Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 296
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 915
Делфина фон Ю., може ли да спрем вегетарианската пропаганда, за да се говори нормално, или да изключвам предупрежденията за тази тема, защото от крайностите ми се повдига много силно.
Откъде знаеш ти аз какво ям от цялата палитра налични животински продукти, че си позволяваш да ми показваш някакви ненормалности и да ме питаш 'вкусно ли ми е" ooooh!

+1

ужасно е гнусно такова отношение
сякаш ние, които ядем животински продукти, ядем само някакви си полуфабрикати
съшо както Кристиян в другата тема противопостави веганството на консумацията на джънк
 Sick
смешно е най-малкото такъв тип логика

Кристиян, благодаря за отговора
само моля да уточниш дали ще има проблем съдържанието на моята чиния, щом в твоята има това, което ти допада?
Кьде сьм правил подобно сравнение?
Кьде написах,че не трябва да ядете месо или,че е вредно или че който яде това и онова е джьнк?Тази дума не я ползвам в речника ми.

Не знам,но за да ми задаваш такьв вьпрос,дали се интересувам какво има в твоята чиния си вадя извода (може и да е грешен,разбира се) , че ти се интересуваш и има значение какво яде другия.За мен няма.Това идва от свободното ми мислене и принципа : live and let live.

А да - и в някаква статия го имаше споменато преди - или веганство, или Средно Американски Боклук!
Това са някакви хамерикански тъпанарщини!
Българската кухня, между другото, е доста разнообразна и доста вегетарианска!
Бьлгарската кухня (старата) я обожавам.

# 916
  • Costa Rica
Делфина фон Ю., може ли да спрем вегетарианската пропаганда, за да се говори нормално, или да изключвам предупрежденията за тази тема, защото от крайностите ми се повдига много силно.
Откъде знаеш ти аз какво ям от цялата палитра налични животински продукти, че си позволяваш да ми показваш някакви ненормалности и да ме питаш 'вкусно ли ми е" ooooh!
Защото тези "ненормалности" съвсем нормално се продават във всеки магазин. И се рекламират по телевизията като вкусни и полезни. Whistling

Изобщо не ме интересува ти какво ядеш. Ама хич. Защо си мислиш, че си ми важна? И пропагандата не е мой стил.

След като вегетарианството е психично заболяване, добре е да се замислим какво точно е в главата на производителя и консуматора на това... нещо Sick

# 917
  • София
То и гуакамолето им изглежда гадно на някои хора... Mr. Green

Гуакамолето и на мен ми изглежда гадно, като е на каша, но като си го направя нарязано всичко на кубчета,като салата и внука набива с голямата лъжица.Радвам се,че внука не е злояд като майка си и яде всичко.А майка му както преди страница някой беше споменал "месан" ,за нея може да се каже,че е "тестан".Ако зависеше от нея, детето щеше да живее на тестени купешки изделия.И се чуди защо като не яде нищо, все я боли корем.Едва сега дъщерята започна да опитва плодове и зеленчуци.А и трите си деца съм гледала и хранила еднакво.Колкото големите ядат всичко, толкова малката нищо.

# 918
не Кристиян, питам само от интерес дали ти също би уважил чуждия избор, така както твоя е бил уважен
нали непрекъснато пишеш за уважение
уважаваш ли и ти, или държиш само теб да уважават?

иначе за другото, ще изнамеря постовете ти от онази  тема, в която противопоставяше лъскавите опаковки като единствена алтернатива на веганството

# 919
Първо, оказа се, че вегетариантството не е признато за психологично заболяване. Информирай се малко извън жълтите парцали, които четеш. И второ, това, че ще ми набуташ някакви риторични въпроси и крайни примери под формата на вегетарианска пропаганда ( да, пропаганда) е ужасно непродуктивно в един разговор м/у хора с някакво поне средно IQ. Самата аз преди няколко страници споменах как се правят нъггетс, не е нужно да ми набутваш и снимки от поточна линия  ooooh!

По-нахални хора от вегетарианците и тяхната особено стръвна форма - веганите аз не познавам. Може би само онези християнски църкви, които държат да ми набутат морала си под вратата на всеки кръгъл час с ?си дали съм открила Исус.

# 920
Аз говоря за друг цвят.Например зелена салата или червени чушки.Това имах предвид.
Така ми е най лесно.Като не обработвам храната,няма как да си промени цвета и вкуса.
Не си разбрала за какви цветове писах преди.Ролята на цветовете в индустрията,които ни карат да желаем неща,които не са ни нужни.

Салата ям и аз-като притурка обаче,не като основно и само на обяд.Относно промяната при готвенето-има си правила,има си и предимства на промяната.
Ако един веган се води от цвета в чинията(като изключвам леснотата),то не виждам каква е разликата с избора от рафта.
Аз обаче знам,че има ненормално изглеждащи цветове в магазина и се водя по обонянието ми-дали пък не действам по-инстинктивно?

