Отговори
# 255
Здравейте, момичета,
цяла сутрин ви чета и не мога да ви изчета Simple Smile Много бързо пишете.Ние в събота бяхме във Фемина за разчитане на резултатите. Генетичката каза, че са много добри, но препоръчвала да си направя втори във 17 седмица, защото единия от хормоните ми бил малко по-нисък. Нямало място за притеснение, ама хубаво било да си направя и втори. Много се ядосах да ви кажа честно. Имам чувството че само, за да ни взимат парите ни стряскат, което е много жалко. От близки приятелки знам, че втория БХС винаги е по лош, а аз не искам да влизам във някакви приключения със излишни изследвания. След дълго умуване със ММ решихме да не записваме ФМ и БХС във 17 седмица.Записала съм се директно при Д-р Марков във 20 седмица на 23.04

# 256
Влизам да се отчета. Бебчо е пораснал- 5см. е. Взеха ми цитонамазка и микробиология- не съм правила отдавна.
Имам въпрос- понеже кръвната ми група е отрицателна, доколкото разбрах от АГ утре съм на изследване за антитела заради кръвната група. На някой друг пускали ли са му? Ще давам и урина.
Моля да не ме упреквате, но в моя град не правят фетална морфология, всъщност правели, но не както трябва и нямало смисъл да правя, ако не е в София. За БХС какво ще ми препоръчате- да правя ли БХС или не? Финансово не ми е проблем.

# 257
Аз не правих БХС - мойта мотивация: към момента, каквото и да ми кажат, няма да си махна детето. Дори и да ми кажат, недай боже, че статистически има възможност 1 към 10 да е болно (а това е супер висока вероятност), това означава, че 90% ще се роди здраво.
Всичко останало ми се струва излишно травмиране. Това е личното виждане Peace
С първото дете си правих и ФМ, и БХС, сега само ФМ, където показателите му бяха в норма. Определено не финансовото ми е било водещо.

# 258
Веселото, браво на бебо.
А за БХС ти си прецени. Аз по желание сега ще я правя, без лекаря да ми е назначил.
Със сина ми също не правиха в моя град и ходихме в Майчин дом в София, въпреки че бях много млада, на 20г. Но така прецених, де да знам. newsm78

# 259
И аз не искам да се стресирам излишно с това БХС, още повече като се има предвид, че е само статистика.

# 260
Влизам да се отчета. Бебчо е пораснал- 5см. е. Взеха ми цитонамазка и микробиология- не съм правила отдавна.
Имам въпрос- понеже кръвната ми група е отрицателна, доколкото разбрах от АГ утре съм на изследване за антитела заради кръвната група. На някой друг пускали ли са му? Ще давам и урина.
Моля да не ме упреквате, но в моя град не правят фетална морфология, всъщност правели, но не както трябва и нямало смисъл да правя, ако не е в София. За БХС какво ще ми препоръчате- да правя ли БХС или не? Финансово не ми е проблем.

Малко по-рано писах, че и аз съм с отрицателен резус фактор, но на мен не са ми правили до сега изследване за антитела. Моят АГ ми обясни, че се прави в 16 седмица. Ти коя седмица си сега? Аз съм твърдо "ЗА" да се правят всички необходими изследвания и не бих ги пропуснала. Феталната морфология е много важна. По-добре е ако му има нещо на бебето да се предприемат мерки на момента, вместо като се роди да си бия главата, че съм спестила някой лев. Да не влизам в подробности, но имам познати, които са съжалявали, че са пропуснали феталната. Щом можеш и имаш възможност не отлагай Grinning

Axenia стискам палци и ти желая успех   bouquet

# 261
veselotof браво за порасналото бебченце  bouquet За БХС аз утре ще ходя, моя лекар много държи да направя, а аз държа на неговото мнение, така, че май е въпрос на личен избор Hug
Кристиииии много се радвам, че всичко е окс при изледванията  bouquet
Мария и аз бих постъпила така Hug
Кики радвам се, че вече си в къщи, следващо влизане в болница - на термин:)
Axenia дано да няма нищо за притеснение Praynig
Аз последната седмица вече повече хапвам, но след всяко ядене ми е много зле, а ям по-малко. Сутрин и вечер задължително ми е лошо Sick
Благодаря ви момичета за пожеланията за дребния да се оправя, че много ми е тъжно без него.
И в тази връзка се сещам за Амели, как сте вие?

# 262
Малко по-рано писах, че и аз си правих това изследване. Значи, до колкото знам е задължително за майки, които са с отрицателна кръвна група. Тези антитела се наричат антиеритроцитни антитела. До колкото знам, са някакви тела, които ако ги имаш "изяждат" еритроцитните тела, които всъщност са червените кръвни клетки. Тези тела е почти сигурно, че ги нямат жените, които не са раждали до сега и не са имали аборт. Получават се май при раждане на дете с положителна кръвна група, а ти си отрицателна. Може да се получат ако детето в момента е с положителна кръвна група, но май пак се получават след раждането. Изследванията се правят два пъти, веднъж в 4-тия месец и веднъж по към края на бременността. Моето изследване струваше 30 лв и е единственото, за което лекарката не ме пита дали искам да направя, а направо ми каза. В смисъл за БХС ме пита искам ли, за ФМ каза да правя само втората , а за това направо ми каза да ходя да си направя изследванията, въпреки че е почти сигурна, че ще са отрицателни, но е длъжна да ги направи. Ако са положителни се слагат някакви инжекции май, че непосредствено след раждането. Навремето са правили някакво преливане на кръв, ако сте чували за него.
Та това е което аз знам, в къщи имам и един флаер защо трябва да се прави, но не го нося в момента за да видя дали изпускам нещо.

