За ЮНСКАТА дружина нова тема- догодина- 23

• 53 731
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Браво за лесния прием.

Ние и на второ класиране нямаме шанс. Това е късметът да си роден в София.

Мен пък този нощен памперс ми е голям дерт, но явно още не му е дошло времето...

Марчелка, а защо се притесняваш? Заради възрастта ли? Аз изобщо не мисля да правя опити, докато не намеря няколко поредни дни сух памперс. И до днес си спомням как горе-долу на тази възраст пробвах с Теа в продължение на месец да махна памперса безуспешно. Будех се по няколко пъти на нощ, изпишквах я насила, резултатът беше системно недоспиване при мен и много пране на мокри дрехи. По-късно стана от само себе си.

На голямо легло Рая спи от семптември. До леглото е залепен гардеробът й, така че се получава около 60 см ниша, вечер слагам и един стол.

На какви тротинетки сте се спрели? Рая подкара една чужда, имаме и една много изстрадала от сестра й, така че това ще е основният подарък.

# 121
За уменията сам- повечето неща ги може, въпрос е и на желание. Обличане, събличане, обуване, събуване - може ги без тениски и блузи, но за обличане и обуване обикновено му помагам. Храни се сам, но предвид че тази дейност изобщо не му е приоритет, често го храня и аз, за да му пробутам някаква храна, че иначе ще си остане гладен и хич няма и да се сети да яде. Или пък ще отиде да си вземе шоколад Mr. Green

От тая самостоятелност в момента зор виждам, най-вече защото има и невероятно чувство за ориентация, буквално познава цяла София, а и не само, съответно се чувства много уверен и потегля сам за където му хареса. Хич не му пука, че има улици. Вярно, оглежда се дали има кола (ако изобщо се сети, че е на улица), но после хуква и си пресича без изобщо да се интересува, че викам след него... Като му омръзне някъде, просто тръгва да си ходи, и не се оглежда даже ooooh!

За спането, още си спи в бебешката кошара, ако заспи на някое легло му слагам възглавници отстрани. Много се върти и след едно падане от леглото миналото лято направо не смея да го прехвърля. Ще видим, като се роди бебето сигурно ще вземе неговата кошара, а за него ще вземем голямо легло.

Нощният памперс съм много доволна, че го махнах едновременно с дневния и вече съм забравила за памперси, но не мога да бъда полезна със съвет.

Той пък с говоренето е доста назад. Постоянно бърбори, но още не изговарь добре доста думи, освен това си измисля много неща и изобщо не може да се разчита на информацията, която дава  Mr. Green

# 122
  • Варна
Мартеа, изобщо не се притеснявам, ама не ми се купуват повече памперси Mr. Green все си мисля, че ще е последен пакет след като има няколко поредни сухи или след като ме събуди,защото му се ходи до тоалетната, но оставя ли го без- се напикава. Понякога и на обяд. Сега в яслата не му слагат, скоро е нямало инциденти,но за градина казват, че било задължително да са без. Каквото-такова, не намирам смисъл в ставането да го изпикавам вечер,защото ще е без неговото усещане, та ще чакам да му дойде времето.

# 123
Ехо, да раздвижа темата с един въпрос Simple Smile

Но първо ЧЕСТИТ ТРЕТИ РОЖДЕН ДЕН на всички вече пораснали малки юнчета Simple Smile И весело посрещане на празника на предостящите рожденници Simple Smile

Та, въпросът ми е следният: столчето, за кола, което имаме, нещо или аз не успявам да го вържа, както трябва, или не е предвидено за пораснали диванета, но Боил си измъква винаги ръцете от презрамките.На практика стои вързан само между крачетата и коланът на колата придържа столчето към седалката. Като си представя обаче какво би могло да се случи при едно по-рязко спиране и ми настръхват косите - горната част на тялото му на практика не е захваната никъде, а долната се придържа от тези колани. Понякога даже си мисля, че е по-безопасно, ако изобщо не е вързан ooooh!
Та, въпросът ми е, какво е вашето решение? Измъкват ли се от презрамките? Гледам, че има едни столчета с възглавница? Някой има ли такова? Отзиви?
Мерси!

# 124
Лулу, моя мъник не се измъква от презрамките, може би веднъж се е опитвал, но аз съм педант в това отношение и съм казала, че ако не са седнали в столчетата и със закопчани както трябва колани, няма да пътуват и компромис не правя никакъв.
Вашето столче какво е? Да не би да му е малко вече? Аз си спомням, че на баткото някъде към 3 сменихме столчето (ползваше от тези 9-18 кг), взехме си едно, което е 1-2-3 група и се родихме с това столче, сега малкия го ползва него, а на баткото взехме само 2-3 група, че той си е достатъчно голям вече да ползва колана на колата.

# 125
С предишното столче го имахме този проблем, някак си моделът го позволяваше. Сега сме с едно Макси Кози, там просто няма как да се измъкне, така обхващат презрамките, че няма как. Защо не минете на стол, който се връзва със самия колан. Теа доскоро беше с такъв, някакъв на Чико е, ей такъв, там няма как да се измъкне наникъде. Пробвахме го за Рая, вече й е тамън като големина (по принцип е за по-големи деца), в колата на мъжа ми пътува с него.

# 126
Здравейте, не съм писала скоро, но след такова раздвижване няма как да не го направя, а и съм в отпуска така че имам време.

Първо да честитя 3год. на всички юнчета, да са много здрави и усмихнати. newsm59

Ние сме добре, Денис ходи на ясла, един от най-редовните възпитаници /пу-пу за разлика от кака си почти не е боледувал в яслата/. Много съм доволна от яслата, много добри възпитатели ни се паднаха, страхотни жени и Денис много ги обича, незнам как ще се разделяме септември. На градина сме приети, уж се радва че ще ходи в градинката на кака си, но според мен ще е трудна промяната след като така е свикнал с децата и възпитателите от яслата.
Като цяло мога да кажа, че е много енергичен, постоянно тича и то доста бързо, изпитвам страх да излизаме без баща му, случи ми се на два пъти да не мога да го догоня, по чудо не го блъсна кола. Случвало се е да пробягва два километра без да спре, цялата морска от долу до горе я взема на бегом, та и ние покрай него. На моменти много слуша, но когато си реши си прави каквото си знае и каквото си иска, нищо и никои не може да го спре. Решили сме да го запишем на плуване хем за здраве, хем да изразходва малко енергия, а и баща му дълги години е тренирал та му е страст.
Приказва, много, пее, танцува, не случайно е един от главните участници във всички тържества на ясла /както и утре послучай 1-ви юни/. Обаче относно говоренето имаме голям проблем, попива всичко от кака си и се е научил да говори в женски род. Казва готова съм, искам сама и т.н. В началото ни беше смешно, но вече доста време не може да се отучи от това. Иначе е любезен винаги казва заповядай и благодаря, пита с "може ли", та трудно му се отказва при така зададени въпроси. Много е общителен, рядко се срамува от нещо ходи пита, разпитва, обяснява, като цяло май няма много задръжки. Облича се и се съблича сам, с малки изключения на по-тесни блузки и тениски.
 Много обича да реди пъзели, взела съм му Книжка със 6 пъзела, нещо подобно на това, но всеки пъзел е от 12части http://www.hippoland.net/trite-prasenca-knizhka-s-6-p-zela много го харесва, постоянно си ги реди и разваля и си ги пренася навсякъде.
 Храни се сам, дори се е научил да си прави сам мляко с какао /отваря си хладилника, взема си млякото, сипва си в чаша, слага си захар и какао, топли си го на микровълновата, слага си сламка/. Незнам вашите деца как са, но моите пият в промишлени количества мляко. През почивните дни изпиват поне 2литра, харесват го във всякакви варианти - попара с мляко, мляко с бисквити, мляко с какао,  мляко със зърнена закуска, абе мляко да има. Имало е дни да карат само на мляко.
Стига толкова за нас, че дълго стана, сега да ви попитам вашите деца карат ли още количката за бутане. На Денис вече крачетата са му толкова пригънати, но постоянно си я кара вкъщи и на вън иска да излиза с нея. Взехме му голямо колело с педали и него кара /дори до края на лятото ми се струва, че ще махнем помощните колелца/, но много си я обича тази бутаща количка и не я оставя. Пробвах го на колело без педали, кара го, но количката му е фаворит и я предпочита пред колелото без педали. Преди няколко дена в парка видях едно детенце с мотор подобен на количките за бутане, но по-висок с около 10см., пробвахе го и му пасна идеално. Видях, че го има в Хиполенд, та за рождения ден това ще му е подарък от кръстницата му. Ето го: http://www.hippoland.net/dolu-ride-on-mojat-p-rvi-motor дават го за деца над 3г. От нас подаръка му е колело, което купихме в началото на май. Общо взето затрупани сме от играчки и се надявам да не получи много такива като подарък.

По темата за столчето за кола няма да се включвам, че ще ме линчувате /Денис вързан не понася да седи/.

Това е от нас за сега. От както почнах работа имам чувството, че живота тече на пълни обороти.

Честито на мамите с втори бебчета, да са живи и здрави.

# 127
  • Обетованата земя
Някой беше писал за дьската за рисуване от икеа, май Деси беше, може лии да ми каже който я има освен за маркери и тебешири става ли и с магнити и колко е висока, до кьде сстигана детето?

# 128
Здравейте, милички !!!  Hug

Съвсем ви изтървах ... Не знам кога ще успея да прочета назад и да се включа и аз с годишния отчет...  Mr. Green но ми липсвате ...

Диди, дъската става и за магнити. А като вдигне ръката си нагоре, дребният стига спокойно до горната летва.
Така че, като размер вече им е идеална.

Много поздрави и целувки от нас за всички майки и дребосъци.  Heart Eyes  Hug

# 129
Киди, браво на момчето!

Забелязала съм, че колкото пъти се изцепя ей така с някое мъдро умозаключение като това
Марчелка, а защо се притесняваш? Заради възрастта ли? Аз изобщо не мисля да правя опити, докато не намеря няколко поредни дни сух памперс.
толкова пъти до дни ми се налага да направя точно обратното. Рая пак започна да се залепва отдолу. Иде ми да вия направо, от вчера дърпаме, ама е голям зор. През цялото време не съм спирала да мажа, и освен АБ, който изпи заради ешерихия колите, подозирам и памперса, с който спи следобед и през нощта (през нощта яко пишка в него). Та, ще ми се налага да го махам. Стиснете по един палец да успеем да я разлепим ние, а не да се стига пак до предишния кошмар... въпреки че отсега ми се е свило сърцето, защото е много трудно това пусто разлепяне. А детето колко е травмирано, няма да казвам.

# 130
  • Пловдив
Мартеа, сърцето ми се свива като чета! Дано се справите вие този път и с памперса успех също!  Hug
А аз си мислех, че само момчетата са проблемни  с това забелване...  Sad
Стилиян също е с памперс още- вън и през нощта. Дано до септември да махнем и тях. И ние сме от приетите в детска градина. 

# 131
  • Варна
Дид, ето ги размерите от сайта: Размер на артикула, Дължина 43 см 17 ", Ширина 62 см 24 , Височина 118 см 46 " И аз й се чудя на тази дъска...
Киди, радвам се, че се включи!  Hug Денис е опасен от малък, голям сладур! За говоренето мисля, че няма нужда да се притесняваш, ама майчино сърце... та те разбирам!
Гаргичке, по-скоро и по-подробно включване искам! Как е Кими?
Ние сме добре. Павел на ясла. Утре ще имат тържество, без родители. Занесохме малко украса и почерпка. И Павел като Денис е очарован от госпожите в яслата и не знам как ще реагира на промяната. Дано го приемат, де... Резултатите от варненската томбола излизат утре - стискайте палци всички да се похвалим.
Тук е голяма еуфория, защото започнаха рождените дни и пада голям купон! По традиция се събираме доста наборчета и се забавляват страхотно!
За столчето в колата имаше период, в който все с рев сядаше и не даваше да го закопчаваме, кратък. Сега си стои, като от време на време вади ръцете от коланите. Явно модела го позволява или не сме ги стегнали достатъчно, поне закопчалката не може да откопчава.
мартеа, силно ви прегръщам и се моля да успеете!  Hug Милото Райче!

# 132
МартеаHug дано да се справите без травми този път Praynig МИлите,  направо се измъчихте с това Sad

Диди, размерите са:

Дължина 43 см
Ширина 62 см
Височина 118 см

ааа тя и Марчелка ти ги е дала ...

за магнити мисля, че не става, ама Гарга шарена ме хвърли в размисъл и довечера ще пробвам Embarassed

# 133
  • Варна
Хоп и аз да се разпиша.

Първо, стискайте палци днес да приемат всичко варненски юнчета в ДГ, че не ни се мисли, какво ще правим, ако има неприети.  Praynig

Мартеа, стискам много, ама много палци, да не ви се повтаря процедурата с разлепването. Не мога дори да си представя, какъв стрес е и за двете ви.  Sad

Както е писала Марчелка, започнаха рождените дни и след зимната пауза отново си подновихме срещите с варненската банда.  Hug По този повод, честит 3-ти рожден ден на всички дечица от темата ни. Единствено пожелавам да са много здрави. Simple Smile

Нощният памперс съм много доволна, че го махнах едновременно с дневния и вече съм забравила за памперси, но не мога да бъда полезна със съвет.
Скоро ще се присетиш отново с пълна сила.  Joy
На Теди махнах памперса от следобедния сън месец след като го махнахме по принцип. Съвпадна с тръгването на ясла, там изобщо не съм носила. Нощния може би месец или два след това.
В столчето стоим без проблем, само веднъж съм го возила отпред с колана и то на супер кратко разстояние, до съседната улица да оставя колата на платен паркинг да нощува, че ми бяха счупили стъклото. В нормалното ежедневие и аз не разрешавам без стол, 1-2 пъти и Теди си е освобождавал ръцете от коланите. Но дори и само през кръста е вързан стабилно. Веднъж като го вземах от яслата и пристигаме пред нас го гледам, че изобщо не е с коланите, а си стои в стола. Да взема да забравя да го закопчея.  ooooh!

Диди, да ти се оплача, че и Вики започна да си смуче палчето. Направо е кошмар, цока и биба, но определено с кеф си засмуква и пръстчето. Дано успея навреме да овладея положението, че не ми се мисли с двама цокащи как ще се оправям.  Joy

Киди, моторчето е една от най-добрите ни покупки. Имаме колело без педали и скутер, но човека си иска все моторчето. Станал е виртуоз в карането му. Нашето е такова, супер здраво, препоръчвам го.

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 01:56 от Pepsilight

# 134
Всички юнчета да са живи и здрави и много безгрижни Tada
Диди, проверих дъската, не става за магнити Wink

Общи условия

Активация на акаунт