Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 674
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 765
Той, клюкарникът, без друго си е предназначен за излишни спорове и обща повърхностна информация, тип клюкарска.

Моето включване към Кафе с мед, обаче, бе напълно сериозно. Има сериозни алергии към млечния протеин и ако такава се установи /от лекар, разбира се/, то си се спазва съответната диета. Не без зъби, ами тотално без здраве може да остане един човек. Това вече не е майтап работа.
Кафе, виж из здравния форум по- скоро, не тук. Особено ако имате конкретна диагноза.
И за бебета с такава алегрия си има адаптирани специални млека. Както и за бебета без алергия, но с незатворена добре клапа на стомаха. Аз имам дете от втория тип- всякакво мляко, вкл. и моето, се повръщаше. Можеше само със специализирани, докато не бе захранено с твърда храна.
Има и други проблеми, налагащи специални диети и правила на живот, но си е нужен лекар.  

# 766
На мен не ми е ясно защо трябва да пия мляко,след като ми паднат млечните зьби... newsm78

Защо да трябва? Спокойно може да не пиеш. Повечето хора не обичат прясно мляко, но ако децата го обичат, е редно да им се дава, а не да им се обяснява, че крадат кърмата на теленцето и подобни глупости.

# 767
  • Варна
При повечето дегустации вместо хляб се предлагат крекери или брускетини.

Такава дегустация няма нищо общо с истинската,а е за развлечение на масовката,която не може да прави разликата.

Омммммммм

# 768
Кафе, тук са картирани някои млекомати в Италия, за вашата зона има много: http://www.milkmaps.com/

Ние сме купували така и млякото е страхотно, лошото е, че докато си стигнем до вкъщи изпивахме едната бутилка ( дори не варена..) още в колата, и докато се усетим бяхме заприличали на бозаещи дундести теленца:)) Става и страхотно кисело мляко, 1 евро струва литъра ( по-евтино от супера!), защото идва от местни крави и ферми и директно производителя го зарежда, няма прекупвачи по веригата и тн.

За всичко абсолютно всичко въпросът е 'колко', а не 'дали' Човек може всичко да яде и всичко да храносмила, включително и най-тежки и бавносмилаеми храни - физиологически Е пригоден за това. Но ако наливаме по литър мляко на детето ( или на себе си) дневнои не съм сигурна до каква степен е полезно, т.е кога сколасва да го смели, усвои.

Аз от 3 месеца съм предимно на зелени салати и сурови зеленчуци,  и имам голям проблем с ежедневната им консумация. Стомахът ми е постоянно 'раздразнен'. Събуждам се с усещане че нещо се върти в мен, уквално бмели:) Затова минах малко на почивка и зеленчуците са готвени, защото и да пасеш не е безобидно.  Листата от една марула, салата или зеле и тн всякакви вариации не са много лесно смилаеми също

# 769
О, хайде да не почваме с великите спорове за и против кравето мляко!
Мисля,че вьпросьт ми не е за спорене.
Аз пия краве мляко (сурово) понякога.
За какво и кого е сьздадено млякото?

# 770

Такава дегустация няма нищо общо с истинската,а е за развлечение на масовката,която не може да прави разликата.

Омммммммм

Ако оцелиш и вярната честота на тона,може и да се получи. Wink

За какво човек е одомашнил животните?

# 771
У градо пък се сее канабис по терасите, понеже място за крави там няма.
Изобщо- "Каквото стори дядо- все е хубаво.". 

# 772
Канабиса не се ли пафка?

# 773
Аз от 3 месеца съм предимно на зелени салати и сурови зеленчуци,  и имам голям проблем с ежедневната им консумация. Стомахът ми е постоянно 'раздразнен'. Събуждам се с усещане че нещо се върти в мен, уквално бмели:) Затова минах малко на почивка и зеленчуците са готвени, защото и да пасеш не е безобидно.  Листата от една марула, салата или зеле и тн всякакви вариации не са много лесно смилаеми също
Добре де, като не ти понасят , защо се мъчиш?
Така не само не подпомагаш здравето си, а съвсем реално може да си навредиш.
Идеята на здравословното хранене е, освен да ядеш полезни иправилни храни, и да нямаш проблеми с тях.
Ако дадена храна не ти понася, причинява дискомфорт, по-добре без нея.Или обработена по друг начин.

