Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 500
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Направо си е от Лактана-та и при нас подейства така и го спрях и нещата се оправиха, че даже и повръщаше всичко, което е изяла щом и дам Лактана. А каката е била само на Лактана без никакви проблеми.

# 361
  • София
Ние откакто минахме на Лактана спря да я боли корема и да се изхожда трудно и коликите доста намаляха....
Странно е това само от едно хранене на ден с АМ...
Нашето ако е с миризма на ако на възрастен ( горе долу) ... Кашесто е и на цвят е по-тъмно жълтеникаво с леерк зеленосив отенък...

В нашата отчетна има мама която се цеди и на едно хранене дава АМ Лактана и нямаше подобен проблем... Но всяко бебче е различно.
Ние като минахме от НАН на Лактана ХА имаше период, в който не ака 5дни и после акото стана редовно. Но аз не съм спирала Био Гаята

# 362
Аз съм твърдо за НУТРИЛОН. От начало давах Нан, после Фризолак но ми правеха страхотни колики. Нутрилона поуспокои доста положението.  newsm78  newsm78  newsm78

# 363
Блонд, а двойката овкусена ли е?

Така, в магазините има различни Милумил - в Кауфланд си беше картонена кутия с две пакетчета вътре, 2 е без ванилия. В ДМ обаче е една цяла кутия, както Аптамил стана и двойката и тройката пак са с ванилия. Пише, че е нов, значи пак връщат ваниления, както беше преди и вероятно с изчерпването няма да остане неовкусен Милумил 2.  Simple Smile

# 364
А защо слагат аромат в мляко за 6 месечно бебе? Винаги ми е било странно newsm78 аз лично не бих взела подобно нещо, не стига че му давам формула, ами и с ароматизатори да го тъпча още от 6 месец...

# 365
Ами, явно за деца, които не са очаровани от млякото, знам ли. Имаш избор, никой не те задължава това да купуваш. Аз добавям ориз и ванилия, за да го пие, и ако не бях купила много кутии Лактана, бих взела Милумил, щеше да ми е по-лесно  Simple Smile

# 366
Слагат ванилия - естествена, а не синтетичен ванилин, макар че и аз не съм "За" да се слага аромат в млякото, ако бебето го пие чисто и е без претенции.

# 367
Блонди, естествено, че не ме задължава никой - затова и не купувам ароматизирани продукти, пък било то и с естествена ванилия. Просто попитах, предполагам, че и други майки си задават този въпрос Peace
Милумил не бих взела, каквото и да му сложат вътре - имам много лош опит с него от дъщеря ми. А и вкусът на детето се възпитава - какво означава, че не е очаровано от млякото? На 6 месеца няма особено богата база за сравнение Grinning
За съжаление на бебетата обаче, майката решава с какво да го храни- харесва, не харесва - няма избор. Иначе трябва да гладува:))))

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 22:41 от Slide

# 368
Slide, какъв лош опит с Милумил?

# 369
Всяко мляко влияе различно на всяко дете, което не го прави лошо  Simple Smile

На 6м може да нямат база за сравнение и претенции, но тогава стартира и захранването и нещата се променят. И аз лично предпочитам да пие мляко с аромат на ванилия, в което не виждам проблем, отколкото да не пие мляко  Peace

# 370
  • Sunshine state
Сори,ама едва ли някой от прищявка за разнообразие купува на 6-месечното си бебе овкусено мляко.Тези млека са на пазара точно заради бебета,които не желаят да пият натуралното на вкус АМ.Има много такива случаи.По-добре така,отколкото без хич.
Аз пратих веднъж мъжа ми за АМ 3-ка и той взел,та купил Фризо 3,а то е с ванилия.Подвеждащо е,че го няма упоменато отпред на кутията,а с малки букви в състава.Пи го,ама тя няма и особени претенции.Въпреки това,се притеснявах дали ще си продължи с обикновеното АМ след това.Продължава и до ден днешен да си пие 3-ка в големи количества с най-голяма наслада.Ще взимаме,докато го откаже.Дано да е по-натам.Иначе пие и айрян през деня,но той е между храненията. Simple Smile
П.П. И Аптамил 3-ка сме взимали,и на нея не беше упоменато,но млякото си мирише на ванилия отвсякъде.И състава четох,няма я като съдържание. Rolling Eyes

# 371
Мдааа, вече знаем, че Милумил не е лошо мляко  Laughing Аз казах, както се вижда по- горе, че имам лош опит с него, а не го квалифицирах като такова Wink
Аз много исках да кърмя и двете деца, по различни причини не ми се получи в дългосрочен план, за което съжалявам  Crazy, но не правя драма. Когато се наложи да избирам мляко, четох много, не само в този форум, консултирах се с няколко специалиста, на които имам доверие и си изведох някои критерии, по който да избера млякото. На първо място, исках да е възможно най-близо по състав до кърмата(ясно е, че няма как да е на 100%). А кърмата не ухае на ванилия Laughingили горски плодове - освен ако майката не прекалява с ваниловите сладки Laughing Та затова казвам, че аз не бих избрала ароматизиран продукт, но смятам, че всяка майка трябва да има логично основание когато посяга към продукт, и на последно място трябва да е факта, че се рекламира по форумите Peace
Споделям собствения си опит- като минала 2 пъти по пътя с избор на формула.

# 372
  • Sunshine state
Слайд,а ако около 6-тия месец детето ти бе отказало АМ?Какво щеше да правиш?Нима нямаше да изпробваш някой вкус или щеше да го замениш с кисело мляко? Thinking

# 373
В повечето случаи има някаква причина за отказа- бих я потърсила и коригирала- напр начина и времето, по което предлагам пюрето/ кашата, бих опитала с друга формула - все пак вкусът на различните млека не е един и същ (опитвала съм ги Peace) Кисело мляко на тази възраст не бих дала в никакъв случай Naughty, но в случая с моите деца, които са атопични- не давам и овкусени продукти. Предполагам, следващия ти въпрос ще е " ами ако откаже и другите млека"?  Laughing знам, че има и такива случаи, искрено съчувствам на майката в тази ситуация Peace При вас такава ли беше ситуацията?
В такъв случай вероятно бих предложила като компромисен вариант овкусено  мляко, но бих опитвала да го върна към натуралния вкус периодически Laughing Аз съм се напатила покрай алергичните проблеми на дъщеря ми, а сега вече е ясно, че и синът ми ги има по наследство, така, че за мен е най- важно качеството на продукта, който ще дам- всичко излишно, което не е добавено от природата - не бих го дала без сериозна причина Peace

# 374
  • тук
Това е тема, която касае не само избора на АМ. типично поведение на Фирмата Данон - от Аптамила до Данонито, един и същ номер прилагат - подсладители и аромати в пакет с агресивна реклама "полезно за вашето дете". Ами аз не бих дала на злоядо дете подсладен и ароматизиран продукт, то след това съвсем няма да яде плодове. Лактозата и фруктозата не са така привлекателни като захарта, но аз ги предпочитам и така възпитавам децата си да си да се хранят. Но всеки си избира, разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт