Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 727
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 270
Принципно се старая да избягвам крайностите, но за мен сравнението на хората, ядящи месо, с наркоманите е също толкова нелепо колкото и обявяването на вегетарианците за психично болни. Ако някой някъде има нужда от "противопоставяне по чиния", значи наистина няма важни битки, които да води в живота си  Wink

# 271

Човекът не е хищник, а всеядно...животно  Simple Smile Хищник е котката, тя би загинала без месо.

По тази логика и мечката не е хищник, защото освен месо, хапва и плодове, и корени, и трева, и каквото си намери  Laughing

Кафявата мечка яде само изброените от теб неща. Месо яде само ако останалата храна не и стига- тогава става т.нар. стръвница.

Принципно се старая да избягвам крайностите, но за мен сравнението на хората, ядящи месо, с наркоманите е също толкова нелепо колкото и обявяването на вегетарианците за психично болни. Ако някой някъде има нужда от "противопоставяне по чиния", значи наистина няма важни битки, които да води в живота си  Wink
Peace

# 272
Не сьм напрвали подобно сравнение.Ти го правиш.
Сравнявам аргументирането.
Та в крайна сметка трябва да преработим месото,да го овкусим,за да стане "годно" за вида ни или можем да го смелим и сурово?
Хищниците,които ядат преработено месо умират бьрзо.
Ние хората обаче се дьржим Grinning

# 273
Christian, внимателно с дискусионните похвати. Последният, за когото се сещам, че ползваше такива "хватки", го разпънаха на кръст ("Ти ли си синът Божи?". "Ти рече", отговарял им Иисус)  Wink

По въпроса за обработеното месо - ако домашните кучета все пак се броят за хищници, моето откара бая годинки все на обработено месце...

# 274
Който иска да му е спокойничко, светло и мирно на душата, да избира храни Саттва-плодове, зеленчуци бобови, ядки, зърнени, млечни, билки, подправки... Simple Smile

# 275
Разбирам, че е приятно да се правиш на неразбираща....    Laughing  , и удобно най-вече.
Само дето и ти, и аз знаем за що иде реч, нали?    Grinning
Доволна съм, че все пак сме на едно мнение .   newsm10

В Интернет има предостатъчно информация и дезинформация, да се замеряме до безкрай. Не е тук мястото.

По принцип всеки намира аргумент,за да защити навиците си.
Друг е вьпросьт:дали наистина сме месоядни или искаме да сме такива.
Наркоманите и те оправдават адикцията си с безброй логични аргументи.

Това мнение вече клони към психическо заболяване.

Човекът винаги е бил месояден, от скоро е модерно да си вегетарианец.

# 276
Не само вегетарианството,ами и мненията започнаха да се диагностицират като психични заболявания.
И по крьстове и Христос се завива.... Laughing
Напусквам ви,че от толкова специалисти може да повьрне човек.

Яжте месо.И пилета без вода!
С много антибиотици и хормони,за да сте силни и умни.И най вече еволюирали.Не модерни-вегита.
Успех!

# 277
Сега видях, че си привърженик на Германската модерна медицина. И аз спирам. Само да добавя, че Емилова лекува хомосексуализъм с глад.

# 278
Когато беше олимпиадата в Корея, трябваше да махнат кучетата от ченгелите по сергиите, за да не стресират чужденците.
Стойка, ако беше наистина веган, нямаше да опита филията, а пиеше и кафе 2в1 (с мляко) , така ми се стори.
А на мен ми е интересно защо, тази същата статия, която излезе преди повече от година, наново се препечатва като новина. Каква е целта.  Thinking

# 279

А пък падната само бамбук, но е ясно за какво говоря  Simple Smile

# 280
Сега видях, че си привърженик на Германската модерна медицина. И аз спирам. Само да добавя, че Емилова лекува хомосексуализъм с глад.

А аз не мога да си обясня защо в темата периодично се появява този лайтмотив. Simple Smile

# 281
О, не! И тук се появи поредният проповедник, с високопарните си изказвания, демонстрации на хладнокръвие и не на последно място - извисен над "грешниците", които отказват да поемат по правия път.
Очакваше се.
Следващият, който трябва да се включи, ще трябва да ни просвети как веганството/вегетарианството вървят ръка за ръка с всички индийски духовни учения и видове йога.

# 282

А аз не мога да си обясня защо в темата периодично се появява този лайтмотив. Simple Smile

Като пример за поредното безумие. Или е вярно?

# 283

Като пример за поредното безумие. Или е вярно?

Просто се чудех защо хомосексуалността се разисква на няколко пъти в тема за вегетарианство. Но явно въпросната Емилова, за която чувам за първи път (признавам), успява да намери някаква връзка между хранителен режим и сексуалност. Simple Smile

# 284
Сега ако вземете и да снесете няколко яйца, можете да си ги чукнете на омлетче и да изпушите лулата на мира.

Общи условия

Активация на акаунт