В момента чета...17

• 38 479
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Запалихте ме и мен, определено ми се иска да прочета "Забравените от небето" от Екатерина Томова.   bouquet

# 136
  • Видин
Страхотни книги сте подхванали, момичета  Heart Eyes
Първо да кажа  за "Защото те обичам" - ами обичам я тази книга, обичам и Гийом и всичките му книги  Laughing макар да съм чела само две все още  Joy Страхотна, чудна!
Пипи, "Огнена нощ" няма нищо общо с прекрасната "Чучулига" и  тотално не успях да я прочета, ужасна е  Laughing
За "Устоите на Земята" мога да кажа само хубави работи. Ако харесвате исторически романи, ще ви увлече Simple Smile Малко е длъжка, но си заслужава. Подхванах и втората част, но реших да разнообразя малко с друг жанр и чета все още "Оризовата майка", която също е прекрасна и абсолютно заслужава всички хвалебствени слова, изречени по неин адрес  Laughing
"Забравени от небето" започнах да я слушам като радиотеатър, мога да дам линк, но си е друго да я чете човек... Предполагам, че ще е много готина  Laughing

# 137
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз лично искрено се радвам на коментарите за прочетените книги и мисля, че точно тук е мястото за споделяне на впечатления от прочетеното. Когато се включих в темата видях едно безкрайно изреждане на снимки на книгите и изписани заглавия и почти никакъв коментар и даже спрях да влизам тук, защото аз това мога да го видя и на щанда в книжарницата. За мен точно това споделяне е ценно, защото те насочва донякъде (наистина, вкусът е много субективно нещо, но все пак добиваш някаква представа).  И без това книгите са толкова скъпи, защо да купуваш някоя, която е напълно извън кръга на предпочитанията ти. Освен това, някои искаш просто да ги прочетеш, не държиш да ги притежаваш.
Приветствам споделянето, много ми интересно да чета различни мнения, особено за една ш съща книга.  

# 138
  • Велико Търново
amanita благодаря за мнението. Това ще ми е първият досег до Гийом. Избрах си книгата по хубави отзиви и се надявам да се оправдаят Simple Smile

# 139
Край! Аз се отказвам от Елиф Шафак- толкова ми е скучно, че си намирам насила занимания, за да не чета.
Препрочитам "Тес от рода Дърбървил"- различната атмосфера ме потапя всеки път и  откривам нови нюанси.

# 140
  • Варна
 Да споделя и аз - мненията ни за последните коментирани книги напълно съвпадат.  Peace
 Елиф Шафак- и на мен ми е скучна, и аз също си търся занимания,да не чета, не схващам,не разбирам-не е моята авторка,не й е дошъл момента явно.
 Гийом Мюсо- великолепен, първо прочетох "Защото те обичам", изключителна книга,много ме трогна, ще я прочета втори път скоро.
 "Забравените от небето"- нямам търпение да я започна,взех я от библиотека,на ред е за прочит, убедена съм,че ще ми харесат разказите много.
Изтеглих благодарение на вас "Оризовата майка", виждам много сходни харесвания, заинтригува ме , ще споделя и за нея след това.
В момента чета "Душа назаем"- увлекателна,лесно се чете, тъкмо става мн интересна . Препоръчвам я ,макар още да не съм я допрочела.
Много са ми ценни вашите коментари,и мнения, така придобивам представа ,и досега не съм сгрешила в избора на книга,препоръчана от вас, сходна с моят вкус. Благодаря ви!   bouquet
Изтеглих от Читанката "Трудно е да бъдеш добър"- Ник Хорнби- на пръв поглед леко,забавно четиво,но съм сигурна ,че има много смисъл,и стойностни неща от живота за всеки.
Съжалявам, за дългия пост.  Embarassed

