Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 726
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 945
. Като си неуравновесен, лесно изпадаш в крайности.
Може и аз да съм черногледа в случая, но напоследък направо имам чувството, че тези крайности стават норма. И тук във форума не смееш да кликнеш някъде, сакън да не ти проглушат ушите колко са лоши големите магазини, какви иззедници са банките, колко е лошо да ядеш месо, да не ядеш месо, да ядеш моркови, да не ядеш моркови, да ядеш масло или да не ядеш масло.
Че и агресивни, агресивни, булдози с клавиатури.

# 946
Конфликтът между вегетарианци и месоядни е остър, защото едните имат проблем с животинските концлагери, другите нямат. Tired Всичко друго е бла-бла-бла.

newsm10

# 947
Може и аз да съм черногледа в случая, но напоследък направо имам чувството, че тези крайности стават норма.

Определено има бум, мога да дам доста примери за последните 2 години. Един от веганите в обкръжението ми яде по цял ден филии с хумус, дебелее и ми казва "какво искаш, това са растителни мазнини" Simple Smile
Друг ми върти очи, размахва пръст и нарежда "затова не ям нищичко с мая, наваксвам с пълнозърнести крекери и солетки!" Това, защото маята се размножавала в тялото му и дрождите образували болестотворни колонии, водещи до рак  Crazy Масово невежество, подплатено с ентусиазъм.

# 948
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Конфликтът между вегетарианци и месоядни е остър, защото едните имат проблем с животинските концлагери, другите нямат. Tired Всичко друго е бла-бла-бла.
Стига бе, Пънки, вие тотално откачихте Embarassed. Какво сега, трябва да се самобичувам, че обичам месо ли???

Рокси, тази тема за съжаление показва колко си права Tired

# 949
  • София
Има бум, защото цялата морална пирамида се срина отведнъж и хората се чувстват самотни, изоставени и търсят за какво да се хванат, за да се закрепят. Все едно гледаам американски филм от времето на Виетнамската война и хипитата. Рядко зад вегетарианството се крие само една диета. В повечето случаи е свързано с някакви религиозни или полурелигиозни вярвания.

# 950
Не е само вегетарианството, някакъв друг проблем се пренася и в храненето. Малката ми сестра е психясала на тема калории, фитнес и протеинов прием, храни се кошмарно и отказва повечето храни, които е нормално да се ядат от нормалните хора. Не може много да й се влияе, защото повечето време е извън България, а докато е тук се чумери на всяко блюдо и прави фасони, докато я виждам как непрестанно гладува. Уф.

# 951
Дано след време не излезе някоя глупост от СЗО за месото,че пак ще излезе подобна тема.

Има бум, защото цялата морална пирамида се срина отведнъж и хората се чувстват самотни, изоставени и търсят за какво да се хванат, за да се закрепят. Все едно гледаам американски филм от времето на Виетнамската война и хипитата. Рядко зад вегетарианството се крие само една диета. В повечето случаи е свързано с някакви религиозни или полурелигиозни вярвания.
Точно това го писахме не ведньж.Тези,които ги описваш нямат общо с вегетарианство,веганство или месоядство.Масата се поддава на манипулация.Ефектьт е явно изразен.
Арабите са силно религиозни и месоядни.
Ако не ядаха никакво месо само поради религиозни причини,тук никой нямаше да си позволи да раздава "месно правосьдие".Но понеже е нормален избор някои позволяват да упрекват другите за него.
Аз искам всеки,който яде месо или е веган и тн да яде спокойно каквото иска без да ми казва какво да ям,така както и аз не му казвам какво да яде. Peace

Не е само вегетарианството, някакъв друг проблем се пренася и в храненето. Малката ми сестра е психясала на тема калории, фитнес и протеинов прием, храни се кошмарно и отказва повечето храни, които е нормално да се ядат от нормалните хора. Не може много да й се влияе, защото повечето време е извън България, а докато е тук се чумери на всяко блюдо и прави фасони, докато я виждам как непрестанно гладува. Уф.
Трябва може би да я научите,че телевизията не ни учи на истината. Peace

# 952
  • София
правилно! ако преценя, че за мен е по-добре да откажа месото, ще го направя най-рационално. Нормално е човек през живота си да си мени хранителните вкусове. Все пак сме примати и с редки изключения, човекоподобните маймуни не са изцяло вегетарианци или вегани, а шимпанзетата дори си организират лов на по-дребни примати,  когато им се дояде месо, също опоскват яйцата от гнездата на птиците, чоплят за термити и пр.

# 953

ако ми дойдеш на гости и за теб и семейството ти има от изброеното по-горе от мен меню
а останалите имаме риба/сирена/яйца/пържоли
това достатъчно гостоприемно ли е за теб?
и ще уважиш ли нашия избор както ние уважаваме твоя?
благодаря

На мен ми става неудобно, когато домакините съобразяват цялото меню с мен или пък готвят отделно, особено ако не са с добри финансови възможности. Това са двойни усилия, още разход за ток и пр. Ако има нещо постно в менюто - салата или пюре, което е сервирано на всички, ям него. По принцип се старая да се съобразя с гостите си, преди няколко седмици се учих да готвя пиле със сирена, но пък аз обичам да готвя.

Вече като ходя по заведения, да, предпочитам такива, в които имам избор. Все пак си плащам.

# 954
Това писах и преди.Не всеки е узрял да бьде това,което иска да бьде или се представя,че е.
Не вегетарианството или месоядството определят характера и мирогледа на даден индивид.Описаните негативи са чисто човешки качества,породени от...безброй фактори.
Познавам и двата вида:и месоядни с висока култура и мьдрост и обратното.
Сьщо и вегани такива.
Да посвещаваш или да осмиваш някого за избора му е висша форма на собствено неосьзнаване.
Christian, поздравявам те за това мнение  newsm10
И за това
Аз искам всеки,който яде месо или е веган и тн да яде спокойно каквото иска без да ми казва какво да ям,така както и аз не му казвам какво да яде. Peace

Вълнувам се, дали сметките ми за ток и парно ще са по-ниски, ако се храня по определен начин  newsm78

# 955
  • София
може направо да опиташ да се храниш от слънчевата енергия, а сметките ти за ток ще са само за осветление и отопление, че и перото "храна" ще клони към нула.  Wink

# 956
А,сметката за отоплението може да се повиши-като няма храна,няма достатъчно горене и Т на тялото спада. Wink

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 17:34 от ОМ

# 957
Трябва може би да я научите,че телевизията не ни учи на истината. Peace

Laughing Ще я научим, да. Това, че на мен ми е малка сестра, не означава, че е е малко дете. Пълнолетен, самостоятеен човек е. Просто споделих за хранително отклонение по повод на това, че са чести. Не съм искала съвети.

# 958

Вълнувам се, дали сметките ми за ток и парно ще са по-ниски, ако се храня по определен начин  newsm78

Това препратка към мен ли беше? Питам, защото последно аз споменах ел. енергия, а цитираният пост няма нищо общо.

# 959
Това препратка към мен ли беше?

В никакъв случай, Devorah  Peace Просто въпрос-закачка.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт