Тук в Родени се събрахме,които в ИБ за дете мечтахме-тема 4

• 15 210
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • до едно тепе
Стели ами вие не се ли кърмите,че знаеш какво се прави с АМ newsm78
Бютка съболезнования Hug
Сигме по принцип може и само да попарваш шишетата и да стерилизираш веднъж седмично,но за недоносено бебе аз бих стерилизирала.Ползвах стерилизатор http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10580&cat=32 макар че не съм давала преди АМ.Стерилизирах си помпата и шишетата за вода и кърма.Не съм купувала-дадоха ми го.Има и за микровълнова.Голямо удобство са,че варенето на бутилките си е мъчна работа.За водата и останалото момичетата са ти казали.Макар,че знам че не е необходимо вече,защото малчо ближе пода и какво ли още не още му варя водата на котлона Crazy
Бенджи Честит Рожден Ден!  bouquet

# 391
Аз правех така  Mr. Green
Имах /и все още имам де/ 4 шишета на Авент. 2 от по 240 и 2 от 120 мл. Едното малкото винаги ми е за вода/чай, а другото като беше по-малък ми беше по-удобно за млякото, защото се губеше в големите шишета ползвах основно него. Сега големите са му идеални, а малкото ползвам за дохранване след пюре. Heart Eyes Та ползвах стерилизатор до 4 месец някъде. Всеки ден като се изцапат шишета ги миех с Бочко и слагах в стерилизатора на Авент и така винаги си имах готови, до следващото цапане и миене и така на ден поне два пъти минавах стерилизатора през микрото. Ако имаш на Авент си нареждаш шишетата и слагаш една чаша вода 200 мл и пускаш за около 7/8 минутки.
Иначе за водата и млякото. Ползвам от самото начало кана за преваряване на вода. Така винаги имам готова и топла, а ако е изстинала, натискам за 5 секунди и се стопля съвсем леко и е готова за млякото. То по принцип се дава по схема. Зависи сега малката на каква доза е. Но както Бюти е казала 1 лъжичка е равна на 30мл вода. Така ако сега трябва да пие по 90, слагаш три лъжички. Аз го правя винаги преди ядене. Когато се размрънка отивам пускам малко каната, наливам си водата, слагам си млякото директно от кутията, разджурквам шишето  Mr. Green и е готово за употреба. Така си го правя и вечер, без значение от часа. Общо взето както на теб ще ти е най-удобно ... с времето ще свикнеш  Laughing

Сега вече не стерилизарам, а само мия на чешмата. Както казва Поспаланчо ... вече всичко отива в устата  Mr. Green

# 392
А забравих да кажа, че моите шишета са на МАМ и се самостерилизират  Peace смисъл, ако решиш по-добре така, то на опавките пише как става работата, направо бухаш шишето в микровълновата, а не отделно в стерилизатор  Peace
Стелико, браво за мерките  Hug

# 393
  • Sydney
sigma шишета стерилизирах точно месец и половина по веднъж на ден... ако имаш стелиризатор там, ако не на котлона тенджера с вода и като заври 10 мин. примерно... пропорциите АМ-вода - най-добре питай в болницата количеството, което й дават... обикновено 1 мер. лъжичка от АМ се разтваря в 30 мл. вода  Peace аз преварявах вода в термо-кана и примерно слагам до някъде, завира и сипвам в шишето за следващото хранене, когато е дошла тя е изстинала и после след като я нахраня пак пусках каната да заври и я оставях и така... лесно се проверява с термо лъжички... нощното - то е на магия, ставаш, сипваш вода, храниш и лягаш обратно, все пак не го правиш това АМ  3 часа, няма да плаче  Peace и да те успокоя - в болницата са й изградили точен режим Wink

# 394
  • Варна
Бюти, съболезнования  Hug

Сигме , и ето дойде най щастливият ден , когато ти ще си завинаги с мен  Hug със мееен  Mr. Green, аз не стелиризирах , измивах шишета и бибки и ги киснех във вряла вода , но Поспаланчо мисля е права като казва да се стелиризират , поне първият месец, след това ти ще усетиш как да продължиш  bowuu и не се страхувай , стъпка по стъпка , ден след ден ще разкостиш тайнството на майчинството  Heart Eyes

И да отбележа Стелико - малък плъх , Сигме - карпатска мечка , добри сте момичета  Joy Joy Joy

# 395
Благодарско за закъснелите поздрави на Стелико и Тони  Heart Eyes

Бюти,  съболезнования Hug

Сигма, аз стерилизирах в тенджерата до 5м и половина..Май няма друга шматка като мен  Crazy Преварявах вода за всеки ден. Използвах нагревател за шишета, което после ползвах и за пюрета. За нощното хранене си наливах предварително водата в шишенцето и като усещах, че Габи ще се буди за ядене ставах и пусках нагревателя - за 3-4мин млякото става идеално (има си степен за награване на млякото и го прави с точната температура - после не се налага да го изстудяваш) Peace  Бих ти предложила моето нагревателче, но за година ползване му изгоря лампичката, която е индикатор, иначе работи безотказно (та, ако решиш все пак - пиши ми). Става за шишетата на Авент, които са доста тумбести, но аз ползвах основно стъклените на НУК. Ето и нагревателя, ако решиш да си купиш - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7102&cat=33 За мен това беше лайфсейвър и е една от най-използваните вещи вкъщи. По 6 пъти на ден с млякото, а после и с пюретата...

П.С. Ето и линк към темата за АМ - цък

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 21:57 от forest_veil

# 396
  • до едно тепе
Както казва Поспаланчо ... вече всичко отива в устата  Mr. Green
Всъщност аз казах,че устата отива навсякъде-паркета,диваните,прозореца на балконската врата,стените-абе докъдето достигне ближе ли ближе.Днес го хванах да дъвче с парчена вестник в ръцете-вероятно е изял някое ooooh! И то го оставих за 2 минути да му взема храната от кухненската маса и да прибера останалата в хладилника Rolling Eyes
Либра моето е зверчо,защото първия месец ръмжеше по цели нощи,а баща му като се приближеше до леглото и се чуваха звуци много напомнящи съскаща котка hahaha
Ааа Форест недей така с шматките-мойто мъж още попарва шишето от АМ Crazy
Нагревател и аз имах,но я съм го ползвала 20-30 пъти я не да стопля кърма в него.За пюретата ползвах гореща вода в паничка.За мен беше ненужна вещ,но хората сме различни и правим нещата различно Peace
Сигме бебето ще те води.Ще се нагодите постепенно.Не спирай да си повтаряш,че се справяш чудесно и си най-доброто за нея и още нещо не се страхувай да я гушкаш,ако плаче и ако някой ти каже че ще я разглезиш и научиш на ръце тегли му майните.Имаше една статия че гушканите бебета са по-уверени и се справят по-добре с живота като пораснат Peace
Айде махам се,че изписах света Shocked

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 22:07 от pospalancho

# 397
  • В къщурката на хълма на феите
аз пък ползвах течност за студена стерилизация, след това измивах само с вряла вода и те така готовоооо .. между другото аз никога не съм била кой знае колко стриктна в стерилизирането, Ема като стана на 3 месеца почнах да стерилизирам през ден, през два и като стана на 4 месеца изобщо тотално спрях да стерилизирам, просто измивам с бебешки препарат за съдове и туй то .. даже да ви кажа сега зимата като си беше по-хладно, не си играех да топля млякото, ами просто правя дозата и я оставям на стайна температура и Ема си е доста доволна, особено като се има предвид, че от по-топло мляко много колики ни въряваха .. направо тия колики вече ми вземат здравето, дано скоро ги израстем, щотоооо newsm29 newsm29 newsm29

