Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 684
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 405
той и Питагор е писал, че да ядеш боб е грях все едно да убиеш родителите си, ама по назад го вписаха гордо в един списък с боба.
Сигурно ли е, че точно за боб е твърдял?

Този въпрос е занимавал главите на един-двама философи.  Mr. Green

http://www.segabg.com/article.php?issueid=728&sectionid=8&id=00010

# 406
  • София

Ама какви яйца, молим ви се? Не само е от животински произход, ами е зародиш, има душа и не може да се яде.

Яйцето е яйцеклетката на птиците (и останалите видове, които снасят яйца). Ако не е било оплодено като го ядеш не убиваш нищо. Можеш да си гледаш кокошки и те ще ти снасят яйца и без да има петел наоколо. От тях обаче няма да се излюпят никога пиленца, защото няма да са били оплодени. Та няма никаква душа, както казваш ти.

Е, има култури, които и яйца не консумират заради морални и религиозни съображения.
На тях трябва да обясниш, аз проблеми нямам.

Ели, кои култури, че ми стана интересно?
Разни там в Индия - кришнари, джайнисти и подобни.

Трещерице, апчетата!

# 407
  • Costa Rica
Елице, ваксината срещу бяс Naughty

# 408
  • София
Фенклубът пушачи и кучкари да не се хаби, не мож ме уплаши. Mr. Green

# 409
За да премине безопасно сьвременният човек на подобно (растително) хранене трябват много знания.
При липса на такива се получават описаните от теб проблеми както и смьртни случаи с крайности в режима.

Имам и знанието, и желанието (по простата причина, че не обичам месо).
Просто признавам, както и unadaptable, какви са последствията. Виждам ги и при двама мои познати, които иначе говорят като теб. Ами те са с очевадно нездрав вид, на едната ѝ откриха и рак преди 1 г., но не спират да обясняват колко са добре.

# 410

Ако яде само месо ще умре бьрзо от всякакьв недостиг.Това показва,че месото като източник на монохрана е неподходящ за човека.

Колко скоро? Наполеон Бонапарт е заточен 1815 година на о-в света Елена,а умира 6 години по-късно.През което врeме го хранят само с агнешко и се чудят що не умира по-бързо.Работата е там,че той всеки път избира да яде различна част от животното.

Така или иначе монохраните не се препоръчват в дългосрочен план,независимо от групата им.

И ти даваш примери като онази с баба си.... Whistling
Да давам ли пример сьс себе си или той не важи защото е от другата страна?
15 години суровоядец,без месо,мляко,яйца и масло.
И най хубавото от всичко е,че такава позитивна промяна в организма И психиката си не сьм изпитвал никога,когато сьм бил всеяден.

Коя е тази с баба си? Май не четеш добре. Ще го отдам на възникналите липси вследствие 15 г. веганско суровоядство. Laughing
Интересно ми e защо прояде месо и др. хрaни при такива благини за организма ти.
Определено,за да кара човек на вeганство се изисква голямо вманиячване по темата,за да не се докарат здравословни проблеми и съвсем не е нещо толкова естествено,колкото се опитваш да ни убедиш.

# 411
Има връзка между хранителните разстройства и вегетарианството.

http://www.psychologytoday.com/blog/real-healing/201211/vegetari … -eating-disorders

За тези,които няма да четат линка - това не означава,че вегетарианците са с хранително разстройство,а че хората,склонни към развиването на такива се маскират несъзнателно като веге.

Вегетарианците,които познавам,обикновено залитат по разни духовни практики,гурута,йога,все търсят нещо и никога не го намират.Все твърдят,че са в отлично здраве,но не изглеждат здрави.Подскачат при всеки намек,че оплакванията им като замаяност,причерняване,липса на енергия могат да се дължат на храненето.Веганите и суровоядците пък изпадат в анорексична еуфория и съвсем приличат на онези хора от Средновековието,които се самобичуват по религиозни причини и се гордеят с това. Laughing

Всяка диета в началото има "меден месец"-изчистване на кожа,супер енергия,лека еуфория,но с месеците започва изчерпване на натрупаните вещества и започват оплакванията.

Мен ме отблъсква силната хранителна параноя,която властва.Всичко е токсично,отровно,тровели ни умишлено за пари,всичко води до рак и т.н.Това не е нормално отношение към света,а нелекувано психично заболяване.Нито пък искам да се отнасям към тялото си като към машина-не да ям ягоди,защото са ми вкусни,а защото съдържали не-знам-си-какъв-ензим и да съм ходещ справочник какво е полезно и какво е отрова. Rolling Eyes

Лиготии на презадоволени отвсякъде хора. Rolling Eyes
Много вживели се в някакъв филм хора има в тази тема.
Ето и мнението на един тукашен форумник,Людмил-теория версус практика

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=vege&Number=19515 … amp;view=&sb=

# 412
Горките гурута! Cry Cry Cry

# 413
Check Please, мерси за инфото. Стана ми ясно, пък и доста интересно.  Grinning
За да премине безопасно сьвременният човек на подобно (растително) хранене трябват много знания.
При липса на такива се получават описаните от теб проблеми както и смьртни случаи с крайности в режима.
Ако това растително хранене е толкова естествено защо трябва да е толкова сложно да се премне към него безопасно? Не го приемай като заяждане, но ми е интересно защо естественото се оказва толкова сложно?
Човекът колкото и да е странно за мнозина е същество предвидено за много ходене и тичане, за изминаване на огромни разстояния. Учудващо е колко лесно човек в добро здраве с малко редовни тренировки може да постигне много съществен прогрес и да може да изходи или изтича километри, за които не си е и помислял, че би могъл да направи.
А в един момент за да изхвърлиш месото и млечните от менюто си трябват егати галимациите и познанията, пък четене, пък ровене за инфо, за заместители на тази или онази храна. Като го казвам това съм прочела може би не малко защото и двете ми деца са с алергии и настава едно ровене откъде калций, откъде белтъци, откъде туй или онуй. Еми сложно си е, не ми е никак естествено.
А всъщото това време докато аз се губех из дебрите на храните, съставът и усвояемостта им с майка ми правехме родословно дърво на малката....и се оказа, че купища нейни предшественици са доживяли до по над 80-90 г. ядейки пържени работи, яйца, месо, млечни.  newsm78
мирилайлай, и аз съм почитател на здравословното хранене и хрупаме плодове и зеленчуци в големи обеми. Но и аз много се дразня като ми кажат как мога да заменя нещо си с нещо друго дето расте малко след г*за на географията.  Twisted Evil Нали уж най-добре било консумираните от нас храни да са максимално пресни и свежи, да са добити на не повече от 600-1000 км от нас и да са типични за нашия географски район.

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 18:03 от Zvezdichkova

# 414
  • Насред хаоса

Вегетарианците,които познавам,обикновено залитат по разни духовни практики,гурута,йога,все търсят нещо и никога не го намират.Все твърдят,че са в отлично здраве,но не изглеждат здрави.
Има нещо такова. Крайно лоши лични впечатления имам от една такава, и не само аз, а цял един офис. Първо се почна с яденето само на растения и накиснати във вода ядки. После се изцепи, че станала йога и ставала в три посреднощ да прави разни асани.  Rolling Eyes Доста време се чудих как може да си злобар до мозъка на костите си и йога, ама приех, че всичко е възможно. После дойдоха забележките и обидите към инакоядните, че и забрани да се яде около нея, като основанието беше, че видът на месото й нарушавал аурата. След това дойдоха подозренията, че един имал лоша енергия, друг имал добра енергия, трети пък имал излишък от енергия, като във всички случаи тя беше натоварената и потърпевшата от всички тия енергии. После се оказа, че мъжът й със свои органи безпогрешно усещал къде и какво я боли и не й е наред, нищо, че можело да не я боли.  smile3544 Лекари и лекарства не признава, или поне докато бях там, не признаваше.

# 415
Zvezdichkova  Peace

Ами и това е бизнес-поощряват ни да ядем кой знае какви измислени неща,докарани неизвестно откъде.За бизнеса с добавки да не говорим,  то не са водорасли от девствено чисто езеро,или невероятен плод,все гарантират невероятно здраве и вечен живот и младост- хранят се от суетата и страховете ни.Много хора се хващат на тази въдица и ръсят пари за такива неща,а иначе изнасят лекции за консумеризма и капиталистите.

Същите тези капиталисти плащат да се пишат рекламни статии по сайтовете и прибират двойно пари за етикет  БИО в магазина. Laughing

La Sombra,изглежда истериите и неврозите просто приемат нова форма.Плюс модното влияние-колкото и да подскача всеки как е уникален и индивидуален,много се влияем един от друг.Сега вълшебните думи в рекламите са хармония,нирвана,антистрес,антиоксиданти,духовно развитие...което се купува.ДУховност за продан - духовен материализъм.

# 416
Чалнати са и вредят на околните. http://gentleworld.org/feeding-vegan-dogs-with-recipes/

# 417

Ако яде само месо ще умре бьрзо от всякакьв недостиг.Това показва,че месото като източник на монохрана е неподходящ за човека.

Колко скоро? Наполеон Бонапарт е заточен 1815 година на о-в света Елена,а умира 6 години по-късно.През което врeме го хранят само с агнешко и се чудят що не умира по-бързо.Работата е там,че той всеки път избира да яде различна част от животното.

Така или иначе монохраните не се препоръчват в дългосрочен план,независимо от групата им.

И ти даваш примери като онази с баба си.... Whistling
Да давам ли пример сьс себе си или той не важи защото е от другата страна?
15 години суровоядец,без месо,мляко,яйца и масло.
И най хубавото от всичко е,че такава позитивна промяна в организма И психиката си не сьм изпитвал никога,когато сьм бил всеяден.

Коя е тази с баба си? Май не четеш добре. Ще го отдам на възникналите липси вследствие 15 г. веганско суровоядство. Laughing
Интересно ми e защо прояде месо и др. хрaни при такива благини за организма ти.
Определено,за да кара човек на вeганство се изисква голямо вманиячване по темата,за да не се докарат здравословни проблеми и съвсем не е нещо толкова естествено,колкото се опитваш да ни убедиш.

По напред един индивид даде пример за баба си.
Винаги ми е било интересно как хората,които имат друг светоглед или мнение по дадена тема от друг,автоматично минават в графа "убеждават" останалите в своето. Grinning
Ами не убеждавам никого в нищо.Разсьждавам само от гледна точка на биологията и физиологията.
Ако не си веган или вегетарианец няма как да знаеш дали човек се "вманиячава".
Коментарите ти за моите липси ще подмина от елемнтарно вьзпитание Peace

Check Please, мерси за инфото. Стана ми ясно, пък и доста интересно.  Grinning
Ако това растително хранене е толкова естествено защо трябва да е толкова сложно да се премне към него безопасно? Не го приемай като заяждане, но ми е интересно защо естественото се оказва толкова сложно?
Човекът колкото и да е странно за мнозина е същество предвидено за много ходене и тичане, за изминаване на огромни разстояния. Учудващо е колко лесно човек в добро здраве с малко редовни тренировки може да постигне много съществен прогрес и да може да изходи или изтича километри, за които не си е и помислял, че би могъл да направи.
А в един момент за да изхвърлиш месото и млечните от менюто си трябват егати галимациите и познанията, пък четене, пък ровене за инфо, за заместители на тази или онази храна. Като го казвам това съм прочела може би не малко защото и двете ми деца са с алергии и настава едно ровене откъде калций, откъде белтъци, откъде туй или онуй. Еми сложно си е, не ми е никак естествено.
А всъщото това време докато аз се губех из дебрите на храните, съставът и усвояемостта им с майка ми правехме родословно дърво на малката....и се оказа, че купища нейни предшественици са доживяли до по над 80-90 г. ядейки пържени работи, яйца, месо, млечни.  newsm78
мирилайлай, и аз съм почитател на здравословното хранене и хрупаме плодове и зеленчуци в големи обеми. Но и аз много се дразня като ми кажат как мога да заменя нещо си с нещо друго дето расте малко след г*за на географията.  Twisted Evil Нали уж най-добре било консумираните от нас храни да са максимално пресни и свежи, да са добити на не повече от 600-1000 км от нас и да са типични за нашия географски район.

Има няколко причини за това колко в сложно днес да задоволиш организма си с нужните елементи.
Едната е,че храната днес не е храна за тялото и духа.
Друга,че човек (от прекалено внушаване на избор и величие) не знае кой е и какво му трябва.Останали са му много малко инстинкти.Прекалено рядко или почти никога не се вслушва в тялото и душата си или поне не разбира думите им.
В днешно време човек е едно обьркано,хипнотизирано ,живящо безцелно сьщество,за което гладьт и апетитьт се стимулират единствено от вкусовите рецептори.
Нашата сьщинска природа е елементарна за оцеляване,но след толкова упадьк вьв всяко едно отношение излиза,че е много трудно на днешния цивилизован човек да се "вьрне" кьм това,което е за него естествено.Затова и храносмилателната система (с години измьчвана с неестествено хранене) се бори сьс сурови плодове и семки докато "си спомни" какво е всьщност добро за нея.

Аз обичам месо.Главната причина да не го консумирам е етическата,друга е днешното масово производство и безброй здравните проблеми,което то носи сьс себе си.
Трудно ми е да намеря чисто месо.По лесно намирам чисти растения.Сьщо така и диви.
В маргаритките има 100 пьти повече Вит.Ц например от лимоните.
Моята "диета" не е тук предмет на обсьждане,извинете за отклонението.
 Peace

Вегетарианците,които познавам,обикновено залитат по разни духовни практики,гурута,йога,все търсят нещо и никога не го намират.Все твърдят,че са в отлично здраве,но не изглеждат здрави.
Има нещо такова. Крайно лоши лични впечатления имам от една такава, и не само аз, а цял един офис. Първо се почна с яденето само на растения и накиснати във вода ядки. После се изцепи, че станала йога и ставала в три посреднощ да прави разни асани.  Rolling Eyes Доста време се чудих как може да си злобар до мозъка на костите си и йога, ама приех, че всичко е възможно. После дойдоха забележките и обидите към инакоядните, че и забрани да се яде около нея, като основанието беше, че видът на месото й нарушавал аурата. След това дойдоха подозренията, че един имал лоша енергия, друг имал добра енергия, трети пък имал излишък от енергия, като във всички случаи тя беше натоварената и потърпевшата от всички тия енергии. После се оказа, че мъжът й със свои органи безпогрешно усещал къде и какво я боли и не й е наред, нищо, че можело да не я боли.  smile3544 Лекари и лекарства не признава, или поне докато бях там, не признаваше.

Това е точен пример за хора,които се увличат точно по модна тенденция.
Много хора не разбират и сами не знаят защо го правят.Просто се придьржат кьм модата.
Да правиш забележки на околните за това,че са направили друг избор с храната си е явен показател,че сьзрение в тези хора не е дошло.

# 418

Имам и знанието, и желанието (по простата причина, че не обичам месо).
Просто признавам, както и unadaptable, какви са последствията. Виждам ги и при двама мои познати, които иначе говорят като теб. Ами те са с очевадно нездрав вид, на едната ѝ откриха и рак преди 1 г., но не спират да обясняват колко са добре.

Щом имаш знанието,трябва да знаеш защо и колко време ще те боли стомахьт или ще имаш някакви неприятни симптоми.
Последствията са индивидуални и няколко примера не доказват нищо.
Рак не се лекува сьс здравословно хранене,това е известно.
Нито хранителни диети пазят от рак.
Затова не виждам дори корелация в примерите ти. Peace

# 419
Check Please, ходи доказвай, че нямаш баба.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт