Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 809
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 080
По темата за нитратите- също много медийно преекспониран проблем. Последните данни сочат,че не са чак тооолкова страшни. Става опасно за хората, когато нитратите са преобразуват в опасните-нитрозамини. А това става само в случаите на определени заболявания на храносмилателната система, свързани с многократно повишаване на киселинноста в стомаха.

А си има достъпни и пълни таблици с храните, които създават киселинна и които създават алкална среда. Месото смятам повечето хора знаят каква среда създава и в коя група се отнася.

# 1 081
Затова се готви с алкализиращи подправки и се допълва със съответната притурка-следва се нещо като ИН-ЯН.

Една храна,която е алкализираща,може да даде киселина реакция в организма,както и обратното.

# 1 082
  • София
Дори да не хапнеш месо до края на живота си, пак няма да си "чиста", защото животински протеини се слагат и в други продукти.

Не е въпросът в животинските протеини. Както казах - вегетарианка съм, а не веган.
Всъщност няма какво повече да добавя към вече написаното по-горе от мен. Каквото исках да кажа, казах го. Ако искаш от 9 дерета вода донеси, за да докажеш, че като не ям месо пак в организма ми влизат същите вещества, които биха влизали, ако ядях.
Аз не се интересувам от селско стопанство. Аз РАБОТЯ в този сектор.

ОМ,  Peace

Още повече, щом си в този сектор! По същия начин, по който работещите едно време в Родопа не можеха да ядат салам и кренвирши и русенско варено и пастет. Аз, примерно, като ходехме на бригади по Родопа и консервната, имаше кратки периоди, в които не ядях това, за което знаех как се произвежда, защото се гнусях. Получава се психологичен феномен, от който никой не е застрахован. Месото да ти е проблемът!

# 1 083
  • гр. София
Щом казваш, че то ми е проблемът...
Ей, в тоя форум винаги можеш да научиш нещо за себе си, което не си знаел!

# 1 084
  • София
така си е! Но пък, е много трудно да се възприеме, защото никой не обича да се появи трето лице, което да постави под съмнение вярата му за определени неща. Дори доказателствата не помагат, защото вярата е способна да игнорира дори най-силните откъм обективност доказателства. В този смисъл, ако някой вярва, че отстранявайки месото от менюто си, се спасява от нещо, то той така или иначе ще продължи да го вярва, независимо от доказателствата. Може би до момента, в който бъде поставен в ситуация, в която да избира дали да спази принципите си или да оцелее.

# 1 085
  • гр. София
Умилително е, когато третото лице си мисли "добре че ти отворих очите, защото ти не си достатъчно информиран"  Laughing

# 1 086
Чиста работа е на слънчева енергия-прескачаме посредниците-растения и животни...То и без това не е сигурно дали са поели истинска светлина и топлина.Ама тогава ще довтасат онези с глобалното затопляне,че и слънцето е вредно. Simple Smile

# 1 087
  • София
Глупости, Зимна роза! Много ми е зор дали са ти отворени очите! Нали затова написах - въпрос на вяра е! А ти си вярваш! Нищо друго няма значение за теб.

ом, мани ги тия с глобалното затопляне, важни са онези с извънземните!

# 1 088
  • гр. София
И ти също си вярваш.  Laughing

# 1 089
  • Linz
Andariel, може би точно доказателствата са го накарали да промени принципите си, за да оцелее. Фактите говорят най-красноречиво.

# 1 090
  • София
Аз нямам дилема дали да ям месо или да не ям. Като ми се яде  - ям. Като не ми се яде - не ям. Достатъчно страхове се създават и внушават у съвременния човек, а тези моди по вегетариансство, ню-ейдж и прочие са присъщи за съвременния човек, който не е гледувал през живота си. Ако половината вегетарианци, вегани и пр. бяха поставени в среда и времена, когато месото е мираж, хич нямаше да разсъждават по въпроса, а щяха да удат, та да им пукат ушите! Обществата с недостиг на протеини нямат дилеми "да ям или да не ям". Дори още "по-лошо" - за един селянин наличието на всяка глава добитък увеличава благосъстоянието му и вероятността да отгледа здраво поколение. Разглезеният западняк се чуди, защото е роден и израсъл в относително благополучие, включително и ние в БГ, макар да се смятаме за бедни. Та, точно въпрос на вяра е, не до доказателства.

# 1 091
  • гр. София
Ако половината вегетарианци, вегани и пр. бяха поставени в среда и времена, когато месото е мираж, хич нямаше да разсъждават по въпроса, а щяха да удат, та да им пукат ушите!

"Ако" в случая е камъчето, което би могло да обърне колата.  Wink За такива случаи в темата не говорим.
По същата логика, тези, които твърдят, че без месо не може, ако бъдат поставени в среда, в която няма никакво месо, о, чудо, за своя огромна изненада ще оцелеят!

# 1 092
  • Linz
Да, западното общество е презадоволено. Освен това с наднормено тегло и с повече сърдечно-съдови, ендокринни и имунни заболявания. Нещата са свързани.

# 1 093
  • София
Защо да не говорим, като това е дори бих казала, основата, върху която стъпваме! Малко са хората, които нещо са бъгнати и не могат да усвояват някакви вещества, включително да имат непоносимост към животинските протеини. Останалото е на вяра и култура. При равни други условия, никой не се оставя да умре от глад заради едните принципи, че не яде това или онова. "не мога без месо" и "не мога с месо" е все едно и също твърдение - вярата на човека, а не някаква органична причина.

# 1 094
  • гр. София
Не е само вяра. В някои случаи си е чиста лакомия.

Общи условия

Активация на акаунт