Като пролетни кокичета, бързо раснат ОКТОМВРИйските мъничета!

• 20 659
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
На мен док вчера ми каза да спирам Утрогестана, а тая от ЖК каза поне до 12-13 седмица да пия... newsm78
И още нещо да питам. На вас за какво ви изписват магнезий? При мен и дума не става за това.
При зацапването ми Доки ми изписа Дуфастон,но ми каза да го започна-само,ако продължи зацапването,тъй като се пиел до 12 седмица-не можел да се прекъсне
Относно магнеия- при предната ми бременност изпих една купчина-Магнерод,магнерич,нутримаг...всички възможни и лошото е,че ги пех до края на 8-я месец(заради контракции) и после трудно родих-казаха,че се бил натрупвал.В момента не пия нито магнезии,нито Нош-па,надявам се да я карам по-леко тази бременност

# 646
При предната бременност пиех магнерич заради крампите - беше ужасно. Сега още не са ме почнали.
Днес съм на преглед и от одеве само си повтарям какво трябва да питам, за да не забравя. Но съм сигурна че нещо ще изпусна да попитам.

# 647
  • София
Здравейте.
Относно забравянето - аз ходя при док с едно тефтерче, в което предварително съм си записала въпросите, защото иначе блокирам и забравям всичко Simple Smile Миналия път 15 мин. само на въпроси отговаряше хаха  Peace

# 648
На мен док вчера ми каза да спирам Утрогестана, а тая от ЖК каза поне до 12-13 седмица да пия... newsm78
И още нещо да питам. На вас за какво ви изписват магнезий? При мен и дума не става за това.
При зацапването ми Доки ми изписа Дуфастон,но ми каза да го започна-само,ако продължи зацапването,тъй като се пиел до 12 седмица-не можел да се прекъсне
Относно магнеия- при предната ми бременност изпих една купчина-Магнерод,магнерич,нутримаг...всички възможни и лошото е,че ги пех до края на 8-я месец(заради контракции) и после трудно родих-казаха,че се бил натрупвал.В момента не пия нито магнезии,нито Нош-па,надявам се да я карам по-леко тази бременност

аз знам, че магнезия не може да се натрупва, изхвърля се с урина. това за трудното раждане заради магнезий ми се струва малко нелепо  newsm78

# 649
  • Пловдив
Еми може да е било просто оправдание,нзм
Макар че като се разровя из нета има противоречиви мнения:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488640.0;all

# 650
  • София
Аз пък прочетох, че преди 20 г.с. не се препоръчва.

# 651
  • Пловдив
Да,защото не спира контракциите в толкова ранна бременност

# 652
  • Canada
Не съм ви чела от 2 дни и съжалявам да видя отново отписани момичета от темичката... Cry Cry Cry Искрено съчувствам на eliToo и anet4e - надявам се скоро да имат хубави новини!
Момичета, аз се докарах с бронхопневмония, на всичкото отгоре явно вирусна. Както бях ОК с малко кашлица и си пиех билкови сиропчета и прилагах бебини илачи, изведнъж онази вечер буквално ме събори. Вдигнах 37.5Т, ужасна кашлица със зверски болки в левия дроб. Честно не ми се беше случвало такова нещо - чак ми избиваха сълзи от болките.
Та от снощи съм на АБ - Дурацеф - просто нямаше начин. Надявам се да няма лоши странични ефекти, защото просто нямах избор.
Имайте предвид, че при мен наистина се разви за часове болестта. в 14 часа ме слушаха и ми нямаше уж нищо такова, вечерта към 19 часа вече бях много зле. Затова внимавайте и се консултирайте с доктор, ако почне някаква съмнителна упорита кашлица при вас.

