Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 556
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 840
Разговора с хора, за които човек е само материя, ми е малко тегав, а самите те -скучни,сори.  Wink Нищо лично, sophiemmaspencer

Няма проблем. И аз те прескачам, че много  нереално ми звучиш. Като измислен образ на някой, който има не-чак-дотам добро чувство за хумор.  Hug

# 841
Не познавам такива деца-познавам такива,на които вкуса им се мени,но това, че временно изоставят някоя храна, не означава,че са я отказали изобщо.

Това, че ти не познаваш такива означава ли, че не съществуват? Замисляла ли си се някога, че е възможно светът и мирогледът ти да са сравнително ограничени?

# 842
  • гр. София
Ако едно дете се откаже самО като малко,да приемам го.Условието е-да е имало в дома му храна от всички групи и така то е можело да прецени,че нещо не му харесва.Ако майка му е залитнала по крайности и му промива мозъчето отрано кое да избира,случаят е друг.

Съгласна съм.  Peace
Аз съм вегетарианка, но когато започна да захранвам детето си, ще му предложа и месо. Ако трябва да съм честна - никак не ми се ще, но предпочитам то самО да се откаже от месото един ден, а не аз да направя този избор вместо него. Ако избере да не яде месо ще го подкрепя. Отделно, че ще съм му полезна със съвети за балансирано меню, тъй като и аз самата не ям месо.

Не познавам такива деца-познавам такива,на които вкуса им се мени,но това, че временно изоставят някоя храна, не означава,че са я отказали изобщо.

Peace
Според мен вкусовете на децата често се менят поради една или друга причина. Когато са съвсем малки много голямо внимание обръщат на вида на храната и ако той не им харесва, отказват да я ядат, независимо че в по-късна възраст може да им хареса. То и на възрастните хора вкусовете се менят, какво остава за децата. Да не говорим, че в градината примерно едно ако каже, че дадена храна е гадна, почти всички останали като папагалчета започват да го повтарят без реално да го мислят.

# 843
Имам приятели лекари са и двамата, мисля, че единственият млечен продукт който опита детето им беше майчиното й мляко. Те не знам точно кой вид вегетарианци са, че ги обърквам вече кой какво не яде и каква е например логиката да не ядеш месо, но да ядеш животински продукти, но не даваха на детето сирене, мляко, нищо. Само че викаха баба й да я гледа понякога и баба й й даваше мляко и сирене. Казваше че ще побъркат детето:) Успокоиха се съседките, че на малката все пак някой й подава млечни продукти и ще отгледа мозък, защото само на опера не се живее и така.  Израстна изключително умно ( да не кажа гениално) дете, проговори трудно , но четеше година след това, и тн. После се изнесоха в чужбина, така че сега сигурно е само на чайове ядки и сурови плодове и зеленчуци, много свежво хубаво детенце, елегантно също така:)

# 844
  • гр. София
и каква е например логиката да не ядеш месо, но да ядеш животински продукти

Аз лично не ям месо (никакви животни по-точно) поради хуманни съображения. Млечни продукти консумирам, тъй като за добиването им не се убива животното.

# 845
Май се коментира някъде из темата - децата не ядат месо във вид на пържола, но ядат мусака. И кренвирши - за тях се каза, че е защото не са от месо  Simple Smile Та, ако една майка иска детето й да яде месо, ще  намери начин. Но ако не иска, веднага ще каже - ама то не иска.

# 846
  • гр. София
Май се коментира някъде из темата - децата не ядат месо във вид на пържола, но ядат мусака. И
Защото по принцип не обичат дълго да дъвчат. Затова и огромна част от децата обичат супа, а намазана филия я ядат по един час  Laughing

# 847
Разбирам го това нещо донякъде, ( вчера малко бях в шок пред една агнешка главичка), въпреки че млечните продукти, яйцата и тн се добиват от същите клети животни, които накрая ще минат през гилотината, водят същия окаян и максимално удължен живот  на угояване, хормонизиране и  стимулиране към свръхдобив и тн. Една кокошка носачка ако и да 'свободна' в някое хале, след възможно най-дълъг живот на употребяване докато гърдите й стигнат земята, после отива за нъггетс, защото само в такава форма това месо може да бъде продадено и така нататък....

# 848
  • Linz
и каква е например логиката да не ядеш месо, но да ядеш животински продукти

Аз лично не ям месо (никакви животни по-точно)...
И аз съм така.
Това се нарича ово-лакто-вегетарианство. Логиката е в нежеланието да се храниш с животински трупове.

