Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 87 460
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 570
Бобови, зърнени, млечни и яйца са ми основната храна, няма начин да ми липсва нещо в тях.

Напротив-има.Зависи и от хранителните комбинации,количеството,начина на сдъвкване,скоростта на хранене,времето на приемане,дали се занимаваш с нещо друго докато се храниш,нервна ли си,ядосана,веднага ли след хранене ставаш или пооставаш малко на масата и т.н и т.н..Т.е. от всичко това зависи дали храната се  усвоява или се поглъща по навик,за да създаде в по-късен етап проблеми.

# 571
Щом ти обичаш, значи всички трябва да обичат. Същата работа.
Нямам нищо против обичащите суши, октоподи и прочие морски твари и производните им- имам близка приятелка, с която ходя до Гърция специално за да ги яде. За снобско намирам натрапването на суши-подобните храни на коктейли и събития, на които все нещо трябва да си сложиш в чинията (или поне тези, на които аз съм ходила, гравитират около една фирма, нямаща нищо общо ни с Япония, ни с рибния бизнес). Защото, ако един човек в България яде и обича суши, 15 около него не близват подобно нещо.

Аз харесвам суши - не ям рибата, която е сервирана отделно, и хапвам рулцата - с ориз и краставица или авокадо, примерно. Мисълта ми е, че не е задължително сушито да е с морски дарове, а колко е суши не ми е важно, вкусно ми е Simple Smile.

# 572
Гледам периодично обичайно заподозрените в подобни теми. Wink
Едно и също, едно и също - като развалени грамофонни плочи:

Ето същата дискусия от лятото:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663561.0

Явно не е настъпил техния момент да си изяснят някои неща, да се успокоят и да заживеят в мир с изборите си. Simple Smile

# 573
WASP вече пусна линк към тази тема,но така или иначе линкове рядко се четат.А и читателите се различават в различните форуми,сaмо участниците понякога са едни и същи  Simple Smile.

# 574
  • Costa Rica
И за мен сушито е чиста проба снобария  Crossing Arms В последните години няма коктейл с кетъринг, на който да съм била и на който да има нормална, европейска храна. Сушито е новият хайвер, явно, да не говорим, че има в пъти по-достъпни варианти  Crazy

Ей за това говорим. Хората не ядат суши, защото е вкусно (сурова риба и сладък ориз Sick), а защото "да боднеш едно шуши" е тренди сред определени социални среди. Затова и поевропейчените варианти стил "Красини хапки" са по-популярни сред белия свят - поне могат да се преглътнат. Няма да се учудя ако следващият врясък на модата са скорпиони, пържени в кучешка мас, колко много любителки ще им се намерят в мамата.

Както каза Трещи - трябва да се научиш да го харесваш. Както и хайвера и суровите стриди и другите ексклузивни храни за ценители. Интересно защо не ми се наложи да "се науча да харесвам" фалафел, например newsm78 Защото е вкусен и без да се насилвам, мейби Mr. Green

# 575
Интересно защо не ми се наложи да "се науча да харесвам" фалафел, например newsm78 Защото е вкусен и без да се насилвам, мейби Mr. Green

Защото баба ти е яла нахут навремето,познат като леблебия при нас, и вкуса не е нещо ново.
Аз не се насилвам обаче да ям неща,дето са полезни и супер източници на еди какво си,пък не ми харесват,защото така или иначе няма да имам никаква полза от такава храна.

# 576
Сто пъти се каза че сушито в днешно време не представлява класов белег Simple Smile Хайде сега да ядем само пръжки с лук, защото по 'нашите ширини' така се яде, да не ни помислят за сноби съседите и да не пробваме и харесваме нищо отвъд кулинарните ни традиции.
Обичам и суши, и фелафел. И двете са ми вкусни.

# 577
  • Варна
To с всяко нещо е така. Признайте си, че и алкохолът в началото не ви е харесвал.
А пък целуването как изглеждаше гнусно, когато си на 10г. Wink

# 578
Както каза Трещи - трябва да се научиш да го харесваш. Както и хайвера и суровите стриди и другите ексклузивни храни за ценители. Интересно защо не ми се наложи да "се науча да харесвам" фалафел, например newsm78 Защото е вкусен и без да се насилвам, мейби Mr. Green

Аз не харесвам фалафел, но хайвер и сурови стриди не ми се е налагало да се уча да харесвам, сигурно защото като бях малка в хладилника винаги е имало домашен тарама хайвер и по цяло лято сме яли миди на тенекия из горите на Паша Дере.
Има много видове суши без сурова риба, със скариди, сепия и октопод например. Отделно вегетарианските и всичките калифорния ролс.

Ей за това говорим. Хората не ядат суши, защото е вкусно (сурова риба и сладък ориз Sick), а защото "да боднеш едно шуши" е тренди сред определени социални среди. Затова и поевропейчените варианти стил "Красини хапки" са по-популярни сред белия свят - поне могат да се преглътнат. Няма да се учудя ако следващият врясък на модата са скорпиони, пържени в кучешка мас, колко много любителки ще им се намерят в мамата.

Наистина ли са по-популярни тези хапки сред белия свят?  newsm78
И стига с това снобареене. Яденето на суши е толкова снобария, колкото яденето на бобени кюфтенца е селяния.

# 579
Интересно защо не ми се наложи да "се науча да харесвам" фалафел, например newsm78 Защото е вкусен и без да се насилвам, мейби Mr. Green

А дали случайно няма хора, които не харесват фалафел? Въпреки, че според теб, е вкусен. На вкус и цвет товарищ нет...

# 580
Пуснете търсачката по темата вкусови рецептори и сетива, и ще разберете защо така става.

И не забравяйте да тръквате езика от време на време с лъжичка. Wink

# 581
  • София - Рим и обратно

Лично за мен колкото по-простичка е една храна, толкова по-полезна е тя.
Не мога да се сетя за по-проста по състав храна от суши. И точно това му е ценното. Е, ако сложиш микс за кИфтета "малки тайни", в него вече не знам...
За мен пък е снобария да се тупкаш в гърдите как признаваш само к'фтета и шопска салата, щото....другото не го обичаш, или не ти е познато, или не можеш да си го позволиш. Дори не снобско, а нещо по-неприятно си мисля че е, но няма нищо.
Не ми се е налагало да му "свиквам" на суши-то, но виж фалафела не ми харесва. Точно както ми се получава и със сарми и боб, примерно.

# 582
Темата е за вегетарианството и психичните проблеми, дето си ги имаме от него, така че пръжките с лук май няма да се харчат много  Simple Smile
Малки тайни не използвам, особено пък за бобени кюфтенца. Станаха много вкусни, между другото, но не ги ядохме с шопска салата, а със зелена. С рукола.

# 583
Темата стигна до мястото,кьдето се вижда ясно,че храната се предпочита заради вкусовите рецептори,а не според необходимостта.
Човек става роб на угаждане на едни рецептори и затова му е трудно да прецени коя храна е пьлноценна,здравеносеща и необходима.

# 584
Ако искате цял килограм суши изяжте днес, изобщо не ми пречи... Wink

Общи условия

Активация на акаунт