Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 472
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 365

Сигурно животните изпитват болка, но не и страдание . И за разлика от хората нямат ценности. Поради което имат една единствена ценност - да служат на хората. За храна и не само.

п. п. Между другото, Хитлер е бил вегетарианец.  Wink

Моите кучета са видимо омърлушени, когато някой в семейството не се чувства добре. И изобщо историята познава доста случаи на състрадание, не само на страдание, като говорим за кучета. Това, което прибрахме от улицата - изхвърлено - е чакало на същия този завой, на който са го захвърлили, всеки ден в продължение на една година да го вземат. Седяло е с часове да чака. Другото ми куче знае и думи като ябълка, дъвка, банан, баница, кашкавал, пица и почти всичко, което се обсъжда като храна в къщи, отделно думи като - после, София, разходка, каишка, пътуваме, имена на много приятели... идея си нямам колко думи знае. Всеки ден е изненада, а той слухти непрекъснато.

Хитлер е масов убиец. И не само на евреи. И вода да не беше пил през живота си - все ми е тази.

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 02:05 от Devorah

# 1 366
Бих искала да се само-допълня - за мен няма значение с какво се храни човек, дали основно с месо, дали е на ниско-въглехидратна диета или живее само на супа от зеле (и такава диета има). Това са лични избори и всеки има право на изборите си и последиците от тях. Аз не обичам месо, друг не обича ориз. Дори и аз не обичам ориз, освен във веге суши. Това, че съм вегетарианка, не означава, че обичам всичко, което е без месо. Светът е шарен и добре, че е.

Едно дете, което е сляпо, глухо и нямо едновременно, се социализира изключително трудно, с много грижи, търпение и любов. Има и такива деца, въпреки че това е краен пример. Знае ли се те какво изпитват - не могат да го опишат, освен да покажат емоции, които се базират на доста по-ограничените им сетива. Но те са си деца. По-различни. Кучетата са с интелекта на 3-годишни деца. И - моля да бъда поправена - как функционира мозъкът не е проучено дори при човека, а отиват милиарди за изследвания в тази посока чрез частни фондации, спонсорирани от американски милиардери. За животните едва ли.

# 1 367
  • София
Повечето хора, които ядат месо, не се хранят основно с него. това да не е диетата на Дюкан!

Това за кучетата и децата какво трябва да ни говори? Нещо сравняваш човешкия с кучешкия мозък ли? Сравняваш два тотално различни вида, които дори анатомично са различни! Какво общо могат те да имат с храненето?

# 1 368

На бащата на моя приятелка скоро присадиха свинска клапа на сърцето, избора е между телешка или свинска . Щом човек може да живее с органи от животни явно не са толкова по различни както на някои им се иска. Най-вече прасето е с по близко ДНК до нас от маймуната , с прасе имаме 98 % . Особено някой хора много силно го доказват и с визия и с интелект , най-вече с поведение.

Че животните нямали морални ценности ! и децата нямат ,точно там им е чара , остават с акъл като на дете цял живот . В животните има невинност , която в хората изчезва много рано. Че не страдат - кой го твърди ? Всяка майка се жертва  за рожбата си и в животинския свят , никой не отива доброволно на смърт и страдания , пуснете си енимъл планет. Пак повтарям , защо се рекламира " месо от щастливи прасета " , доказано било , че когато животните били в депресия и човек ядял тази плът и на него се отразявало. Всички тези хормони на страх ужас и депресия , които са в следствие на начина им на отглеждане и насилствена смърт , влияят и на човек когато им яде плътта , неизбежно е .

Омразата и жестокостта към животните е плод на себе омразата и жестокостта към собствената ни раса. Първо човек е бил жесток и мразел себеподобни , мисля после към животни , но това си е моя теория.

Чакате да има свръх раса извънземни и да дойдат на земята , молете се да не са жестоки като нас към по "низшите " създания.

# 1 369
  • София
леле, леле, де е Ямбол, де е Стамбул! Ти съдиш за животните през аршина на човешкия морал, а в такива сравнения няма никакъв смисъл. Животните имат свой свят и организация, които са достатъчно добри за тях. Ти можеш да ги оценяваш като "невинни като децата", но те не са нито невинни, нито деца, защото нямат човешки характеристики - ти им приписваш човешки характеристики. Също както една фасада на къща с два прозореца и врата ти прилича на лице с две очи и една уста, като дори емоция можеш да откриеш в нея. Но последното е свойство на твоя мозък, а не характеристики на фасадата на къщата. Същото е и с възприятието ти за животните - то е само възприятие, а не характеристика на животните.

# 1 370
A има ли сьщества в други измрения,които не ги виждаме с просто око,но са сред нас?

Има-в бг народни приказки говорят за самодиви,русалки,змейове.А сега някои не искат да четат подобни приказки на деца си.

Одомашнените животни може да показват някaкави наченки на "интелект",но дали не е под влияния на средата, в която живеят? То на някои крави и Моцарт им пускат...
Какво ще кажат генетиците на тема епигенетика?

Всички тези хормони на страх ужас и депресия , които са в следствие на начина им на отглеждане и насилствена смърт , влияят и на човек когато им яде плътта , неизбежно е .

Арабите точно с тази цел остават кръвта на животното да се изтече и тогава го ядат.

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 11:11 от ОМ

# 1 371
Най-вече прасето е с по близко ДНК до нас от маймуната , с прасе имаме 98 % . Особено някой хора много силно го доказват и с визия и с интелект , най-вече с поведение.

Цитат
O, tempora, o, mores! Седя и се чудя, защо човек се сърди, кога му речеш: магаре,свиня или вол; и не се сърди - дори още се радва, - кога му речеш: пиленце, гълъбче, славейче, дори още котенце и теленце? Дали славеят принася повече полза в обществото на човеците, отколкото благородната свиня, тази производителна сила в природата на животните, на която само като погледне човек, наумява му нещо аристократическо, нещо възпитано и на дължина, и на широчина? (Хр. Ботев)
  Thinking

# 1 372
Няма през кой друг аршин да меря защото аз съм човек, не мислиш ли  Wink Характеристики на животните и не искам да правя , харесвам ги такива каквито са . Ние не сме кой знае колко по различни от тях , ние сме различен животински вид, колкото и да е разочароващо за егото на някои този факт си е факт. Колкото и да търсят по вола теле и да се чудят от де сме се пръкнали такива "СВРЪХ " .Свръх сме само в глупостта си и в жестокостта си и в егоизма си .И не съм убедена , че жестокостта не идва от глупостта защото вярвам в доброто във всеки човек.  В утробата докато се развива ембриона минава през  животински фази докато се оформи човече .

Айнщан е казал : Две неща са безкрайни , човешката глупост и вселената, като за второто не съм съвсем сигурен "

Гледах за експеримент с 2 маймуни , държели ги в клетки една до друга. Когато давали на едната храна на другата пускали ток , когато другата видяла отказала да се храни. и много други примери и много други примери .

Когато говорим за величието на човечеството говорим с примери Айнщан , Моцарт, Леонарно да Винчи до тук добре , поклон . За неговото падение Хитлер, най-пресния ярък пример на човешка жестокост към човека в глобален мащаб. И Хитлер е бил вегетарианец , добре , но не му е бил там проблема , проблема му е че се е имал за нещо повече от другите . Превъзходството на арийската раса. Доказано всички диктатори са ниски мъже , мъже с комплекси : Сталин , Хитлер , Наполеон. Аз ако бях на ваше място бих се замислила. Намирам дебата, ако може така да се нарече изобщо за безсмислен и смятам да спра да пиша .
Единия кокошки щял да хваща с голи ръце в древността , да докажел че е роден хищник . Ами може ама  другия път . Кокошки в природата няма във вида в който съществуват, като и домашно прасе , както и куче. Това са опитомени видове от хората, преди хиляди години , загубили първоначалния си облик ,следствие на хиляди години живот на развъждане в плен . Демек прото-кокошката Е можела да лети ще  ...... хваната е не с голи ръце

Факт, човек от хилядолетия яде месо за да оцелява, но не са му казвали индустрия , месна и кожарска. Да не говорим ,че в кожната индустрия  по-голяма част от животните се дерат живи за по-добро "качество ". Както и в части на Китай ги готвят живи за по-добър "вкус" . Къде е по-близо човека до Айнщан или до Хитлер . Месото за мен е и си остава заместител на храна . Изядена в големи количества става и  смъртоносна. Както и куче може да яде хляб и да оцелява .

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 11:34 от adelinda

# 1 373
  • Costa Rica
Човекът може да не е венец на еволюцията, но при всички положения е господар на вселената. И е абсурдно да се поставя на равна нога с останалите живи твари.
Дадох си почти ден да осмисля казаното и да намеря в него зрънце разум newsm78 Не става...

Искрено се радвам, че броят на така мислещите прогресивно намалява, преди да са успели да е**т м****а  на Вселената (и на себе си заедно с нея Mr. Green)

Айнщан е казал : Две неща са безкрайни , човешката глупост и вселената, като за второто не съм съвсем сигурен "
yes

# 1 374
В утробата докато се развива ембриона минава през  животински фази докато се оформи човече .

Именно-и завършва развитието си като човек.Следователно му е отредена друга роля в природата!Което не значи,че е роден да изяжда други видове,но при нужда има и това право.

# 1 375
  • Costa Rica
В утробата докато се развива ембриона минава през  животински фази докато се оформи човече .

Именно-и завършва развитието си като човек.Следователно му е отредена друга роля в природата!Което не значи,че е роден да изяжда други видове,но при нужда има и това право.
Ти го каза - при нужда. На съвременния етап на развитие нуждата отпада. А ако успееш да ми докажеш "нуждата" от визонено палто и кожена "Фурла", ще съм ти признателна до живот.

# 1 376
В утробата докато се развива ембриона минава през  животински фази докато се оформи човече .

Ти го каза - при нужда. На съвременния етап на развитие нуждата отпада. А ако успееш да ми докажеш "нуждата" от визонено палто и кожена "Фурла", ще съм ти признателна до живот.

Аз такива палта не нося,така че се обърни към някой друг да ти доказва.За кожена "Фурла" сега чувам,но за сметка на това не мога да се откажа от кожени обувки-смятам че имам нужда от удобство и добра материя.
На съвременен етап на развитие може да си ти,хората по селата ще продължат да си махат месо и останалото,което произвеждат,независимо на теб какво ти харесва.Хората от "несъвременни" райони също ще ядат това,което имат.
Отказ от месо е на база личен избор,а не аз смятам така-значи така трябва да бъде.

# 1 377
Ние не сме кой знае колко по различни от тях , ние сме различен животински вид, колкото и да е разочароващо за егото на някои този факт си е факт.

един от животинските видове сме ,
 но все пак имаме висш разум , за нас съществуват и морални категории , докато за животните - не .
=====
вегетарианството въобще не значи по-здравословно хранене , дори напротив - по-лошо е ,
всичкото това ядене на въглехидрати , които вдигат кръвната захар ,
която качва прилива на инсулин , който пък сваля прекомерно захарта и води до огладняване .. и така , и така ... докато се стигне до трайно висока захар или толкова разпространения в наши дни диабет ...

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 12:01 от ana_karenina

# 1 378
А ако успееш да ми докажеш "нуждата" от визонено палто и кожена "Фурла", ще съм ти признателна до живот.

Стига де, и на Фурлата ли посегнахте?  Crazy Да не би вегетарианците да не носят кожени обувки, чанти и колани, а само "еко"?

# 1 379
  • София
Е, не съм вегетарианка,а ма това изказване за въглехидратите беше много тъпо.
И е взето знам откъде.
Всъщност става дума за постите и как някои хора постят, ама ядат кифли, вафли и шоколади, което си е грешка отвсякъде, с месо или без.

Между другото, това, че съвременното растениевъдство причинява жестоки вреди на животните, и то на дивите животни е вярно!

Общи условия

Активация на акаунт