# 263
Здравейте, аз утре съм на преглед, тогава ще попитам и док за втората ФМ, която на документа от Фемина пише, че трябва в 17 с. Залипсвало ми е човечето вече, искам да го видя, дано не е рано и за пола, че нямам търпение да знам вече.. Simple Smile
Много сте изписали, стигнах донякъде, но имам много още за доизчитане. За антителата пък нямам инфо, защото съм положителен резус фактор

# 264
  • София
Йоана е права, при майка с отрицателен резус фактор и бебче с положителен, непосредствено след раждането се бие инжекция, някаква анти гама беше, не помня. Знам, че май трябва да си я купиш сама, ама дали навсякъде е така, не знам.
Относно изследванията, разбира се че това са прогнозни такива и всеки сам си решава. Не  е толкова до парите, колкото до някаква евентуална сигурност. Щом почти всяка жена ги прави, с ясното съзнание, че може да има подвеждащ резултат, от който меко казано да рухне, значи си има някаква идея. Още повече, че ако има някакво минимално съмнение за каквото и да било, е добре докторът, който изражда да е подготвен за да знае как да процедира. Смятам, че ФМ, която се прави в 20 г.с. е особено важна. Лично аз не бих се лишила от нея, но това е мое мнение, разбира се.

Момичета, които са 14 - 15 седмица, как се чувствате? Преди имах болежки, гадене, газове, постоянно ми се спеше, уморявах се, болки в гърдите...Сега нищо. Чувствам се дори по-добре, отколкото преди да забременея. Това добре ли е?

Само на мен ли ми се губи отдавна Лечето?

# 265
Благодаря за отговорите момичета!
За БХС ще помисля и ще преценя.
Кикито, на лентичката ми пише седмицата 11-та.
Йоана, благодаря за инфото. В интернет четох, че изследването се прави в 3,6,9 месец.

# 266
Аз от самото начало съм без повръщане, само сън, даже и на очни бях януари Mr. Green

Аз чакам от февруари да станат пролетните плодове Embarassed ям само квото ми се дояде, не мисе ядат любимите неща и манджи Crossing Arms

Сега ставам от сън, защото ми се ходеше до 00  #Cussing out аз толкова да мразя тва място, пък сега да го посещавам толкова често Joy

# 267
мaрия стояновa, сякаш пишеш от мое име! И ние бяхме в събота във фемина (може и да сме се засекли) и генетичката ни каза абсолютно същото! Ама аз съм пъзла и мисля да направя и второто - дори и да не ми беше казала тя, че е желателно  Thinking

veselotof, за антитела на мен ми казаха в 20-та седмица, ако ти е първа бременност (без аборти и други предишни рискове) не е ли рано? За феталната, аз съм много "за", може и да не е тази ранната, а после ( май към 21седмица се прави), то е един вид подробно оглеждане на бебчо - мерят му размерите, слушат сърчицето, гледат му мозъчето и т.н., за БХС вече е въпрос на избор. Аз мислих да не правя ранния, а само този около 17-19 седмица, но така се стекоха нещата, че се оказах на стола да давам кръв  Joy, сега както казах съм пъзла и ще правя и другото  Simple Smile

soho doll , всичката литература, която чета казва, че вторият триместър е най-хубавото време. Жените разцъфват, страха от първите месеци го няма, нито неразположенията, а още не ни е  налегнала тежеста на последните месеци.

# 268
Здравейте и от мен!
Аз днес бях на преглед, малкото е 9 см, а плацентата ми е на предна стена, което не е много готино, ама не е и болка за умиране. Некви хапове ще пия, забравих какви, мъжа ми отиде да ги купува.
Докторът каза "Ееееее, ама и това бебе ли ще е момиче!" и ние "ДА!!!"  Laughing   и го питам "момиче ли е?" ,а той,"Аааа,не знам, нищо не съм казал, нищо не съм видял"  Simple Smile Гадняр!

Забравих да го питам аз за тази фетална морфология, предния път при него я правих, но в друга клиника, а сега работи в ин-витро център с доста по-модерна апаратура, така че мисля,че няма да е проблем да ми я направи същия доктор, само трябва да уточня в кой период от бремеността и да запиша час.

# 269
new leaf, незнам според мен го правят само заради парите. Но все пак според мен това е решение което всеки сам трябва да вземе за себе си. Когато дадох изследванията на Врагалева да ги погледне (пак във Фемина) тя каза да си запиша час за ФМ във събота, за да може ако има някакви въпроси да се обърне към Въжарова - т.е. че може да не се наложи да правим БХС - тогава защо генетичката казва да го направя. Финансово не е проблем. Аз по скоро се притеснявам, че втория обикновено е по лош от първия и ако и при мен е така тогава ще се побъркам от притеснение, а съм сиг - усещам го - че на бебчо му няма нищо Simple Smile Имам приятелка, която е минала безсмислено по пътя на тези притеснения и знам колко много се притесняваше.
Аз смятам, че ФМ във 20 седм е достатъчна на този етап от бременността Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт