В момента чета...17

• 38 408
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
В момента съм на "Момичето, което си играеше с огъня", автор е Стиг Ларшон, пада се втора част от трилогията и определено е изключително добра, макар първата да беше още още по- хубава! Препоръчвам с две ръце!  Hug
Цялата трилогия е страхотна. Четох я миналата година и много ме впечатли.

Наистина е хубава цялата трилогия, но и на мен първата част ми беше най- интересна. Също, както и филмът.

# 76
  • Den Haag
Снощи завърших "Слепота"
Скрит текст:
Много тежка и мрачна книга, разтърсва те като ураган и те кара да се замислиш за доста неща. На моменти ужаса ми идваше в повече, как хората се превръщат в "диваци", борбата за живот, мръсотията по улиците, труповете...
Няма да забравя жената на лекаря, най- силния и запомнящ се образ, каква сила и смелост трябва да притежаваш, за да видиш и изживееш всичкия този ужас. Даде всичко от себе си до последната искрица , за да опази хората около себе си. Много добре я допълва кучето облизало сълзите и тук най- добрия приятел на човека е до него, като отдушник който да поеме мъката и сълзите й в най- тежките моменти, да и даде сили да продължи. Питам се след всичкия ужас, ако можеше да избира да е сляпа или да вижда, дали би избрала слепотата...

Сега започвам:

май ми върви на мрачни и ужасяващи книги, какво ли да очаквам от тази  Laughing

# 77
  • София
diana lobodova, гледала съм филма, който е по книгата. Беше ми харесал  Simple Smile
Мисля, че можеш да очакваш "добри" неща от книгата  Laughing Поне филмът беше доста мрачен т.е. такъв, какъвто трябва да е един истински хорър  Laughing

Let the Right One In / Покани ме да вляза (2008)

# 78
  • София
Мрачна е книгата, и ужасяваща, но ако си фен на този жанр, мисля, че ще ти хареса  Peace.

# 79
  • Казанлък of all places
За мен не беше ужасяваща, въпреки че не мога да се нарека почитател на жанра и някак си тръгнах с настройката за съвсем различна книга .
Според мен произведението е пример за добро писане и добра литература. Колко е мистика, колко е фантастика, колко е скандинавска литература , колко е ужаси  не мога да дефинирам, но я четох с необуздано желание да не си лягам , докато не я довърша .

# 80
  • София
Аз исках да кажа, че някои от преживяванията на героите (особено на детето) са ужасяващи - и в прекия, и в преносния смисъл, може би не се изразих добре. И съм абсолютно съгласна, че книгата е пример, на мен също много ми хареса  Peace.

# 81
  • Canada
Приключвам 'Брулени хълмове' днес-тази така великолепна книга,днес си поплаках в рейса Confused,много тежка на емоционално ниво...не мога да си събера мислите още.

Такаа,но съм и много щастлива,закупих си срещу 10 лв. 'Да убиеш присмехулник' и 'Червено и черно',стари издания,страхотни(много обичам стари книги,нещо се вманиачих,ще ме извинявате Mr. Green),та се чудя коя от двете да почна сега...

''Да убиеш присмехулник'' е страхотна! ''Червено и черно'' обаче на мен ми беше адски скучна.

# 82
Приключвам 'Брулени хълмове' днес-тази така великолепна книга,днес си поплаках в рейса Confused,много тежка на емоционално ниво...не мога да си събера мислите още.

Такаа,но съм и много щастлива,закупих си срещу 10 лв. 'Да убиеш присмехулник' и 'Червено и черно',стари издания,страхотни(много обичам стари книги,нещо се вманиачих,ще ме извинявате Mr. Green),та се чудя коя от двете да почна сега...

''Да убиеш присмехулник'' е страхотна! ''Червено и черно'' обаче на мен ми беше адски скучна.

Съгласна съм! Обожавам "Присмехулника" - препрочитам я през няколко години Simple Smile "Червено и черно" успях да докарам до към 3-4 глава (ако не ме лъже паметта) и я зарязах. Не ме грабна.  Thinking

# 83
  • София
Чета Инцидент. Не мога още да дам мнение, защото май очаквах нещо съвсем различно...  Embarassed

Не е по темата, но само аз ли не си виждам аватара?

# 84

Не само ти, и аз не ти го виждам.

# 85
  • София

Аз го виждам - на една тъмнокожа усмихната жена с големи обеци.

# 86
  • София
Този е нов - сега го сложих... предишният незнайно защо беше изчезнал.  Crazy Това е Риана, между другото.

И наистина извинете за спама.  Embarassed

И малко по темата - не помня писах ли, че прочетох "Душа назаем" . Много ми хареса. Авторът си го е пуснал безплатно в нета, за което също го адмирирам. Peace

# 87
  • Sofia
Започнах тази - за първи път чета нещо от виетнамска авторка, дано ми хареса...

# 88
Аз най-накрая имам и компютър и нет  Grinning
Прочетох 'Синдромът Хю' на Адел Паркс, на момента ми идваше малко наивна, но като цяло ми хареса. След това 'Аз, детективът', много си падам по този иронично-саркастичния стил на главния герой, определено ще прочета и втората книга от поредицата  Peace
Сега чета 'Стая' на Ема Донахю, много ми въздейства, може би защото синът ми ще навърши 5 само след месец. Сдобих се и с още 2 книги на гръцки, много си обичам киндъла, но ми липсваше и да държа нова книга в ръка  Peace

# 89
  • на последния етаж
Започвам:

Общи условия

Активация на акаунт