# 141
Прочетох "Вълшебният април" на Елизабет фон Арним и мога да кажа,че наистина е прекрасна! Peace Страхотно ми хареса и я четох с огромно удоволствие. PeaceТакава красота...природата на Италия...вълшебно е обрисуван един прекрасен "букет" от цвят,аромат и атмосфера.Все едно се разхождах из мястото и усещането беше приказка. Grinning Peace А и четрите дами-история,характери,промени...Допаднаха ми.Допадна ми да "наблюдавам" тяхното преобразуване,като  своеобразни пеперуди,които са затворени в пашкулите на обществените си роли,навици,мнения,разбити надежди,страхове и не смеят да излязат,да се променят,да опитат поне,макар че вътрешно се задушават...И изведнъж избягали на друго място престават да се страхуват и разкъсват пашкула,за да излязат истински и щастливи в целият си блясък.
На някой може и да му се стори леко наивно това,че от едно малко нещо (едно ново място,преживяване) така може да промени човек завинаги.Но мисля,че е възможно.Вярвам го искрено,може би съм вечният оптимист Simple Smile,което понякога не е лесно,но си струва поне за мен лично.Често ни е нужно нещо съвсем мъничко,а може би и подходящия момент и ние разцъфваме. Wink Много позитивно ми подейства книгата. Peace
Благодаря за това,че Ви има!Тук научих за тази книга първо.  bouquet  bouquet  bouquet
Сега чета "Добра година" на Питър Мейл.Приятна и забавна.Това са ми първите впечатления.Дано се задържи така. Peace

# 142
  • на североизток от Рая
 Момичета, моля за помощ и май това е най-подходящата тема.

Чак ме е срам да попитам, ама като не се сещам.  ooooh! Blush

В кой роман на Стайнбек има героиня Елизабет? Споменава се Монтерей, Пенинсула, героинята иска да се завърне в родните си места, има описание на борови горички...

Имам едно предположение, но май не съм на прав път.

# 143
"Към един незнаен бог"? Simple Smile Жената на главния герой?
Yes, Joseph and Elizabeth, дошли в Калифорния от Оклахома?..

# 144
  • на североизток от Рая
"Към един незнаен бог"? Simple Smile Жената на главния герой?

Едното ми предположение беше това, а другото - Гроздовете на гнева.

Мерси, надявах се ти да се появиш!  Hug

# 145
Край! Аз се отказвам от Елиф Шафак- толкова ми е скучно, че си намирам насила занимания, за да не чета.

Споделям донякъде твоите чувства към Елиф Шафак Simple Smile (макар че като гледам масово хората много я харесват)
Мисля, че книгите й са много идейни и имат всички предпоставки да те грабнат и дълго да мислиш за тях след това, НО стилът й е ужасно наивен и сладникав!
На мен "Любов" ми допадна като идея, беше ми много интересно да се запозная със суфизма отблизо и я четох с интерес. Паралелната история от наши дни обаче ми дойде наистина в повече и развали цялостното впечатление от иначе философската и приятна книжка.
"Копелето на Истанбул" изобщо не можах да го чета - толкова наивно започва, че въпреки доброто ми желание, доникъде не го добутах Simple Smile

# 146
"Оризовата майка" съм я изтеглила и е следваща наред, понеже доста положителни коментари забелязах тук за нея.

# 147
  • София
И аз не съм от феновете на Елиф Шафак. Не е моята авторка определено. Относно суфизма - предпочитам да чета Руми.  Mr. Green  А също и "Господин Ибрахим..." ме докосва по-дълбоко от Шафак...  Peace

# 148
Ееее, ти пък, Руми и Е. Е. Шмит - те са друга вселена Simple Smile
"Господин Ибрахим" е прекрасна книга!
Аз имах предвид, че Елиф Шафак представя суфизма по достъпен и приятен начин Peace

# 149
  • София
Снощи приключих "Покушението" на Лий Чайлд. Хареса ми, типична "Ричър"-история, динамична и до края си държи в напрежение.
Сега съм в три-лема с какво точно да продължа  Thinking . Свалих си на четеца "Оризовата майка", за която добрите отзиви тук са наистина много. Отделно ми се иска да продължа с Ричър. А третата книга, за която ме сърбят ръцете, е "11/22/63" на любимия Кинг.
Днес ми е ден за размисъл  hahaha .

Общи условия

Активация на акаунт