Защото, не помня кой назад беше писал, и аз съм съгласна с това, за да има ефект една храна, тя трябвя да се приема с удоволствие.И да се асимилира леко.
Иначе , е безсмислено.Не стига, че се мъчиш с нея, ами и нищо полезно няма да усвоиш.

# 774
Канабиса не се ли пафка?

А, че какво значение има? Важното е, че е добър за храносмилането или за нещо друго. Други подобни се дъвчат. Абе който от каквото има нужда. Щом го гледат хората- полезно ще да е.
Дано да е за добро! Дано да е за добро!

Друго, към писаното от Краси, е това, че не може да се очаква ако човек 40 години е карал на бургери, пици и пържоли, например, изведнъж да поеме плодово- зеленчуково- млечна диета без никакви проблеми и дискомфорт. Марк Твен е писал нещо по въпроса за навиците, което нещо, в тази връзка напълно споделям.
За един е по- лесно да мине на 90% свежа необработена храна, за друг- на 50%. Зависи.  

# 775
  • София - Рим и обратно
Judy, няма поставена диагноза, алергия или нещо такова засега. Права си, трябва да се установи причината от лекар. Но ще пробвам непастьоризирано все пак.

10 c's, много ти благодаря за съвета и линка, но ние засега сме си в София Simple Smile. Лятото, живот и здраве ще взема да пробвам млекомата.
Зелената салата и на мен ми прави ужасни поразии, особено като я хапна първия път за сезона. Нямам представа защо е така, но толкова я обичам, че търпя Laughing.

# 776
Judy, няма поставена диагноза, алергия или нещо такова засега. Права си, трябва да се установи причината от лекар. Но ще пробвам непастьоризирано все пак.

А как мотивира, тогава, предложението за промяна в храненето, като няма диагноза и изследване, този лекар?
Бих нагледала и друг и бих настоявала за изследвания и диагноза.
Какво му има на детето?

# 777
  • София - Рим и обратно
Ежедневни оплаквания от болки в стомаха. Без диария или повръщане. Минава й като се освободи от газовете (според мен) защото спира да се оплаква. Абе на колики прилича. Докторката ме разпита какво яде и каза да махна млякото и да видим дали ще продължава да я боли. Иначе я прегледа на ултразвук, опипа всички органи, всичко изглеждало наред.

# 778

Омммммммм

Ако оцелиш и вярната честота на тона,може и да се получи. Wink

За какво човек е одомашнил животните?
Не си задавам такьв вьпрос защото изхождам от "намерението" на природата,не на човека.
За какво е сьздала млякото нашата велика природа?

# 779
Канабиса не се ли пафка?

А, че какво значение има? Важното е, че е добър за храносмилането или за нещо друго. Други подобни се дъвчат. Абе който от каквото има нужда. Щом го гледат хората- полезно ще да е.
Дано да е за добро! Дано да е за добро!

Друго, към писаното от Краси, е това, че не може да се очаква ако човек 40 години е карал на бургери, пици и пържоли, например, изведнъж да поеме плодово- зеленчуково- млечна диета без никакви проблеми и дискомфорт. Марк Твен е писал нещо по въпроса за навиците, което нещо, в тази връзка напълно споделям.
За един е по- лесно да мине на 90% свежа необработена храна, за друг- на 50%. Зависи.  

Аз не съм карала на бургери пици и пържоли 40 години, ям всичкото зеленчук на света от дете Laughing

Краси, просто си почивам в момента, не мисля да спирам, храня се перфектно в момента ( откъм здравословно хранене, а и се чувствам прекрасно). Просто казах, че и много 'листа' не са лесно смилаеми, когато се прекалява с тях. Иска се и повече дъвчене, виж това аз не го умея все още да дъвча бавно мога да се 'наям' за едни реклами време  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт