Отговори
# 510
  • София
за мамите с близнаци

# 511
Танище, аз бих препоръчала Книга за бебето на д-р Уилям Сиърс, ето линкче:
http://www.skyprintbg.com/kniga-za-bebeto/
Качили са първата глава, където можеш да се ориентираш за цялостните му виждания.

А ето и сайта на самия д-р Сиърс, че книжката идва малко скъпичка (но си заслужава всеки лев):
http://www.askdrsears.com/

От този сайт съм ползвала някои полезни съвети, когато бебето вече се беше родило.

Много го харесвам, защото ми пасва на естествената нагласа за гледане на деца, също така го няма назидателния тон на повечето такива книги. Кефи ме и това, че казва примерно  - Прави се така, така, едикак си и в крайна сметка обаче, вашето бебе пък може да не се кефи на тези практики и вие пробвайте по другия начин. Искам да кажа, че не налага непременно някакви методи, а казва, че всички деца имат различни нужди и изисквания и при различните деца работят различни тактики. Харесва ми и спокойния тон на книгата, един вид "НЯМА СТРАШНО", каквото и да се случва Simple Smile

Ей, голяма реклама му дръпнах на доктора  Laughing

# 512
Здравейте момичета вчера си видях бебока за 4 дни е пораснало 1.2 см. До предишния преглед вървеше добре сега вече е с 4 дни напред. Лекарката каза че бебо е много добре. Правих си БХС-то в Шейново и съм много доволна. Лекарката ми е Китанова, следя се при нея на частно избрахме си и акушерката. Като цяло съм много доволна, стаите са хубави, чистичко подържано.
 Tanishte  -  днес си взех една книга "Моето бебе ден след ден. Дневник за развитието на бебето от раждането до една година" зачетох я и има много полезни неща.

# 513
момичета идвам само да се отчета че съм от тела и по късно ще чета задълбочено.  Беб е добре източиха ми кръвчицата, но най хубавото  беше доки като каза че имаме пишле. Така че се присъединявам към мъжките мами. Лека засега от мен, после пак Simple Smile И благодаря за палчетата  bouquet

# 514
Момичета завиждам ви благородно,че сте разбрали пола на бебчо   Mr. Green   и мен ме гледаха вчера на ФМ ,но доктора така и не поиска да ми каже какво ще е бебчето, а вече съм в 12седм и 4 дни.....Прави ми впечатление че  на тези мами, на които са казали, ще имат момченца. Да не би момичетата да се разпознават по-трудно.... ????

# 515
  • София
Момичета завиждам ви благородно,че сте разбрали пола на бебчо   Mr. Green   и мен ме гледаха вчера на ФМ ,но доктора така и не поиска да ми каже какво ще е бебчето, а вече съм в 12седм и 4 дни.....Прави ми впечатление че  на тези мами, на които са казали, ще имат момченца. Да не би момичетата да се разпознават по-трудно.... ????
Аз това се опитвам да си обясня цял ден...

# 516
  • Пловдив
happy_day аз се записах на ЖК при д-р Вася Гаврайлова. Мисля, че е добра, но незнам дали при нея ще раждам Simple Smile
Pampers ремонтите ще са до септември...Sad има много за правене. То не е ремонт, а правене на къща. Сега сме на 2-те бани и тоалетни Simple Smile Скоро ги завършваме
Ей тоя корем ме скъса днес...нито лежане ми помага, нито хаповете. Боли си ме, боцка си ми, корема ми е надут здраво. Гледам да мисля, че е от растежа на матката
Леле наистина много момченца има. Аз искам момиченце, но усещам че ще е мъж Simple Smile Ще помоля на 28.03 на прегледа да ми каже моята докторка...Simple Smile
Лека вечер на всички, че аз тази вечер ще готвя  ooooh! колкото и странно да звучи за всички вкъщи Simple Smile

# 517
Аксения  Hug
Хикси бравоо stork-boy
Май наистина момиченцата дълго се крият Laughing
Мая по добре да каже когато е сигурен. На нас на ФМ ни казаха пола на едното,а доктора който ме следи се опули като чу Shocked
Днес пада и готвене и ядене  chef :lol
Аз докато зацепя че е клипче  Joy -бременен мозък

# 518
Аз това се опитвам да си обясня цял ден...

Знам, че пишлето няма как да се сбърка, видят ли го, момче ще е. Ако не се вижда пишле, избягват да казват, че ще е момиче, защото просто пишлето може да се е скрило  Blush На нас също още не са ни казали. Дано следващия път вече се види нещо. Аз все си мисля, че ще е момиченце, но пък няколко пъти се усещам как говоря за бебо в м.р., и бащата тогава е супер щастлив  hahaha Така ми се връзват панделки,  Joy но каквото ни донесе  щъркела stork-boy stork-girl

# 519
Ще се радвам и ако е момче и ако е момиче, ама тая неизвестност направо ме побърква  #Crazy   то бива женско любопитство, ама мойто е ужас  Mr. Green  Един ден мисля,че ще е момиче и се кефя, че ще имам малка съюзничка , с която ще тормозим мъжа  smile3508  Бъзикам се Simple Smile Ама като видя някое малко момченце и направо се размеквам..... 

# 520

soho doll, майките си избират с каква упойка да са.

не съм много сигурна. При моето раждане никой не ме е питал, а се преценява от анестезиолога според ситуацията и показателите на родилката. Аз примерно бях с кръвно 70/40, което знам,че е важно при избора на упойка, имам алергия към някои медикаменти и т.н.

# 521
Иха, още едно момченце в отбора! Hug Браво Хиксиbouquet

# 522
 Oх, момичета много нещо сте изписали. Не мога да ви изчета.
 Цял ден ме боли глава, а пих Парацетамол и не ми помага.
 Поздравявам всички, видели пола на бебчетата си. На прегледа онзи ден питах АГ кога ще се види и той ми отговори към 15-15 седмица. На преглед съм чак средата на април и тогава ще озная пола, но много искаме момченце.

# 523
ами незнам дали по лесно се разпознават момченцата newsm78,и на нас в 12с. док не ни каза пола.тези руски тестове на мен все грешно ми показват,че ще е мома,то и аз затова се бях навила stork-girlно квото дойде,все е нашто Mr. Greenлека нощ Hug

# 524
Аз срам не срам да си питам пак - вече питах, но никой не се отзова, не вярвам, че никоя от мамите,чакащи второ няма опит по отношение на Епидуралната? Мнения и препоръки може и на лични, но мисля, че темата ще е полезна и за други мами с първо, които са неориентирани и много уплашени от всичко, което предстои!

Доникъде не съм стигнала, ама за епидуралните да кажа преди пак да забравя. Имах шантав анестезиолог, който ми показа иглата и подробно описа какво представлява процедурата, та по ме беше страх от епидуралната, отколкото от раждането. Траях без особени проблеми до 8 см, ама после като ми казаха, че остават поне 3 часа, ме хвана шубе и се предадох за еписурала (те там като бонбонки я предлагаха и се чудеха как така не я ща, въпреки окситоцина). Та сложиха ми я, нищо не усетих от слагането и после разкош  Mr. Green Само че почти веднага след това почнаха напъните (3 часа друг път) и беше зор. Усещах ги леко, та беше добре дозирана, но минавах без нея. Живот и здраве, пак ще опитам без, но ако зорът е голям, няма страшно. Последици никакви не съм имала от слагането, а съм с проблеми с гърба.

Общи условия

Активация на акаунт