Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 689
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 390
Да давам ли пример сьс себе си...

Аз също.
Както и unadaptable, 2 поста преди твоя.

Аз съм родена за вегетарианец, хич не обичам месо, и на няколко пъти съм го спирала, просто защото не ми се ядеше, но кръвното ми съвсем се срина, припадах по улиците, качих доста килограми, а М ми стана зверски болезнена. Първият път мислех, че е случайно, но се повтори и следващите. Така че ща не ща, ям 3 пъти седмично месо. Освен това се научих да харесвам всеки вид храна, без да изключвам нищо. Нямам предвид торти, шоколади, бисквити, чипсове и др., а истинската храна.
Така че изключването на което и да е го приемам за крайно, що се отнася до мен.

Пробвала съм и само на плодове. Чувствах се идеално в началото. След това се появиха проблеми със стомаха ми, последва внимателно захранване (не с месо, разбира се), след което се оказа, че метаболизма ми си е*ал майката. Минаха 6 г. и още 1-2 пъти годишно стомахът ми се обажда, особено при ядене на плод или зеленчук на гладно.

# 391
  • гр. София
Хубаво, но не е обяснено за повечето храни нищо.  Rolling Eyes Не се казва защо са табу.

# 392
Има ли логично обяснение защо европейците не ядат кучета, а част от азиатците- да?

# 393
Да не подхващаме темата за "деликатеси", като насекоми и  червеи

# 394
  • в рока
За част от тях е обяснено

Най-известното хранително табу е забраната върху свинското месо при юдеите и мюсюлманите. Съществува теория, че забраната върху свинското е въведена от древните евреи, защото от свинското месо при недостатъчно дълга топлинна обработка могат да се предават опасни за живота паразити – трихини и други хелминти.
Индийците не ядат телешко месо. Антрополозите обясняват този факт с това, че в Индия, където дърветата са малко, кравешкият тор се използва като строителен материал и гориво. Освен това кравите дават мляко, а биковете се използват като впрегатен добитък.

Еквадорското племе ачуара не яде тапири, чието месо за много съседни племена е деликатес. Антрополозите обясняват тази забрана така: тапирът е много рядък дивеч и забраната е въведена, за да не си губят времето ловците в търсенето им.

# 395
той и Питагор е писал, че да ядеш боб е грях все едно да убиеш родителите си, ама по назад го вписаха гордо в един списък с боба.

# 396
Ели, кои култури, че ми стана интересно?

Някои култури консумират зародиши.

Обаче, ми направи впечатление, че тук с Елица сме на едно мнение - месоядни. Ама тя си е куха лейка.  Когато спорихме за цигарите, мислех, че може да има разум, защото сме на различно мнение. Но тя си е такава във всяко отношение. Откачалка. 

# 397
  • гр. София
Трещи, и към теб същия въпрос - кои култури консумират зародиши. Просто ми е интересно.  Peace
А иначе Ели писа за култури, които не консумират яйца.

# 398
Има ли логично обяснение защо европейците не ядат кучета, а част от азиатците- да?

Да, разбира се. Обяснението е кратко - културни особености/различия.

А по темата... За мен  всяка наложена крайност, несвързана с конкретно здравословно състояние е глупост. Аз съм върл противник на крайностите по начало, за мен що е крайност, все е кофти... Освен може би по изклЮчение... Макар и да не сещам сега за такова.

# 399
За част от тях е обяснено
Най-известното хранително табу е забраната върху свинското месо при юдеите и мюсюлманите.
Това и за заешкото се отнася. Пък прасетата били лоши.

# 400
Това, което ме впечатли силно - в Щатите се провежда състезание по ядене на зародиши. Пилешки.

# 401
Мисля, че в "Страх" или някое подобно предаване ги караха да ядат такива зародиши и разни животинки. Сигурно на кастинга са ги предупредили, че не бива да участват вегетарианци.  Thinking

# 402
  • гр. София
Точно за "Страх" се сетих и аз. Там какво ли не ядяха. Вкл. пенис на бик  Sick

# 403
Да давам ли пример сьс себе си...

Аз също.
Както и unadaptable, 2 поста преди твоя.

Аз съм родена за вегетарианец, хич не обичам месо, и на няколко пъти съм го спирала, просто защото не ми се ядеше, но кръвното ми съвсем се срина, припадах по улиците, качих доста килограми, а М ми стана зверски болезнена. Първият път мислех, че е случайно, но се повтори и следващите. Така че ща не ща, ям 3 пъти седмично месо. Освен това се научих да харесвам всеки вид храна, без да изключвам нищо. Нямам предвид торти, шоколади, бисквити, чипсове и др., а истинската храна.
Така че изключването на което и да е го приемам за крайно, що се отнася до мен.

Пробвала съм и само на плодове. Чувствах се идеално в началото. След това се появиха проблеми със стомаха ми, последва внимателно захранване (не с месо, разбира се), след което се оказа, че метаболизма ми си е*ал майката. Минаха 6 г. и още 1-2 пъти годишно стомахът ми се обажда, особено при ядене на плод или зеленчук на гладно.

За да премине безопасно сьвременният човек на подобно (растително) хранене трябват много знания.
При липса на такива се получават описаните от теб проблеми както и смьртни случаи с крайности в режима.

# 404
той и Питагор е писал, че да ядеш боб е грях все едно да убиеш родителите си, ама по назад го вписаха гордо в един списък с боба.
Сигурно ли е, че точно за боб е твърдял? Не се заяждам, стана ми любопитно.  Peace
Все пак Питагор е роден 570 г. пр. Хр., а фасулът произхожда от Южна Америка, и макар да е култивиран още преди цивилизацията на инките в Европа е пренесен с една от експедициите на Колумб, което означава след 1492 г. Да не е имал предвид друго нещо човека или превода на български да не е точен?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт