Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 744
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 330

Писна ми да чета първосигнални упражнения по повърхностна обща култура и наченки на логика.

На път си да докажеш заглавието на темата.

# 331
...
Човек може да живее само с растителна храна добьр и дьльг живот.
Ако яде само месо ще умре бьрзо от всякакьв недостиг.Това показва,че месото като източник на монохрана е неподходящ за човека...

А кой твърди, че човек може да издържи на моно?
Много удобен пример. Но ввиждал ли си на какво прилича човек на монохрана плодове? Защото аз съм виждала и го спасиха на магия.

Човекът е глупакоустойчва машина, но не чак толкова, че да издържи на моно, та ако ще да е най-полезната.
Ако махнеш само 1 група, ще оцелее без нея, т.е. ако се изключи само месото, или само плодовете, или само зеленчуците, или само зърнените, или само морските. Но само 1, а се приемат другите няколко.
И все пак, личното ми мнение, без да ангажирам никой е, че няма по-добро от баланса.

# 332
Има билки, на които се ползват имено корените, и да те се изкореняват за целта, с което растението се убива. И изобщо всяко едно същество от царството на животните за да остане живо убива други живи същества - едни растения, други насекоми, трети животни, някои пък са всеядни. Според мен човекът по-скоро се отнася към последната група. И с какво убийството на растения е по-оправдано от това на животни? Откъде на къде някой си индивид от вида Хомо сапиенс ще има право да живее повече отколкото едно бобено зрънце, марулка или което и да било растение?
Някои пък с удоволствие ядат змии, насекоми, кучета, дори гнезда на птички сътворени от отделената от тях слюнка.  Sick Та май е по-скоро въпрос на възпитание, предубеждения или местни възприятия.
И да, да се яде месо три пъти на ден съвсем и изобщо не е нормалната човешка диета. А пък за да имаме млечни продукти, които май повечето вегетарианци похапват с удоволствие трябва да се забременят една камара одомашнени животни. И какво да ги правим купищата родени след това телета, агнета, ярета?
Не е ли по-логично тези, които педпочитат да се хранят само с растителна храна да си го правят без да бъдат обявявани за психично болни, а пък тези, които обичат и месце да си го хапват от време на време? И ресурсите на одомашнените животни да се използват максимално пълноцено - мляко, месо, кожа, кости, яйца, пера вместо да се ходи на лов и за диви такива?
И определено не бих си сложила яка от сребърна лисица (нито дива, нито от ферми за такива) или пък палто от тюленчета убити с бой с метални прътове по главите, а пък месото им зарязано да гине ей така. За мен това вече е безумно, прекалено и отишло отвъд границите на разумното.
Но след като искам кисело мляко или сирене, може да употребя разумно и месото на роденото заради това теленце, а също и кожата му. Проблемите свързани с отношението ни към природата като цяло изобщо не произлизат от това, че ядем месо, а от това че сме се превърнали в консуматори на неща и количества, които са много отвъд реалните ни потребности.
Месото е навлязло в човешката диета много десетки хиляди години преди да се формират съвремените порядки и хранителни навици в обществото ни....по ред причини. Което не прави вегетарианците или веганите психично болни. Нали уж за това е темата? А не да си налагаме вкусовите предпочитания?
А иначе съвремените марулки едва ли са по-малко токсични от един бройлер. Индустиалният начин на отглеждане на храната, каквато и да било тя е една съвсем друга тема.  Cry

# 333
  • Costa Rica
Колко им е IQ-то на тез животни? Май не правиш разлика между нисши инстинкти и висша мозъчна дейност?

Повече от на някои хора Naughty
Откакто имам домашни любимци - всяко със своя характер и индивидуалност, доста се замислям за висшата им мозъчна дейност и дали превъзходството на човека не е самозаблуда.

# 334
...
Човек може да живее само с растителна храна добьр и дьльг живот.
Ако яде само месо ще умре бьрзо от всякакьв недостиг.Това показва,че месото като източник на монохрана е неподходящ за човека...

А кой твърди, че човек може да издържи на моно?
Много удобен пример. Но ввиждал ли си на какво прилича човек на монохрана плодове? Защото аз съм виждала и го спасиха на магия.

Човекът е глупакоустойчва машина, но не чак толкова, че да издържи на моно, та ако ще да е най-полезната.
Ако махнеш само 1 група, ще оцелее без нея, т.е. ако се изключи само месото, или само плодовете, или само зеленчуците, или само зърнените, или само морските. Но само 1, а се приемат другите няколко.
И все пак, личното ми мнение, без да ангажирам никой е, че няма по-добро от баланса.

Знам на какво прилича човек много добре.Бил сьм самият аз такьв няколко години.Не трябваше никой да ме спасява.Излекувах се от нещо като последствие от това хранене.

ОК,да приемем примерьт ти.
С него доказваш всьщност,че месото не е храна,с която може да се оцелее дьлго време именно поради недостиг на есенциални сьставки.
Месото дава на човешкия организьм много малко (за сьжаление),което природата е компенсирала в растенията,за да може да оцелее всяко живо сьщество.
Обратното не е направила.В месото няма това,което да компенсира липсата на растителна храна.

Баланс е ок,но днес повечето хора днес нито осьзнават истинските си инстинкти и биология,нито имат някакьв морал спрямо живата твар (говоря за масовото животновьдство,а не за специалните случаи,кьдето човек е принуден да яде всичко ,за да оцелее-там решават други инстинкти и разум и морал не работят и така е ок).
В днешната цивилизация няма умиращи от глад и би трябвало да имаме време да се замислим каква е нашата природа и дали изборьт не ни прави по зависими и по болни.

# 335
  • София
Колко им е IQ-то на тез животни? Май не правиш разлика между нисши инстинкти и висша мозъчна дейност?

Откакто имам домашни любимци - всяко със своя характер и индивидуалност, доста се замислям за висшата им мозъчна дейност и дали превъзходството на човека не е самозаблуда.
Делфина, моля те, темата е за конкретно психическо заболяване, не добавяй сега и други.

# 336
# 337
За мен това вече е безумно, прекалено и отишло отвъд границите на разумното.

Мисля си, че част от проблема е и свръх-консумацията (дали на месо, дали на брашно). 60 процента от обработваемите земи в световен мащаб се използват за говеждо месо (изхранване и отглеждане на животните). За производството на една чаша кафе се изразходват 140 литра вода - от засяване до процесите по преработка, опаковане, дистрибуция и прочие. За производството на килограм говеждо - 3000 литра. Четох, че в развитите страни хората потребяват 3 пъти повече вода за домакински нужди. Потребяваме в неразумни граници.

# 338
За мен това вече е безумно, прекалено и отишло отвъд границите на разумното.

Мисля си, че част от проблема е и свръх-консумацията (дали на месо, дали на брашно). 60 процента от обработваемите земи в световен мащаб се използват за говеждо месо (изхранване и отглеждане на животните). За производството на една чаша кафе се изразходват 140 литра вода - от засяване до процесите по преработка, опаковане, дистрибуция и прочие. За производството на килограм говеждо - 3000 литра. Четох, че в развитите страни хората потребяват 3 пъти повече вода за домакински нужди. Потребяваме в неразумни граници.
За да се увеличи консумацията на определено месо се включват медиини компании,които да плашат с някоя зараза в например свинското месо.Автоматично се покачва консумацията на пилешко и говеждо.После пилетата били с грип,хайде яжте сега свинско и говеждо.После луда крава и тн....И работи.Масата се врьзва.

# 339
  • Costa Rica

Делфина, моля те, темата е за конкретно психическо заболяване, не добавяй сега и други.
ОК, специално за теб ще пусна тема за садизма.
Не си интересна Mr. Green

# 340

В днешната цивилизация няма умиращи от глад и би трябвало да имаме време да се замислим каква е нашата природа и дали изборьт не ни прави по зависими и по болни.

Предполагам, умиращите от глад африканци, остават извън днешната цивилизация.

# 341
  • Costa Rica

Умиращите от глад африканци умират от глад, защото "цивилизованите" западняци нямат насищане.
Не се прави, че не разбираш за какво иде реч.

# 342

Аз много вегетарианци не познавам, но бабата на мъжа ми беше такава. От консумация на сурово зеле, кълнове, ябълки и ряпа си докара язва. Казаха й да спре, не спря, един ден я хванаха страшни болки в корема и до сутринта умря. Другите вегетарианци, които познавам са няколко приятели, всичките са дебели и никак не изглеждат здрави. Сигурно са изключения.

# 343

Нарочно подчертах с черно думата : цивилизация.
Делфина е написала защо е така.
Най богатият континент (Африка-диаманти,нефт,всякакви полезни изкопаеми) гладува.

Аз много вегетарианци не познавам, но бабата на мъжа ми беше такава. От консумация на сурово зеле, кълнове, ябълки и ряпа си докара язва. Казаха й да спре, не спря, един ден я хванаха страшни болки в корема и до сутринта умря. Другите вегетарианци, които познавам са няколко приятели, всичките са дебели и никак не изглеждат здрави. Сигурно са изключения.

В медицината не познавам изследване,в което да се доказва,че изброените от теб продукти причиняват язва.

# 344

Умиращите от глад африканци умират от глад, защото "цивилизованите" западняци нямат насищане.
Не се прави, че не разбираш за какво иде реч.

Защо да не разбирам, разбирам. Но, ако не гладуват африканците, ще гладуват, и го правят, афганистанците. От както свят светува едни са облагодетелствани за сметка на други. Без значение дали ядат месо, вегетарианци или вегани са.
Не подскачай, писала съм как се храня.

Общи условия

Активация на акаунт