Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 848
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 725
  • Linz
Не е вярно, че вегетариантсвото е повече разпространено сред жените. Но като цяло жените са по-склонни да търпят лишения в името на външния си вид и здравето, докато голяма част от мъжете са чревоугодници- може би от там идва погрешното впечатление.

# 1 726
  • София
Джуди, по начина, по който ми казваш, че съм чела оттук-оттам и от нета, и изобщо изказът ти издава, че си от билийвърите. Определено не съдя по заглавието за книгата, а лично съм ги чела. Да, те са цяла поредица книги, които са все по една и съща матрица писани. Така, както питаш откъде зная, че камъните се образуват от глад, по същия начин и аз питам откъде авторите на цитираните от теб книги и ти самата знаете, че не са от глад? Проблемът с тези течения е, че при тях на практика няма надеждни статистически данни, няма надеждни слепи тестове, правени по научния метод. Едни казват "действа, аз се оправих", други казват "нищо хубаво не постихнах, а дори ми навреди на здравето". Матрицата на писане е все една и съща - авторът е бил ужасно болен, направо пред умиране, всички възможни болести са му били на главата, обаче взел, че получил просветление какво и как трябва да прави. Следват "свидетелски показания" на всяка страница на излекували се хора и нито един случай на влошени. Дали ще е Лидия Ковачева и последователи, дали ще е Дюкан и последователи, дали ще е трети или пети - все тая! Всеки да вярва в каквото иска - здравето си е негово!

# 1 727
  • София
Не е вярно, че вегетариантсвото е повече разпространено сред жените. Но като цяло жените са по-склонни да търпят лишения в името на външния си вид и здравето, докато голяма част от мъжете са чревоугодници- може би от там идва погрешното впечатление.

Аз познавам един-единствен мъж вегетарианец - анорексик. Към момента трябва да е около 50-те и не знам дали все още е жив.

# 1 728
Интересно, тримата ти мъже вкъщи как приемат вегетарианските ти увлечения? Вегетарианството е разпространено главно сред женската популация, поради силната й податливост на внушения.

Съпругът ми също не яде месо.Отказа го 2 месеца след мен.Казва, че вече няма проблеми със стомаха, чувства се чудесно и засега смята така да си остане.
Големият ми син не живее с нас.Не знам какво точно яде, но не е вегетарианец.
Малкият ми син също яде месо.Когато каже , че му се е прияло, му готвя.През останалото време яде, каквото и ние с баща му.
Не задължавам/ограничавам никого.Достатъчно големи са , за да решават сами как да живеят и какво да ядат.

# 1 729

Това означава, че се възприема като лишение от нещо, ли?  Peace

# 1 730
  • Linz

Това означава, че се възприема като лишение от нещо, ли?  Peace
Не, принципно говоря.
Вегетарианци-чревоугодници също има.

# 1 731
  • София
Просто мъжете почти не четат книги и не гледат филмчета по темата. А и да го правят едва ли ще им повлияят особено. Осланят се повече на инстинктите и вкусовете си.

# 1 732
  • София - Рим и обратно

Аз познавам един-единствен мъж вегетарианец - анорексик. Към момента трябва да е около 50-те и не знам дали все още е жив.
Аз познавам само 2  вегетарианци, и те са мъже - девер ми и баща ми. Вторият не яде месо от повече от 30 години, писах по-напред. Над 60 годишен е, но трудно му дават повече от 48-50. Кръвното му е младежко, с което не пропуска да се похвали Laughing.
Като цяло и двамата са леко досадни по темата, но действително изглеждат доста здрави.

# 1 733
# 1 734

Аз познавам само 2  вегетарианци, и те са мъже - девер ми и баща ми. Вторият не яде месо от повече от 30 години, писах по-напред. Над 60 годишен е, но трудно му дават повече от 48-50. Кръвното му е младежко, с което не пропуска да се похвали Laughing.
Като цяло и двамата са леко досадни по темата, но действително изглеждат доста здрави.

И аз си правих кръвни изследвания миналата година и ми казаха, че показателите ми са перфектни като на кръводарител. Но няма гаранция, че ще изкарам до 130 години в перфектно здраве Simple Smile. То да е само диетата... стрес, преумора, мръсен въздух, отделно спортуването или поне движението са си важни. Та дали познаваме един вегетарианец, който е анорексик, друг, който е надживял Авраам и Сара, и трети - хапващ месо с високо, ниско или перфектно кръвно... едва ли е някакъв показател за общовалидност.

# 1 735
  • София
Просто мъжете почти не четат книги и не гледат филмчета по темата. А и да го правят едва ли ще им повлияят особено. Осланят се повече на инстинктите и вкусовете си.

Повлияват им и още как, макар да са по-малко като дял! Зависи колко са изплашени за здравето си или депресирани заради външния си вид. Те дори повече се вманиачават от жените.

# 1 736
  Моите изследвания също винаги са били перфектни, пък си ям месо, и то често. Така не може да се каже, че вегетарианството допринася за това, защото сигурно има и вегетарианци в ужасно здравословно състояние. 

По отношение на гладуването обаче, аз имам изградено мнение и то е, че работи добре - разбира се не съм гладувала по книга - просто тябва да се яде малко, да не кажа минимално, за постигане на добро физическо състояние.  Най-добре се чувствам аз лично, и всички които съм интервюирала по въпроса, и здравословно и умствено в полуглад.
 Вегетарианско или месно, като че ли няма особено значение, стига да не е обилно и преобилно.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 16:09 от Iris04

# 1 737
То да е само диетата... стрес, преумора, мръсен въздух, отделно спортуването или поне движението са си важни. Та дали познаваме един вегетарианец, който е анорексик, друг, който е надживял Авраам и Сара, и трети - хапващ месо с високо, ниско или перфектно кръвно... едва ли е някакъв показател за общовалидност.
  202uu
   Вегетарианско или месно, като че ли няма особено значение, стига да не е обилно и преобилно.
  202uu

Утре, дето се казва, може и саксия да ни падне на главата.  Wink

# 1 738
 Моите изследвания също винаги са били перфектни, пък си ям месо, и то често. Така не може да се каже, че вегетарианството допринася за това, защото сигерно има и вегетарианци в ужасно здравословно състояние.  

Точно това имах предвид, перфектните кръвни изследвания не са показател, без оглед на това човек яде ли месо, не яде ли... Друг е въпросът, че има хора, които живеят на купешки сладки (познавам и такива, абсолютно нищо друго не ядат) или солети и... кафе със солети day in and day out. Но всеки си знае. Отделно разни там диети, които съветват да се яде само бебешко пюре или пък да се пушат цигари за отслабване Simple Smile.

# 1 739
  • София
един познат си отиде от рак в напреднал стадий, с ужасни разсейки къде ли не, но с перфектни изследвания. Перфектни!

Общи условия

Активация на акаунт