Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 670
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 420
Последствията са индивидуални и няколко примера не доказват нищо...

Същото важи и за твоят пример  Simple Smile

# 421
По напред един индивид даде пример за баба си.
Винаги ми е било интересно как хората,които имат друг светоглед или мнение по дадена тема от друг,автоматично минават в графа "убеждават" останалите в своето. Grinning
Ами не убеждавам никого в нищо.Разсьждавам само от гледна точка на биологията и физиологията.
Ако не си веган или вегетарианец няма как да знаеш дали човек се "вманиячава".
Коментарите ти за моите липси ще подмина от елемнтарно вьзпитание Peace

Индивида ясно написа,че не става дума за баба и,а за бабата на мъжа и.
Коментарите за липсите бяха шега,но ще приема,че си от хората без чувство за хумор.
Веган не съм,ям вегетарианско без да се вманиачвам,защото изборът е прекалено голям.Веганството обаче е съвсем друга бира.
Не ми отговори на въпроса защо  изостави "естествената" сурова растителна диета.

# 422
По напред един индивид даде пример за баба си.
Винаги ми е било интересно как хората,които имат друг светоглед или мнение по дадена тема от друг,автоматично минават в графа "убеждават" останалите в своето. Grinning
Ами не убеждавам никого в нищо.Разсьждавам само от гледна точка на биологията и физиологията.
Ако не си веган или вегетарианец няма как да знаеш дали човек се "вманиячава".
Коментарите ти за моите липси ще подмина от елемнтарно вьзпитание Peace

Индивида ясно написа,че не става дума за баба и,а за бабата на мъжа и.
Коментарите за липсите бяха шега,но ще приема,че си от хората без чувство за хумор.
Веган не съм,ям вегетарианско без да се вманиачвам,защото изборът е прекалено голям.Веганството обаче е съвсем друга бира.
Не ми отговори на въпроса защо  изостави "естествената" сурова растителна диета.

Ок,за мен не беше важно чия баба,а самият пример.
При теб човек отдавна не може да различи дали се шегуваш.
Не знам какво значи "вманиячаване".Ям каквото природата ми дава.
Не сьм изоставял суровата хранителна диета.Кьде написах обратното?

Последствията са индивидуални и няколко примера не доказват нищо...

Същото важи и за твоят пример  Simple Smile

Само да ти напомня,че отговрьт ми беше подтикнат от пьрвия аргумент на индивидуална основа от твоя страна.Никога не бих дал себе си за пример и с това да се обосновя като доказателство.
Само показах,че колкото твоят пример е валиден,толкова и моят доказва обратното.
Както виждаш сама го написа:  "Същото важи и за твоят пример" 
Примери като "Познавам пушач и месояден,който живя 100 години и обратното непушач и веган,който умря на 20" са за детска книжка. Peace

# 423

В една друга тема за яденето писа,че ядеш месо и ориз-ако искаш ще я изровя.Или го ядеш суров?

Цитат
Нашата сьщинска природа е елементарна за оцеляване,но след толкова упадьк вьв всяко едно отношение излиза,че е много трудно на днешния цивилизован човек да се "вьрне" кьм това,което е за него естествено.Затова и храносмилателната система (с години измьчвана с неестествено хранене) се бори сьс сурови плодове и семки докато "си спомни" какво е всьщност добро за нея.

Храносмилателната система не се бори с плодовете(освен ако са незряли),а със суровите зеленчуци,заради голямото си количество целулоза.Поради което последните или се консумират на сок,или се обработват топлинно,листните салати пък се смачкват допълнително с ръка.
При топлинна обработка се премахват и някои вредни съединения в самите храни,зелеви в сурово състояние пък пречат на работата на щитовидната жлежа,нещо което не може да се каже,след като минат топлинна обработка и т.н.
Та не знам кой какво смята за естествено,след като всеки се рови в книгите и не му идва отвътре.

# 424
Има няколко причини за това колко в сложно днес да задоволиш организма си с нужните елементи.
Едната е,че храната днес не е храна за тялото и духа.
Друга,че човек (от прекалено внушаване на избор и величие) не знае кой е и какво му трябва.Останали са му много малко инстинкти.Прекалено рядко или почти никога не се вслушва в тялото и душата си или поне не разбира думите им.
В днешно време човек е едно обьркано,хипнотизирано ,живящо безцелно сьщество,за което гладьт и апетитьт се стимулират единствено от вкусовите рецептори.
Нашата сьщинска природа е елементарна за оцеляване,но след толкова упадьк вьв всяко едно отношение излиза,че е много трудно на днешния цивилизован човек да се "вьрне" кьм това,което е за него естествено.Затова и храносмилателната система (с години измьчвана с неестествено хранене) се бори сьс сурови плодове и семки докато "си спомни" какво е всьщност добро за нея.
С много от казаното от теб съм съгласна. Количеството на усвояемите витамини и микроелементи в днешните плодове и зеленчуци е в пъти (понякога и десетки пъти) по-ниско отколкото в тези от преди 50-60 години. Ако лимонът е читав спокойно мога да си го позвам за дресинг заедно с малко зехтин към салтката ми от моркови и земна ябълка/целина ...примерно....и няма да ми се налага да ям маргаритки за да си набавя витамин С.
Какво обаче имаш предвид с:
Затова и храносмилателната система (с години измьчвана с неестествено хранене) се бори сьс сурови плодове и семки докато "си спомни" какво е всьщност добро за нея.
Измъчвана с месо и яйца (защото те са твърде отдавна в менюто ни за да не може естественият отбор да прецени дали да ги запази или не) или измъчвана с чипс, сладкиши, купища захар, химикали и други подобни. Все си мисля, че повечето хора нямат абсолютно никакъв проблем с хапването на плодове или ядки. Проблемните са по-сокоро изключение. Друг е въпросът какво усвояваме от обраните зелени банани, скапаните череши или боядисаните портокали.  Whistling Ако са читави обаче мисля, че биха били празник за организма, а не тепърва да се учи как да ги усвоява.

# 425
Само да ти напомня,че отговрьт ми беше подтикнат от пьрвия аргумент на индивидуална основа от твоя страна.Никога не бих дал себе си за пример и с това да се обосновя като доказателство...

И аз само да напомня, че го написах, защото се подигра на друг потребител, че давал пример с "онази баба", трябвало лични.

И ти даваш примери като онази с баба си.... Whistling
Да давам ли пример сьс себе си или той не важи защото е от другата страна?
15 години суровоядец,без месо,мляко,яйца и масло.
И най хубавото от всичко е,че такава позитивна промяна в организма И психиката си не сьм изпитвал никога,когато сьм бил всеяден.

Сега пък не били доказателство, както сам казваш "не важи защото е от другата страна"  Simple Smile

# 426

В една друга тема за яденето писа,че ядеш месо и ориз-ако искаш ще я изровя.Или го ядеш суров?

Цитат

Храносмилателната система не се бори с плодовете(освен ако са незряли),а със суровите зеленчуци,заради голямото си количество целулоза.Поради което последните или се консумират на сок,или се обработват топлинно,листните салати пък се смачкват допълнително с ръка.
При топлинна обработка се премахват и някои вредни съединения в самите храни,зелеви в сурово състояние пък пречат на работата на щитовидната жлежа,нещо което не може да се каже,след като минат топлинна обработка и т.н.
Та не знам кой какво смята за естествено,след като всеки се рови в книгите и не му идва отвътре.

Това,че консумирам в минимални количества при мен е като изключение в определена ситуация.
Не знам колко разбираш как точно се обработва целулозата и затова не ми се споделя повече с теб Peace
Именно,че който е изгубил всичко инстинктивно естествено му се налага да се рови в книги.

Само да ти напомня,че отговрьт ми беше подтикнат от пьрвия аргумент на индивидуална основа от твоя страна.Никога не бих дал себе си за пример и с това да се обосновя като доказателство...

И аз само да напомня, че го написах, защото се подигра на друг потребител, че давал пример с "онази баба", трябвало лични.

И ти даваш примери като онази с баба си.... Whistling
Да давам ли пример сьс себе си или той не важи защото е от другата страна?
15 години суровоядец,без месо,мляко,яйца и масло.
И най хубавото от всичко е,че такава позитивна промяна в организма И психиката си не сьм изпитвал никога,когато сьм бил всеяден.

Сега пък не били доказателство, както сам казваш "не важи защото е от другата страна"  Simple Smile

Не сьм се подиграл на никого.Но да се дават подобни примери е детско.
Нито ти доказа нещо (а може би искаше,не ме вьлнува),нито аз сьм искал да доказвам или да убеждавам в нещо някого.Мир. Peace

Има няколко причини за това колко в сложно днес да задоволиш организма си с нужните елементи.
Едната е,че храната днес не е храна за тялото и духа.
Друга,че човек (от прекалено внушаване на избор и величие) не знае кой е и какво му трябва.Останали са му много малко инстинкти.Прекалено рядко или почти никога не се вслушва в тялото и душата си или поне не разбира думите им.
В днешно време човек е едно обьркано,хипнотизирано ,живящо безцелно сьщество,за което гладьт и апетитьт се стимулират единствено от вкусовите рецептори.
С много от казаното от теб съм съгласна. Количеството на усвояемите витамини и микроелементи в днешните плодове и зеленчуци е в пъти (понякога и десетки пъти) по-ниско отколкото в тези от преди 50-60 години. Ако лимонът е читав спокойно мога да си го позвам за дресинг заедно с малко зехтин към салтката ми от моркови и земна ябълка/целина ...примерно....и няма да ми се налага да ям маргаритки за да си набавя витамин С.
Какво обаче имаш предвид с:
Затова и храносмилателната система (с години измьчвана с неестествено хранене) се бори сьс сурови плодове и семки докато "си спомни" какво е всьщност добро за нея.
Измъчвана с месо и яйца (защото те са твърде отдавна в менюто ни за да не може естественият отбор да прецени дали да ги запази или не) или измъчвана с чипс, сладкиши, купища захар, химикали и други подобни. Все си мисля, че повечето хора нямат абсолютно никакъв проблем с хапването на плодове или ядки. Проблемните са по-сокоро изключение. Друг е въпросът какво усвояваме от обраните зелени банани, скапаните череши или боядисаните портокали.  Whistling Ако са читави обаче мисля, че биха били празник за организма, а не тепърва да се учи как да ги усвоява.

О,да.Имам предвид точно тези боклучни храни и добавки,които присьстват навсякьде.
Малко хора се хранят с обикновени,прости продукти.
И забелязвам в последните години,че именно растителните продукти са трьн в очите на индустрията и именно тях ги оцветяват,пестицират,хормонизират и тн.
Защото всеки човек може да се лиши от месо,яйца и мляко и да оцелее много лесно на растителна храна.Докато обратното е страшно и много трудно.
В момента потребителят няма кьде да мрьдне с някаква алтернатива.
Ако се лиши от месо и подобни поради антибиотици,зарази и хормони,може пак да си живее добре с другите продукти.Е да,ама не.И там вече се намесват дьлбоко,за да ни стане безразлично в крайна сметка какво ядем (така или иначе всичко е отровено-всеобщото мислене).
Е,получава се,да.
Стига се до една анархия в хранителната култура.За естествено или природосьобразно вече дори не се говори.Колкото по далече от природата,толкова по добре дошло за индустрията.

# 427
Нито ти доказа нещо (а може би искаше,не ме вьлнува),нито аз сьм искал да доказвам или да убеждавам в нещо някого.Мир. Peace

Не съм искала да доказвам нищо, още повече, че не съм човек, който да умира за месо, просто споделих горчивия си личен опит и това, което съм видяла с хората около мен.
Всеки да си хапва каквото иска, нямам зор да му доказвам, че е хищник, но нека и другата страна бъде така добра и да не ми доказва, че съм крава  Simple Smile
Мир!  Peace

# 428

Цитат

Това,че консумирам в минимални количества при мен е като изключение в определена ситуация.
Не знам колко разбираш как точно се обработва целулозата и затова не ми се споделя повече с теб Peace
Именно,че който е изгубил всичко инстинктивно естествено му се налага да се рови в книги.

И аз не знам ти какво знаеш за целулозата,така че сме квит  Peace
Последното важи и за теб! Ако не беше чел в разни книжки кое било "естествената" храна за теб,надали някога щеше да решиш да минаваш на особени режими,които се различават от това,което са яли родителите ти.И надали щяха да са ти необходими специални знания,така щото да не си навреждаш,в което няма как да сме сигурни така или иначе.

Цитат
Защото всеки човек може да се лиши от месо,яйца и мляко и да оцелее много лесно на растителна храна.Докато обратното е страшно и много трудно.

За какво оцеляване говорим в мирно време?Храната само за физиологични нужди ли служи или е нещо много повече?
Ами ако всеки ден ти се налага да изпълняваш тежък физически труд  дали ще издържиш само на растения и маргаритки?
Прачовека може и да бил на подобно хранене,но това е било докато е ходел на 4 крака.

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 22:21 от ОМ

# 429
А вие за какво спорите? newsm78  Нали никой не ви забранява да се храните, както щете?

# 430
А вие за какво спорите? newsm78  Нали никой не ви забранява да се храните, както щете?

Как бре, казаха ни да се усещаме на време, защото ако не се храним със саморъчно набрани латинки ставаме все по-зависими и болни.

# 431
Па вие не ги слушайте, махайте леб и сланина, щом искате! Wink Simple Smile Grinning

# 432
Сланината е според канона -сурова,но за сметка на това много осолена.Hо организма и нея мели,независимо от цената.Познавам хора,които се чувстват  добре от нея.

# 433
Па вие не ги слушайте, махайте леб и сланина, щом искате! Wink Simple Smile Grinning

Ти уж варненка стана, пък леб и сланина са ти в главата. Като искаш мазничко - лефер, карагьоз, калкан, може и сьомга за на бързо.

# 434
"Лебът" да питам, от коя част на прасето се добива? Или е някъде около мелничката на пилето?

Аз не харесвам войнстващи вегета.
Тия, дето си рупат кротко марулката, са ми даже симпатични. Имам доста приятели, които са вегетарианци. Нито са по-болни от мен, нито са по-дебели, нито са с по-ниско либидо, но и не са по-здрави, по-слаби или с по-високо от моето либидо. Нормални хора. Като мине грипната вълна, кихат и кашлят като месоядните.
Хората имат право на вкус. Едни не ядат агнешко, други не обичат целина, трети отбягват козе сирене. На мен маргаритките определено не са ми вкусни. И цвеклото ми е гадно. Просто не ги ям и не натоварвам никого със собствените си предпочитания. Ако съм на пустинен остров обаче, няма да се поколебая да ги хапвам, ако са единствената алтернатива.
Ама примерно Стойка веганката, дето рева заради един сандвич във ВИП Брадър малко ми беше преигравка.

Общи условия

Активация на акаунт