Отговори
# 360
Момичета с пътуването не мисля че е проблем. Аз сега карах от бургас до свищов. Петък изпращам мъжо до софия той щр кара, но после софия свищов сама се веъщам, а на аледващия ден свищов варна самичка... Обичам да пътувам, но с автобус мн тресе, а и няма почивка когато искаш... А така спирам да пишкам да пия хапвам.... И нямам проблем

# 361
момичета здравейте! Аз днес бях при  моя доки да му искам болничен,но преди деня на консулта,и иска да го почерпя за болничен,аз по принцип си мислех,но тои като ми го каза,малко тъпо ми стана,и незнам какво да правя,една приятелка ми каза че е длъжен да ми даде болничен.без някакви такива.а какво ще става занапред незнам

# 362
  • София
При раждане си с единият крак в гроба??? Боже, изумявате ме направо! . Аз не разбрах в крайна сметка да ходим ли там или не, щото хем започваме с едното, хем останалият разказ /ако мога така да го нарека/ му опонира.
А като не искате стажанта да оперира идете на частно, все пак за тях това е част от обучението, утре те ще са главните. Не това е най-страшно на държавните, ама нейсе. А разказите моля, запази за себе си или за подходяща тема. Всички сме чели страшни истории, жалко че на теб всичките братовчедки, познати и колежки са потърпевши, но не това е начинът да изразиш мнение.

CurlyD, честито!

# 363
Много се радвам за мамите, които вече знаят пола на малките мишоци.  Laughing

Искам да помоля да прекратим темата и коментарите за болници и т.н.  Всички сме различни, някои имаме вече опита, но има и мами, които чакат първата си рожба. Нормално е да не сме на едно мнение, но не ми се иска да се задълбава в темата и да има мами, които да прекратят да пишат тук. Избора прави всяка една от нас, като се води от своите мотиви. Нека да спазим добрият тон и ведрият дух на този форум. Всяка една мама за мен лично е интересна, защото всяка една е различна. Нямам търпение да дойде момента в който да си организираме и срещичка.
Извинявам се публично на някой ако по някакъв начин съм засегна.

Мога много да изпиша за почти всички отделния по неонатология и кои са най-добрите специалисти за София, от собствен опит, но ще се въздържа. Ако някой по някакъв начин, не дай си боже има нужда от помощ, съм готова да помогна.

Нека всички бъдем здрави и успешно да родим едни здрави дечица, на които да се радваме.

# 364
*АДРЕНАЛИНКА*, може би не си ме разбрала правилно. Тук никой не си е сложил безсмислено розови очила и да отрича реалността и възможността да се случат и инциденти. Но изборът на болница/лекуващ лекар/акушер и т.н. е личен избор и определения от типа, "не знам как може някой да си избира съзнателно някой от другите болници" са меко казано несериозни. Също така не смятам, че разказите ти за трагични случки и истории ще помогне на някой да вземе правилното решение за себе си. И хайде стига с това парадиране за хотелите, защото вече наистина е смешно.
Това е последния ми пост по тази тема. И в предния писах, че досега отбягвах твоите постове, мисля и занапред да продължа да го правя, защото различавам "съвет" и "плашене", а твоето е точно такова. Хайде не ми казвай, че АГ-Варна е единствената болница в България, от която една родилка може да излезе жива и здрава с детето си.

# 365
  • Щастлива мама на 3 слънца
 mimi_9   преставам със спора разбира се  Grinning

# 366
първа бременност,и се притеснявам,всеки казва различно,незнам какво да правя,тея болнични,избор на лекар,болница незнам

# 367
Та общо взето деня ми минава в обикаляне на улиците.
 Подстригах се. Друго интересно при мен няма  Laughing

Все едно описваш моя ден. Mr. Green Излязох да свърша 1-2 задачки и чак сега се прибирам, точно преди да завали. Подстригаха ме и фризьорката каза да отида чак август - тогава ще ми вземе повече, че после като родя и започне да капе да ми бъдело по-лесно.

Pukanka_, смених пробиотика и вече ме боли по-малко стомаха. Дори ще започна да се захранвам и аз като бебетата.  Mr. Green

@Daniella@, няколко мой приятелки летяха дори със самолет до последно, така че щом се чувсташ добре - пътувай спокойно, още повече че ще си с кола.