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 12:00 от ОМ

# 921
...
По-нахални хора от вегетарианците и тяхната особено стръвна форма - веганите аз не познавам. Може би само онези християнски църкви, които държат да ми набутат морала си под вратата на всеки кръгъл час с ?си дали съм открила Исус.

и по-нагли и арогантни
именно вегета са достигнали до гениалната идея да разделят саваната на Африка на две - за тревопасни и хищници
без да се интересуват, че тези животни живеят в симбиоза и че така разделени, едиснтвеният резултат ще бъде превръщането на двете разделени части на саваната в пустиня

още по-малко се интересуват колко много животни умират в резултат на земеделието и как то унищожава почвите окончателно

и си затварят очите за това, как консумираните от тях растения се развиват именно благодарение на натрупаните с векове почвени напластявания от фосфор и азот от труповете на умрелите животни

да не говорим за торенето и какъв е неговият произход

но иначе сме чисти и добри и не убиваме

демагогия и лицемерие е това за мен

# 922
не Кристиян, питам само от интерес дали ти също би уважил чуждия избор, така както твоя е бил уважен
нали непрекъснато пишеш за уважение
уважаваш ли и ти, или държиш само теб да уважават?

иначе за другото, ще изнамеря постовете ти от онази  тема, в която противопоставяше лъскавите опаковки като единствена алтернатива на веганството
Ти наистина ли не виждаш отговор,в това което ти написах преди и сега ми задаваш такьв вьпрос?
За да поканя някого значи го уважавам и ще се сьобразя с диетата му.Ако е диабетик или с лактозна нетолерантност сьщо ще се сьобразя.Сьобразявам се и уважавам.Ако трябва ще готвим пьржоли и ще печем торти.Хората,които идват при нас не гледат в моята чиния,а в своята.
Моля да намериш постовете ми кьде сьм дал само тези две алтернативи като форма на диета!

Аз говоря за друг цвят.Например зелена салата или червени чушки.Това имах предвид.
Така ми е най лесно.Като не обработвам храната,няма как да си промени цвета и вкуса.
Не си разбрала за какви цветове писах преди.Ролята на цветовете в индустрията,които ни карат да желаем неща,които не са ни нужни.

Салата ям и аз-като притурка обаче,не като основно и само на обяд.Относно промяната при готвенето-има си правила,има си и предимства на промяната.
Ако един веган се води от цвета в чинията(като изключвам леснотата),то не виждам каква е разликата с избора от рафта.
Аз обаче знам,че има ненормално изглеждащи цветове в магазина и се водя по обонянието ми-дали пък не действам по-инстинктивно?

Нищо подобно не сьм искал да кажа,че веган се води по цвета на чинията.
Казах,че ми е лесно да го нахраня като избера някой "цвят" от света на растенията (да допьлня този пьт).Имайки и предвид,че веганите,които уважавам и които не са модни вегани,никога няма да кажат нещо неуважително или пьк ще покажат незадоволеност в храната,която предлагам.
Аз сьщо ям салата и като допьлнение кьм друго и като основно ядене.Зависи как си я прави човек.
Обикновено окото ми е по голямо от гладьт и дори ми идва в повече понякога.
За избора по рафтовете вече започвам да си мисля,че не разбираш наистина за какво става дума.... Flutter

# 923
  • Costa Rica
демагогия и лицемерие е това за мен

А според мен това горното са чисти глупости и се случват само в главата ти Whistling

Никой вегетарианец не е толкова тъп, че да не се информира откъде му идва храната. Ако ти си се срещала само със сестрите на Полиана, проблемът не е на веги-общността. Не проектирай собствените си мисли в чужди глави.

И изобщо, темата се изроди в обичайният free-for-all. Скука ooooh!

# 924
Какъв ти джънк, сравниха ни с наркомани.

# 925
Конфликтът между вегетарианци и месоядни е остър, защото едните имат проблем с животинските концлагери, другите нямат. Tired Всичко друго е бла-бла-бла.

# 926
.....
За избора по рафтовете вече започвам да си мисля,че не разбираш наистина за какво става дума.... Flutter

И аз си мисля,че не четеш внимателно,за предният въпрос трябваше да изпишем "N" на броя постинги да си изясниш нещо,след като беше достатъчно ясно написано от още от първият път.

# 927
.....

И аз си мисля,че не четеш внимателно,за предният въпрос трябваше да изпишем "N" на броя постинги да си изясниш нещо,след като беше достатъчно ясно написано от още от първият път.

Да бьде както ти искаш Peace

# 928
Реакцията ти само илюстрира факта...

Защо изобщо спориш ако не можеш да разпознаеш обида от аргумент...ужас....махам се от тая тема

# 929

Защо изобщо спориш ако не можеш да разпознаеш обида от аргумент...ужас....махам се от тая тема

Обещаваш ли?

Общи условия

Активация на акаунт