# 653
karelia79 стискам палци бързо да се оправиш и всичко да е наред с бебето.

Днес и аз бях на преглед, видях как бебето се движи и така се захласнах, че забравих за въпросите. И сега не знам колко е голямо  newsm12, ще почакам до 19.04

Момичета, док каза да се обадя към 14г.с. за ФМ, но той ми брои седмиците от евентуалното зачеване, а не от последна дата на МЦ и сега не съм сигурна кога точно трябва да отида  newsm78 Естествено и за това забравих да питам  bash

# 654
Аз също бях със зацапване и пия Утрогестан от 6г.с. /още бебчето нямаше сърдечна дейност, като ми го изписаха/. Док каза, че ще го пия до 16г.с. Даже ми го изписа вагинално да го приемам, но аз продължавам да си го пия като хапчета, защото 3*2 свещички на ден ми се струва доста трудоемко /все пак съм на работа през деня/. Зацапването спря засега, но следващият ми преглед е чак на 19.04., когато ще правим и БХС. Как ще издържа до тогава не знам. Обмислям варианта да се запиша другата седмица на ЖК по здравна каса при друга лекарка, че моят не работи с касата, и поне там да си видя душичката  newsm78

# 655

Здравейте, да се присъединя и аз към тази тема, аз съм с термин на 6-ти октомври, според ултразвука, а аз на него вярвам тъй като съм с късна овулация. Пуснаха ми вече един куп изследвания, чиито резултати ще знам на 27ми, най- неприятният от които- ОГТТ, за глюкозната толерантност. Вече си имам и паспорт и снимка на бебчето. Успех на всички! Simple Smile

# 656
Еми може да е било просто оправдание,нзм
Макар че като се разровя из нета има противоречиви мнения:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488640.0;all

не са противоречиви мненията, просто няма доказателства, че тези с трудно раждане и пили магнезий заради него са родили трудно. доколкото четох, не изчетох цялата тема, но повечето са си родили без особенни проблеми. аз лично бях също цялата бременност на магнезий. изтекоха ми водите и след час бях с контракции на 2 минути. за жалост родих секцио, заради разположението на първата бебка, та не са ми гледали разкритието. както и да е, важни са бебоците, да са здрави пък другото както дойде

karelia79, много гадно това. бързо да се оправяш

# 657
Lapen, това са сроковете за ФМ:
- между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.)
- между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.)
- между 28-32 г.с. (оптимално около 28-30 г.с.)
Смятай ги от първия ден на последния редовен МЦ! Ето този календар би могъл много да те улесни в сметките:
http://www.ladypill.com/calendar.php

karelia79, понякога пневмониите се развиват много бързо. Скорошно оздравяване!

# 658
Здравейте, момичета,

Karelia, бързо да се оправяш  Hug

Аз днес бях на ФМ и скрининг, и док каза че всичко е наред с бебе номер 3, но плацентата не му хареса и ще ходя пак след седмица да предприемем лечение. Бебето е 5 дни напред и си е супер, засега залага на момиче, но другия път ще потвърди  Praynig

# 659
И аз не бях влизала от онзи ден и много криво ми стана, че още момичета са напуснали темата Tired

Карелия, бързо да се оправяш Hug

Да се "похваля", че вчера сутринта се събудих с кафеникаво зацапване ooooh! Доки ми изписа Дуфастон и каза, че има само малко изтъняване на плацентата - нищо страшно според нея, но ще пазя леглото до края на месеца. За момента няма промяна, нито към по-добро, нито към по-лошо, но и нищо не ме боли.. Надявам се уикенда да спре вече, а ако не, в понеделник пак ще цъфна пред кабинета.

Хубавото е, че видяхме бебо - танцуваше като пощуряло, голямо махане с крачета и ръчички пада Heart Eyes На снимката пише, че сме 4.84 см големи и вървим с 2 дни напред - което според мен е очаквано, понеже съм с по-ранна О Flutter Ако всичко се развива добре, след десетина дни ще си броим пръстчетата и може и да разберем дали е госпожичка или господин Crazy

Общи условия

Активация на акаунт