Kristisha, аз не бих тръгнала с автобус. 6-7 часа на тесните седалки в една поза ще се измъчиш. А и тогава ще ходиш още по-често до тоалетна. За мен варианта с кола е по-приемлив. Ако се чувстваш добре, не виждам защо да не караш ти самата с много почивки за тоалетна и раздвижване.
А пък ние май месец плануваме да пътуваме до София  Mr. Green

ku4o, и аз съм на твоето мнение, че ако ще се плаща, по-добре да е в частна клиника.

bobito88, аз такъв го сменям на секундата без да се замисля.  #2gunfire Информацията наситна е много, но трябва да знаеш какво точно искаш, за да отсееш правилния лекар и болница за теб самата. Hug

# 368
бобито88 и на мен ми е 1ва бременност,но освен че събирам мнения за болницата е много важно и впечатленията ми от лекаря ,ако се съмнявам го сменям Naughty На този нищо не бих му дала #2gunfire Не съм против почерпката ,но не така изпросено #Cussing out А болничния е твое право!
Кърли честито! Дано нещата при теб са без проблем  Hug
Peace Peace Мир -не се карайте ,има много ужаси ,но има и други случаи. Една приятелка вчера беше на рутинен преглед 15д преди термин и е родила за 10 мин ,почти без болка! Пожелавам го на себе си и всички ви Hug Hug

# 369
bobito88, не мога да повярвам какво ти е казал.Аз лично бих сменила лекаря, но ако все пак решиш да останеш при него, затвори очи и го почерпи. Иначе ще те запомни и едва ли ще влезеш да раждаш спокойна при него, като той си мисли, тази скръндза какво ми е дошла тук. Отдавна не бях чувала за толкова нагли лекари, но явно все още ги има. Хубавото е, че избора е голям и ако си в голям град или в близост до такъв, винаги можеш да намериш друг добър лекар.
*АДРЕНАЛИНКА* аз лично разбирам какво имаш предвид. Проблема е, че изказването е малко крайно и грубо, иначе относно съвета да се гледат добрите специалисти и неонтологии - и аз съм на това мнение. Но ако може да се съчетаят две в едно - по хубаво от това няма.
Но все пак тук сме много нераждали жени, и такива крайни изказвания могат много да стреснат повечето от нас, пък даже и раждалите. Всеки има право на мнение, просто трябва да се поднесе по по-мек начин.

# 370
Peace Peace Една приятелка вчера беше на рутинен преглед 15д преди термин и е родила за 10 мин ,почти без болка! Пожелавам го на себе си и всички ви Hug Hug

И моя братовчедка така отива 2 седмици преди термин на рутинен преглед. Докторът й казва, че има контракации и 3 см разкритие, а тя му казва, че нищо не усеща и че има време до раждането. Искала да си ходи. Едва са я вкарали в родилна зала hahaha А мъжът й затичал до вкъщи да събира багажа за болницата. Но и тя леко и сравнително бързо е родила.

# 371
ами сега мисля да го почерпя,но ако има 2-ри път ще го сменя,защото наистина ако се падна при него да раждам,едва ли ще ме погледне,пук и бебчо е по важен от всичко,благодаря ви за подкрепата  bouquet  bouquet  bouquet

# 372
Здравейте момичета  Hug И аз отново да се включа в темата че не съм писала от много, много време, иначе ви чета.

Бобито и на мен ми е първа бременност и също съм много притеснена - за избора на лекар, за болничните дали ще ми дадат от сега до края на бременността, за болницата в която да раждам и въобще за много неща. Само чета и чета и май по объркана ставам.

Да се похваля утре съм на ФМ с татито и се надявам всичко да е ок с бебо. Ще си видя мъничето колко е порастнало и се надявам да ни кажат и пола. На 99 % съм сигурна че ще е момиче, но да видим.

# 373
ох и аз незнам пълна лудница,всичко ще е наред,и дано е това което искаш,стискам плаци  bouquet  bouquet

# 374
Мерси за хубавото пожелание. Аз по принцип винаги съм искала момче, но на мама една колежка и казала че тази година ще става баба на момиченце Simple Smile И това още преди да знам че съм бременна и за това някак свикнах с тази мисъл, но каквото и да е само да е живо и здраво.

Направо не знам на моменти не съм тука, вървя си и си мисля за бебо и си се хиля някаква замечтана и ми е много весело. На вас случва ли ви се? Кой знае как изглеждам отстрани, не съм имала лошо настроение от както съм разбрала. Иначе си поревавам почти на всеки филм. Луда работа.

Общи условия

Активация на акаунт