Помощ за избор прахосмукачка.

• 33 602
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
Филтрите съм купувала от посочения сайт - случайно го открих и поръчвах от там. Не, не се задръстваха бързо, контейнерът също не се пълнеше много, защото се компресира праха. Проблемът е със здравината на пластмасата - като се отчупи парченце от корпуса, ремонтът е безмислен - няма лепене там. Не беше много евтина - към 400 лв. Може и да е било случайно това при нас със счупването,  но е факт. Добре измислени, обаче здравината им куца. Понеже ми трябваше подобна прахосмукачка за бързо сухо почистване, рискувах и си поръчах от amazon ето този модел http://www.amazon.co.uk/Vax-C89-P7N-P-Cylinder-Vacuum-Cleaner/dp … 94818&sr=8-20 - направо в къщи ми я донесоха с DHL.  Засега съм доволна, но ще видим тя пък колко ще издържи.

# 46
  • София
Въпреки,че пералнята ми има функция да отделя косми,мъхове и др. и ползвам кърпички против мъхове,след като прането ми изсъхне,тупам дреха по дреха през балкона и пак пуска прах.

Стана ми интересно каква е тази функция на пералнята?И още по-интересно какви са тези кърпички против мъхове?

# 47
Кърпичките ги продават дори и в Била,в картонени кутийки,материята е подобна на мокрите кърпички,но тези са сухи.Има за избелване на бяло пране,за улавяне на цвят и мъх.Има за сушилни с омекотяващ и ароматизиращ ефект.А пералнята ми е Сименс и още като я купувах ми казаха,че ребрата на барабана са така конструирани,че да събират боклуците  в гънката на уплътнението.На мен чак толкова не ми се вярваше,но се оказа истина.Въпреки,че преди пране изтупвам дрехи и чаршафи през балкона,след пране в сейфа винаги има нещо.Тупам дрехите и чаршафите през балкона и след като изсъхнат,за да вкарвам вътре колкото може по-малко прах.Не зная как се справяте с тоя прахоляк.Ако някой има рецепта да пише.

# 48
  • София
Не зная как се справяте с тоя прахоляк.Ако някой има рецепта да пише.
С ежедневно почистване. Измиване с мокро, избърсване на прах. Ежедневно.  Simple Smile

# 49
  • София
Кърпичките ги продават дори и в Била,в картонени кутийки,материята е подобна на мокрите кърпички,но тези са сухи.Има за избелване на бяло пране,за улавяне на цвят и мъх.Има за сушилни с омекотяващ и ароматизиращ ефект.А пералнята ми е Сименс и още като я купувах ми казаха,че ребрата на барабана са така конструирани,че да събират боклуците  в гънката на уплътнението.На мен чак толкова не ми се вярваше,но се оказа истина.Въпреки,че преди пране изтупвам дрехи и чаршафи през балкона,след пране в сейфа винаги има нещо.Тупам дрехите и чаршафите през балкона и след като изсъхнат,за да вкарвам вътре колкото може по-малко прах.Не зная как се справяте с тоя прахоляк.Ако някой има рецепта да пише.

Благодаря!Да разбирам ли,че кърпичките за улавяне на цвят и мъх са едни и същи или има отделно за цвят,отделно за мъх?Лично аз съм ползвала тези за цвят на Dr.Beckman.
А че прахолякът е на навсякъде спор няма.

# 50
Moята пералня също има функция против прах и косми, води противоалергична, въпреки че в магазина много ме убеждаваха, че е само рекламен трик на производителите, аз съм впечатлена Heart Eyes . Имаме куче, мъжа ми ходи бос по земята, сина го "играе" метла ooooh! , летят косми и всичко се набива по дрехите, с тупане нищо не пада Rolling Eyes , пералнята ВСИЧКО измива! Няма нито едно косъмче по дрехите след пране Party . Много съм щастлива как пере!

Рейнбол, 3,5г. живяхме на оживен булевард, ако щеш цял ден с парцала и прахосмукачката да си - все беше прашно, мръсно, прозорците ми вечно бяха кални Sick .
Преместихме се на по-тихо място, сега минават само колите, които си живеят по блоковете и движението е почти никакво. Така ми се реши проблема и с праха. Сега чистя по 3-4 пъти в седмицата, преди сутрин и вечер беше задължително! Сега и да не изчистя не е фатално.
Има голямо значение местоживеенето Peace .

