шоколадовите бонбони ли са най удачната почерпка за деца?Ти не спомена/ може да греша /но не е ли редно и да са единично опаковани при условие че там са деца, родители, персонал и всеки пипа с ръце?
И аз също не искам да вярвам/дори и да е така/ че персонала взема от децата или като излезете от спалното и детето поиска бонбонка няма да има.Доста неприятно...

Общи условия

Активация на акаунт