освен това ползвам кана на Аквафор с филтър Б5 и Б6, които филтрират освен всичко друго и хлора във водата, та не съм чакала да се изпръхва вода и после да я преварявам .. само няколко дни в началото, докато купим каната и после вече беше съвсем лесно ..
относно АМ - каквото пише на кутията по този начин разтваряш млякото във водата .. аз съм ползвала поне 4-5-6 марки АМ докато уцелим подходящото за Ема мляко и всяко едно е пропорция 30мл. вода към 1 мерителна лъжичка мляко .. препоръчвам ти да питаш в болницата с каква марка мляко са хранили Лия и да продължиш със същото, защото иначе рискуваш да й докараш запек, който не е особено приятен .. що се отнася до нощното хранене, както казах по-рано аз го приготвям като си лягам, щото на капките за колики им трябва време да подействат около половин час, а на мен не ми се слуша половин час рев .. мисля и лятото така да процедирам, ама вместо на стайна температура, ще оставям млякото в хладилника / по тоя въпрос между другото си е право на избор, щото не всички майки правят така и не искам някой да си помисли, че си налагам мнението или нещо от сорта .. просто си споделям Peace /

# 398
Поспаланчо, аз сега топля в паничка, но ми е дразнещо - чакам каната 4 мин, за да кипне 1л вода и после още поне 5мин, за да стопли самото ядене. Определено с нагревателя ми беше много по-лесно, но сега сипвам яденцето от тенджерата в купичка и няма как да ползвам уреда  Crazy Иначе, тръгнехме ли на път, винаги  старателно си подреждах нагревателчето  Mr. Green

# 399
 newsm78 сложна работа, ама ще се справя

# 400
sigma, аз върша всичко вечер, моето дете яде 5 пъти на ден и аз имам 5 шишета. Стерилизирам ги в стерилизатор на Чико, електрически, на котлона преварям вода. След като стерилизатора приключи и водата е преварена, през марлички наливам вода в шишетата ( в момента пие по 120мл.) и така шишетата са готови пълни с вода. Като стане време за ядене, слагам шишето в уреда за затопляне (купих си на Авент, много е удобен), за няколко минути топли водата и слагам АМ от кутията в шишето, колкото лъжички трябва, то пише на кутията. Преди да й дам шишето капя отвътрешна страна на китката, ако не го усещам значи е ок.

# 401
  • shumen
Сигме,споко ние ще помагаме.Аз преварявам вода от чешмата и шишета в тенджерка с вода като е оставям да ври 5 минутки.
Бюти,съболезнования.
Аз да Ви кажа днеска най после успях да взема урина нас дребен,но в стерилно шишенце,а не с колектор.Добре че занесох нея и ми казаха,че хемоглобина му е нисък -86 и аз беж при педи.Изписа ни Малтофер 2 пъти по 10 капки и ще го пием поне 1-1,5 месеца.Урината му е чиста.

# 402
На патеричка честит имен ден на Габи! Да е много здравичка и бързо да свиква с градината, та мама да не се притеснява! Hug
Бенджи, честит рожден ден! Жива и здрава, голяма късметлийка и паралийка!  bouquet
Бюти, моите съболезнования! Confused Flowers Rose Flowers Rose
Сигме, няма да се паникьосваш! Hug Ако можем да помагаме, винаги сме насреща! hug Другите са ти дали съвети, така че аз няма да се обаждам (а и като бебе почти не ми се е налагало да ползвам шишета за Ники, така че не мога да съм особено обективна). Simple Smile
Стели, браво на юнака! И това всичкото все на кърма ли го постигате? Crazy

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора. Shocked Ми сега ще ви прочета и ако има нещо, ще пусна нов пост. Mr. Green

# 403
водата в която разреждам млякото- чешмяна ли е или изворна

# 404
  • до едно тепе
Аз нали съм голяма бяла птица и тук да пусна линка освен Mr. Green http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=711511.0
Сигме аз давам с  чешмяна(преварена).Нашата  педи е твърдо против изворната.Според нея не се знае какво са наляли в бутилките.В родилното ми казаха и изворната да варя в началото Peace

Общи условия

Активация на акаунт