Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 708
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 005
За каква радиация говорите?Слънчевата си я има винаги,а фоновите полета в момента са нормални.Който пуши,лети в самолет,седи на компа...пак се облъчва. Simple Smile

И дишането оказва влияние върху биохимията-кофти ситуация=промяна в дишането= на прибързани недобри решения..Без да са разбирали преди от тези процеси,хората измислили да се брои до 10 примерно.
Който не седи правилно пред компа,пак си нарушава дишането,дори и добре да се храни. Wink

# 1 006
 Joy
В тази сфера на генетиката знаем толкова колкото Нютон е знаел за физиката ( малко перефразирам тука друга мисъл:)
Едно време аз като бях студентка и учех генетика и се кефех да изпитвам баба ми ( агроном), която е завършила моя факултет навремето -  тя  изобщо не знаеше какво  ДНК, например, не можеше да си обясни много неща.  Нормално! Те в университета бяха докарали материята до Менделова генетика, т.е знаеше, че ако кръстоса една бяла кокошка и една кафява кокошка ще се появят няколко пъстри и по 1-2 бели и кафяви.
Но още тогава разказваше че е имало 2 школи - едната 'реакционна" забравих с кой акадимик представител , която твърди че генЪт е решаващ, а другата "прогресивната" която твърди , че средата е всичко  Grinning

То и досега съществува тази дилема - nature vs nurture.

# 1 007
  • София
А също и под влияние на стрес, страх и други негативни емоции, и най-здравословната био манджа може да се превърне в отрова в организма. Химия. Извод - и крекери с вкус на ребърца да хрупате, или пък да нагъвате киноа - правете го с положителна емоция Simple Smile.
Това хем е така , хем не е .
Така е, зящото е вярно, че най-добре се усвоява храната изядена в добро настроение.
Не е така, защото, за да ти влияят стрес, страх и другите негативни емоции до степен да те разболяват, това означава, че имунната ти система не е достатъчно здрава, за да се справи с тях и да ги неутрализира.А здравата имунна система е продукт пак ....на добрата храна.

Абе, я да умре някой твой много близък и да ти се струпат ужасяващи събития, пък после ми разправяй за имунна система от добра храна! Самият стрес от подобна новина и последиците от нея са толкова големи, че може да срине човека за секунди, пък нека му е е знам каква храната и имунната система! На моменти доста залиташ на тема хранене!

Ако правилно съм чула, шизофренията има нещо общо с гените като предразположеност.
последната, набираща скорост и доказателства идея е, че дори продължителността на живота е заложена генетично, май нещо беше свързано с броя репликации, които може да "преживее" една верига. При равни други условия природно ни е заложено колко ще живеем. Средата може да окаже влияние, но първо трябва да има основа.

# 1 008
А вегетарианците всъщност откъде си набавят протеини?

# 1 009
  • София
от бобови (най вече соя), също и от ядки, а тези, които не са отказали всичко извън зарзаватите - от яйцата и млечните продукти, също и риба.

# 1 010
Млечни, яйца, бобови и зърнени съвсем пълноценно ти дават протеините, от които се нуждаеш. Ако вземеш да посмяташ, всъщност ще установиш, че човек по-скоро яде много повече протеини от нужното, без изобщо да подозира. Имах неприятен повод да си правя такива сметки, това са ми личните впечатления по въпроса. Наистина нищо не трябва да ядеш, за да не ти стигат протеините, това е най-смешният аргумент. Но то едни протеини не правят диетата добра.
пп: какъв е този мит за соята - вегетарианците усърдно я избягват, по същата причина, поради която и всеядните я избягват.

# 1 011

Пълноценни белтъци от растителен източник- комбинация на бобово със зърнено.Бг вариант е боб или леща с хляб примерно.

# 1 012
Тези с яйцата и животинските продукти ясно. Обаче соята и бобовите са неусвоими от човек без обработка, което означава, че не са особено естествена храна за нас. Всъщност ако не се лъжа и за тревопасните май бяха опасни.

# 1 013
От:
соя-54 %
боб
бакла
леща
грах
нахут
спанак-49 %
зеле
броколи
ряпа
карфиол
гъби
марули
тиквички
краставици
зелени чушки
патладжани
домати
лук
цвекло
тиква
картофи
ръж-31 %
жито
див ориз
елда
просо
ечемик
кафяв ориз
лимони-16 %
пъпеш
ягоди-8 %
портокали
череши
кайсии
грозде
диня
тиквено семе21 %
слънчогледово семе
орехи
сусам
бадеми-12 %
кашу
лешници-8 %
Има поне още толкова, тези са най-често срещаните, в нисходящ ред по % съдържание на протеини в 100 гр продукт.
Освен това от яйца, мляко, сирена.

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 13:48 от Анонимен

# 1 014
Честно казано, не познавам човек, който да не си вара боба, така че - споко. Много е полезен, специалистите казват 2 пъти седмично бобови. Не две тенджери седмично, които да се ядат по 2 дена, предполагам, че 2 порции имат предвид.
Катрин, просто ще ме умориш с тези списъци  Joy

# 1 015
Нали, след последния в низходящия ред ми иде да увия едно вурстче в бекон и да го сложа за пълнеж на руло Стефани.

# 1 016
Или прасенце пълнено с кокошчица пълнена с кюфтенца ...

п.п. Зелето и ряпата наистина ли имат много протеин? А ягодите имат повече от ядките?  Shocked

# 1 017
На животните дават соев шрот-т.е. минал е топлинна обработка.

А кой определя едно нещо за естествено като  храна за човека? То тук се изписаха доста глупости-като ще е естествено няма нужда да се ходи в магазина,достатъчно е да се попасе наволя каквото е родила земята без намесата на човек.И му е достатъчна само устата-с помощта на зъбите ще си разкъса всичко необходимо.
Катарина,само товариш темата с тези продукти и менюта...

# 1 018
...

Човекът я пита откъде си набавят вегетарианците белтъчини, тя му отговаря.
Аз не чета това, което не ме интересува и не го обсъждам. Като е с повечето неща и в настоящата тема.

Всъщност е редно да се припомни, че темата е озаглавена нападателно по отношение на вегетарианците. Без дори голяма част от хората и участващите в темата дори да са наясно какво изобщо се има предвид под това понятие "вегетарианец", което бе установено още в началото. А то, както се видя, е доста широко. Нещо повече- теслеми се някаква идея на световна организация, без да е доказано, че тази организация изобщо има нещо общо с нея. Темата почива на някаква жълта статия не само без научна, а и без каквато и да било дори вестникарска стойност. Нещо като идеята за паралела гладуване и хомосексуализъм.

Вегетарианците не твърдят в подобна тема, че останалото народонаселение е редно да се храни като тях и който не го прави не е наред с централния. Всеки си спазва своя си режим, без непременно да пише подобни глупости, неподкрепени с каквото и да било доказателство.
Ако подобна тема бъде списана, пак толкоз нескопосано, отново бих почакала и попитала най- накрая- къде са ви доказателствата?

# 1 019
...

Човекът я пита откъде си набавят вегетарианците белтъчини, тя му отговаря.
Аз не чета това, което не ме интересува и не го обсъждам. Като е с повечето неща и в настоящата тема.

Да  пише на един ред няколко,а не на всеки ред по едно.
Едни неща пишеш,а други правиш...

Общи условия

Активация на акаунт