Помощ за избор прахосмукачка.

• 33 596
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
И аз съм в процес на търсене на нова прахосмукачка. Очаквам всеки момент моята да сдаде багажа. Прочетох всичко до тук, разгледах всички предложени прахосмукачки и ... тотално се обърках  Crazy

Филипса много ми хареса, но няма воден филтър (а и цената му е доста висока за мен), пък аз сякаш към такъв се бях насочила. Не ми се иска през няколко месеца да сменям филтри, затова търся максимално не-филтрирана прахосмукачка. И как да тълкувам написаното в характеристиките "Нива на филтриране: 9"? Че има 9 различни филтъра ли?
От прочетеното останах с впечатление, че воден филтър+торбичка не било добра комбинация. Правилно ли съм разбрала?
А тези прахосмукачки с воден филтър дали са доста по-тежки от другите? Че ми е трудно да минавам с тежка прахсмукачка из къщи, някъде е доста тясно и едвам се завъртам да изчистя.

Редактирам се: всъщност ако е само с воден филтър, трябва да го пълня всеки път с вода, след което чистя каквото имам и после почиствам и самия воден филтър? А при комбинираните с торбичка, мога да я ползвам за инцидентни почиствания - нещо разсипано, набързо и т.н.

# 76
Търсих турбо четка за тази прахосмукачка http://www.technomarket.bg/products/09050777/zelmer-819-0-sk-aquario
ама нещо не намирам - може ли да ми помогнете и дали става на 100 процента  newsm78

Здравей, общо взето от доста време не се намират турбо четки на Зелмер, които се предлагат отделно като аксесоар освен, ако не си избереш модел, при който да има в комплекта. В твоя случай http://xn--80aaaa1cblphknriy0b.com/index.php?route=product/produ … mp;product_id=526 модел ще пасне на размера на тръбите, защото е със затягащ се накрайник и става за всички размери тръби.

# 77
И аз съм в процес на търсене на нова прахосмукачка. Очаквам всеки момент моята да сдаде багажа. Прочетох всичко до тук, разгледах всички предложени прахосмукачки и ... тотално се обърках  Crazy

Филипса много ми хареса, но няма воден филтър (а и цената му е доста висока за мен), пък аз сякаш към такъв се бях насочила. Не ми се иска през няколко месеца да сменям филтри, затова търся максимално не-филтрирана прахосмукачка. И как да тълкувам написаното в характеристиките "Нива на филтриране: 9"? Че има 9 различни филтъра ли?
От прочетеното останах с впечатление, че воден филтър+торбичка не било добра комбинация. Правилно ли съм разбрала?
А тези прахосмукачки с воден филтър дали са доста по-тежки от другите? Че ми е трудно да минавам с тежка прахсмукачка из къщи, някъде е доста тясно и едвам се завъртам да изчистя.

Редактирам се: всъщност ако е само с воден филтър, трябва да го пълня всеки път с вода, след което чистя каквото имам и после почиствам и самия воден филтър? А при комбинираните с торбичка, мога да я ползвам за инцидентни почиствания - нещо разсипано, набързо и т.н.

Мойто Беко с воден филтър е мн компактно, много лесно се прибира. Може да чистиш само с обикновените филтри, може и с вода и с никакви торбички не се разправяш, всичко отива в пластмасовия контейнер, но др филтри се замърсяват по-бързо. Иначе, има 2 много малки гъбки, които си пера на 2-3-4 почиствания, че прашясват.

Ако не искаш да слагаш вода, не слагаш, после (когато решиш) си миеш контейнера и толкоз.
Аз никога не съм я ползвала без вода.

# 78
За това Беко ли става въпрос? Ако да, добре ли смуче, че гледам много малко ватове го дават?

Отделила съм всички предложения, които сте давали, ама не остава време да ги обсъдим с мъжа ми. Чудя се дали да инвестирам повече пари или просто да купим нещо по-евтино, което като се наложи да сменим след някоя друга година. Старата прахосмукачка е Самсунг с циклонна система, 10г. го ползвам и чак сега взе да сдава багажа вече. Но не беше от евтините тогава.

# 79
Дион, тази е, да.
Имаме едно малко килимче, което е изкуствено, всичко др е гладки повърхности. С килимчето се справя отлично, но то нищо не задържа.
Дивана смуча с лекота, на по-ниските обороти даже. Но и той е готина материя.
Но за прах и мръсотия - обира безпощадно! Всички косми и прах са на топка във водата. А и щом издържа постоянно чистене по време на и след ремонта на целия апартамент, за мен това е показател за издържливост. Веднъж реших да изсмуча разсипано разтворимо кафе, беше станала пяна, всички филтри и самата прахосмуачка бяха мокри, от всякъде течеше кафе Crazy . Веднъж не бях сглобила единия филтър, пак яко течеше вода от нея, а тя си работи. Освен това, малкия я ползва за превозно средство. Вози се на нея, катери се, разнася я из целия апартамент. Та, откъм здравина нямам забележки! Живеем в ап. 50кв. и кабела ми стига точно да мина целия ап. без да превключвам на друг контакт.
Просто до сега съм ползвала с циклонен филтър, робот и др по-специални и нямам база за сравнение. Но от тази забележка нямам Praynig .

# 80
.......туброчетка ............................... http://xn--80aaaa1cblphknriy0b.com/index.php?route=product/produ … mp;product_id=526 модел ще пасне на размера на тръбите, защото е със затягащ се накрайник и става за всички размери тръби.

Простете ме за невежеството , но това означава ли че ще пасне на всички модели прахосмукачки или само на прахосмукачки пригодени да работят със турбочетка . Трябва ли самата прахосмукачка да има някакъв механизъм , който да позволява работата и със турбочетка .
Ето например на тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/818079/P11130201/Prahosmuk … E-2200-II-ADVANCE , може ли да се сложи посочената от вас турбочетка и да заработи.

# 81
До колкото знам от конс. в Технополис, може да сложи турбочетка на вс прахосмукачки.

# 82
Пак съм аз ......може ли някой да ми каже каква е разликата между тези на пръв поглед еднакви прахосмукачки и коя е по- добрият модел  newsm78 newsm78
http://www.technomarket.bg/products/09050777/zelmer-819-0-sk-aquario
или
http://www.technomarket.bg/products/09095675/zelmer-819-5sk
Намерих от вторият модел много изгодно от едно семейство , но ...нямам възможност да отида до техномагазините да задам въпросът си.
До колкото знам от конс. в Технополис, може да сложи турбочетка на вс прахосмукачки.

Аз пък доколкото търсих модели в нета - стигнах до извода , че май трябва да имат някакъв извод за туброчетка .... newsm78

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 15:31 от klem4e

# 83
В по-евтиния модел не виждам възможност за чистене с торбичка. Което колкото и да не е препоръчително, пак е удобство при малко и бързо почистване на нещо.

# 84
В по-евтиния модел не виждам възможност за чистене с торбичка. Което колкото и да не е препоръчително, пак е удобство при малко и бързо почистване на нещо.
Ако е само това не държа толкова на чистене със торбичка.....държа да става за турбочетка.

# 85
Ами помисли пак - всеки път да пълниш, изливаш и сушиш контейнер.... newsm78 Освен ако нямаш друга прахосмукачка за тази цел.....Турбочетката на Зелмер става и за двата модела

# 86
Ами помисли пак - всеки път да пълниш, изливаш и сушиш контейнер.... newsm78 Освен ако нямаш друга прахосмукачка за тази цел.....Турбочетката на Зелмер става и за двата модела
Знам , хамалогия е , но нямам друг избор .......детето е постоянно залепен за мен , а е със астма , аз също съм астматик.....
Трябва ли да има извод за турбочетка или има разлика и при тях......защото четох че на някои модели пише , че имат извод за ел. турбочетка , а на някои няма такова описание......

# 87
Вие щом сте астматици, не би трябвало да имате килими, а щом нямате, турбочетката се обезсмисля,

# 88
Вие щом сте астматици, не би трябвало да имате килими, а щом нямате, турбочетката се обезсмисля,
За бела имаме едни пътеки във коридора и малък килим с идеята да се тупат - взехме ги защото е панелка жилището ни и без тях зимата  е лед на пода. Обаче се оказа че колкото и да ги тупаме - остават някакви косми по тях , които не падат и това си е - фалшива материя .....

# 89
Знам , хамалогия е , но нямам друг избор .......детето е постоянно залепен за мен , а е със астма , аз също съм астматик.....
Трябва ли да има извод за турбочетка или има разлика и при тях......защото четох че на някои модели пише , че имат извод за ел. турбочетка , а на някои няма такова описание......
Тези модели нямат извод за ел.турбочетка, тоест работят турбочетките с тягата на самата прахосмукачка. Но работят добре - не се притеснявай

Общи условия

Активация на акаунт