# 51
Моята прахосмукачка е тип циклон на CENTEC, Dirt Devil.Има турбо четка, както и такава специално за паркет, отделно универсална, за мебели и за ъгли.Ползваме я вече три месеца, но експлоатацията е зверска.Имаме малко дете, килим и камина.Филтъра го чистя след второто или третото пускане на прахосмукачката - изтупвам го в една кофа и го минавам с четка.Все още не съм го прала, но в инструкциите пише, че се пере.Има втори резервен, към прахосмукачката.С една дума доволна съм.Дадох за нея 111.00 лв.Ето тукhttp://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-770FA460-FE04477A/lsp/hs … D0%B0%20CENTRONIC

# 52
Вероятно всички знаете, че това е "мерцедеса" на всякакви дом.техники. По-скъпо е, но във времето се изплаща. /около 340 лв /. Много съм доволна.

Miele са по-скоро мерцедесите на съдомиялните. Те се имат, че едва ли не, са я измислили тая машинка и доколкото зная наистина е така. Добри в пералните също. Всичко останало си има други лидери.

340 лв за мен лично са пари, които не мога да отделя за прахосмукачка на тоя етап, но само да ти кажа, че Karcher имат моделчета по 6000 и кусур лева. Нали се сещаш, че в сравнение с тях дори Рейнбоу изглеждат като полски свирачи.  Wink

Аз в момента издирвам някоя изгодна Керхер втора употреба. От тези по-старите им грозни модели (всъщност те красив модел нямат, но важното е какво могат). Не искам екстри за това и онова. Искам просто да смуче мощно. Разни приставки не ме интересуват.

# 53
На фона на многото проблеми в къщи се опитах са де разведря със разглеждане на темата ви и вижте каква ламя намерих на сносна цена - нито малка , нито голяма......Циклонна система ......http://www.technomarket.bg/products/09112890/samsung-vcc-7485v3r-bol

Всъщност детето ми е астматик и незнам кое е по- добро - прахосмукачка със воден филтър или със циклонна система , а дали съществува уред и със двете функций... newsm78 newsm78

# 54
След като ползвам вече доста време прахосмукачка с воден филтър, съм с 2 ръце за тях, но пък не съм ползвала с циклонен филтър и не знам те как смучат.

# 55
На фона на многото проблеми в къщи се опитах са де разведря със разглеждане на темата ви и вижте каква ламя намерих на сносна цена - нито малка , нито голяма......Циклонна система ......http://www.technomarket.bg/products/09112890/samsung-vcc-7485v3r-bol

Всъщност детето ми е астматик и незнам кое е по- добро - прахосмукачка със воден филтър или със циклонна система , а дали съществува уред и със двете функций... newsm78 newsm78
Постоянната торбичка на Самсунга няма да може да изсмуче праха така добре, както еко бокс или оригинална хартиена торбичка, да не говорим за качеството на чистене при водния филтър. Аз съм за воден филтър, при положение че имате детенце с астма.

# 56
Аз съм чувала че с воден филтър не били мощни , или това е мит от поредният разбирко... newsm78
Приемам предложения за модели...

# 57
Аз съм чувала че с воден филтър не били мощни , или това е мит от поредният разбирко... newsm78
Приемам предложения за модели...
Не е вярно ,че не са мощни, а наистина задържат праха на 100%. Ето едно изгодно предложение от мен http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%F0%E5%E1%ED%E8% … p;product_id=5601 - Има и малко по-скъпи модели. Турбочетката към прахосмукачката - ако имате килими в къщи е към 40-50 лв и се купува отделно. Аз ползвам моята вече седма година.

# 58
Вижте какво харесах за майка ми , http://www.technopolis.bg/b2c/details/812608/P11130201/Prahosmuk … E-VCK-2303-GCY-IV
има и турбочетка за персийските килими в тях , мощна е само дето не ми е ясно какво точно представлява ЕКО БОКС.  Бих питала в някой магазин , но в момента сме болни , та ако може да ми обясни някой ще сьм благодарна.

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 21:22 от klem4e

# 59
Вижте какво харесах за майка ми , има и турбочетка за персийските килими в тях , мощна е само дето не ми е ясно какво точно представлява ЕКО БОКС.  Бих питала в някой магазин , но в момента сме болни , та ако може да ми обясни някой ще сьм благодарна.
Еко боксът е пластмасов контейнер, който задържа праха при чистене с прахосмукачка. Периодично се изпразва самият контейнер в боклука с натискане на един бутон обикновено. Тези прахосмукачки нямат торбички. Имат само филтри, които трябва да се подменят периодично. Предупреждавам обаче, че ако се понапълни контейнерът може да се намали мощността до степен турбо четката да не работи......имала съм такива случаи понякога. При водният филтър на Зелмера никога не ми е отказвала турбочетката, защото мощността си е постоянна.

Общи условия

Активация на акаунт