Май се коментира някъде из темата - децата не ядат месо във вид на пържола, но ядат мусака. И кренвирши - за тях се каза, че е защото не са от месо  Simple Smile Та, ако една майка иска детето й да яде месо, ще  намери начин. Но ако не иска, веднага ще каже - ама то не иска.
Не е вярно. Малката ми дъщеря надушва картофи, които са печени в една тава с месо (не мусака) и отказва да ги яде. Вече писах, че съм се пробвала и с молби- не става, още на 5 г. беше категорична, че няма да яде месо. Гледала съм ги еднакво със сестра й, която много обича месо.

# 849
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Имам приятели лекари са и двамата, мисля, че единственият млечен продукт който опита детето им беше майчиното й мляко. Те не знам точно кой вид вегетарианци са, че ги обърквам вече кой какво не яде и каква е например логиката да не ядеш месо, но да ядеш животински продукти, но не даваха на детето сирене, мляко, нищо. Само че викаха баба й да я гледа понякога и баба й й даваше мляко и сирене. Казваше че ще побъркат детето:) Успокоиха се съседките, че на малката все пак някой й подава млечни продукти и ще отгледа мозък, защото само на опера не се живее и така.  Израстна изключително умно ( да не кажа гениално) дете, проговори трудно , но четеше година след това, и тн. После се изнесоха в чужбина, така че сега сигурно е само на чайове ядки и сурови плодове и зеленчуци, много свежво хубаво детенце, елегантно също така:)
И гладно Confused

# 850

Не е вярно. Малката ми дъщеря надушва картофи, които са печени в една тава с месо (не мусака) и отказва да ги яде. Вече писах, че съм се пробвала и с молби- не става, още на 5 г. беше категорична, че няма да яде месо. Гледала съм ги еднакво със сестра й, която много обича месо.

Това е нормално за хора, които са лишени от групи храни. Изостреното обоняние, имам предвид.
 аз съм така с тортите  Joy
/преди много години бях на една спирка на автобуса, усетих аромат на 7дейс кроасанчета малки, сещаш се, които по принцип имат доста силен аромат на ванилия или нещо такова..  Бях от месец на плодове, чай и мед. КОгато се огледах този човек, който ядеше въпросните кроасанчета дори не беше на спирката близо до мен беше на поне 20 метра ... / Сега усещам така ( от много далеч) аромат на цигари. Кръв още не надушвам  Twisted Evil

# 851

а известно ли ти е какви добавки са давали ежедневно на това дете, за да не се гътне още в ранна възраст?
пак "добре", че са лекари и разбират поне малко от биохимия и са били наясно
само че други деца нямат този шанс и си заминават

# 852
честно казано нищо повече не знам освен това, което разказах
понеже говоря за лекари предполагам, че са действали много информирано, пак казвам че детенцето е прекрасно от любимите дечица ми е, не знам дали от веганството, но е малко old soul това дете - много зряло , умно ... знаеше на изуст приказката за цар Мидас на 4 години си остреше моливите с ножче... това съм видяла, и това разказвам за него. Може да се оцелее успешно, но както казваш сигурно е продукт на много четене, мислене ...

# 853
  • София

а известно ли ти е какви добавки са давали ежедневно на това дете, за да не се гътне още в ранна възраст?
пак "добре", че са лекари и разбират поне малко от биохимия и са били наясно
само че други деца нямат този шанс и си заминават

WASP, видя ли статията на предната страница?
Там писателката пише, че здраво дете чисто веган /без хран.добавки и млечни/ не е виждала!
Според мен, трябва да си много психично не у ред, за да причиниш на детето си такова нещо!

# 854
  • Linz

Това е нормално за хора, които са лишени от групи храни. Изостреното обоняние, имам предвид.
 аз съм така с тортите  Joy
/преди много години бях на една спирка на автобуса, усетих аромат на 7дейс кроасанчета малки, сещаш се, които по принцип имат доста силен аромат на ванилия или нещо такова..  Бях от месец на плодове, чай и мед. КОгато се огледах този човек, който ядеше въпросните кроасанчета дори не беше на спирката близо до мен беше на поне 20 метра ... / Сега усещам така ( от много далеч) аромат на цигари. Кръв още не надушвам  Twisted Evil
"Лишен" в случая не е точната дума. Месо у нас има, но тя се отвращава.
И аз като бременна надушвах цигари от километри.

По-назад четох, за бебе, което е умряло от соево мляко. Това сериозно ли?! Голямата ми дъщеря като бебе имаше алергия и няколко месеца кара на соево мляко. После по съвет на педиатърката не й давах животински храни, маслото например беше заменено с маргарин (става въпрос за 2001 г.). Не е имала здравословни проблеми. И не ми се вярва бебе да е уморено от адаптирано мляко, пък макар и соево.

Общи условия

Активация на акаунт