Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 614
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 990
Подобни обобщения устата на лекар звучат несериозно, но дори да приемем, че е прав като "грешка" може да тълкува пълното лишаване от месо  Simple Smile

Judy, тези болести не са се появили в последните години, те са си от времето на чистата храна.
+ това, че 'бумът' се дължи на непрекъснатото увеличаване на продължителността на живота и качеството му. Вече почти никой не умира от мръсни ръце, така че съвсем спокойно може да доживее възрастта за рак.

Не знам за такова "време". Винаги е имало нездравословен начин на живот при хората.

По принцип Джуди това не бива да ни кара да изтерясваме. Тези неща са много сложни и много неоткрити.  Естествено ако имаш тризомия по 21ва хромозома няма как да избегнеш това с 'хранене' или  каквито да е външни влияния, предполагам, че има цял списък подобни състояния.
Но общо взето е ясно, че средата влияе. Влияят не само хранителните ни избори, или двигателните ни избори, емоционалните също.

Кой изтерясва? Не си ли говорим нормално тук вече? Или темата продължава да емоционално- натоварващо- безсмислена?
Това казвам и аз- според преоблаващия брой учени средата има по- голямо влияние от генетиката. Вкл. и що се касае до продължителността и качеството на живота, при изследвания на столетниците от различни световни региони. От най- голямо значение са начинът и вида на храната, двигателната активност, ангажираността и чувството за съпричасност, личната емоционалност и настройка към живота.

# 991
Вече почти никой не умира от мръсни ръце, така че съвсем спокойно може да доживее възрастта за рак.

Готино  Simple Smile

Джуди, нямах предвид буквално да изтерясваме в темата Simple Smile, а по принцип.
Човек ако му е писано да се задави, няма да се застреля. ( че не помня как беше точно)

Има някакъв пакет умерености, които според мен помагат. В храненето, в лайфстайла...

Аз от мин. година съм изгледала сигурно всички налични документални филми във връзка с храненто във всякакви възможни крайности - и във всеки от тях съм намирала някаква истина.

# 992
Тук не мога пак да не намеся Д-р Емилова, според която консумацията на  месо  води до хомосексуализъм. Жалко , че не мога да намеря точен цитат да го плясна с червено.

# 993
  • Варна
Тук не мога пак да не намеся Д-р Емилова, според която консумацията на  месо  води до хомосексуализъм. Жалко , че не мога да намеря точен цитат да го плясна с червено.
Опля  Shocked Това вече наистина е... Shocked Shocked Непостижимо за ума.

# 994
  • гр. София
...а както знаем от едно време, хомосексуализмът се лекува с лоботомия и ток... Crazy

# 995
Това, с "писаното", е само за успокоение на хората, които смятат, че животът и здравето им зависи изцяло от някой или нещо извън тях. Човек не знае какво му е "писано", но може да се опита поне природните закони да опознае и да се постарае да живее според тях.
Ако човек желае, може да направи много, за да си помогне да живее повече и най- вече- по- качествено. Не е случайно, че в държави, в които има голям процент столетници и изобщо хора, доживяващи до една завидна възраст в добро здравословно състояние, акцентът е върху превенцията, а не върху лечението на вече налични заболявания.

Не знам за д-р Емилова, аз не я познавам и не съм запозната с идеите й.
Това, с хомосексуализма, е в съзвучие 1:1 със заглавието на настоящат тема. Точно толкоз смехотворно ми е.

# 996
В тази сфера на генетиката знаем толкова колкото Нютон е знаел за физиката ( малко перефразирам тука друга мисъл:)
Едно време аз като бях студентка и учех генетика и се кефех да изпитвам баба ми ( агроном), която е завършила моя факултет навремето -  тя  изобщо не знаеше какво  ДНК, например, не можеше да си обясни много неща.  Нормално! Те в университета бяха докарали материята до Менделова генетика, т.е знаеше, че ако кръстоса една бяла кокошка и една кафява кокошка ще се появят няколко пъстри и по 1-2 бели и кафяви.
Но още тогава разказваше че е имало 2 школи - едната 'реакционна" забравих с кой акадимик представител , която твърди че генЪт е решаващ, а другата "прогресивната" която твърди , че средата е всичко  Grinning

# 997

Но общо взето е ясно, че средата влияе. Влияят не само хранителните ни избори, или двигателните ни избори, емоционалните също.

Балансираният начин на живот води до устотйчивост на организма-психическа и физическа.По този начин успяваме да отреагираме "правилно" на ситуациите,без да изкривяваме действителността и да се вкарваме във филми.
Живота предлага всякакви ситуации,които ни изкарват от равновесие,но въпроса е колко време си позволява човек да се вълнува за разни случки.
За да вземе правилни решения за живота, в тялото трябва да има достатъчно мозъчна енергия,която дават някои храни.Иначе ще реагираме със страх,безпокойство и няма да я докараме доникъде.

# 998
Не знам как е в тази тема, но на живо все хора, които не са имали кой знае какви проблеми, твърдят, че храната е универсален лек. Безспорено е, че е важна за качеството ни на живот, но уви, нито всички болести се дължат на храната, нито пък промяната в храненето може да излекува всичко.
А да се рови из менюто на пра-пра-пра бабата е толкова безсмислено, че не знам как може да се финансират подобни изследвания  Crazy
За хомосексуализма съм чела и аз теории, според които това се лекува, ама не с глад.

# 999
А също и под влияние на стрес, страх и други негативни емоции, и най-здравословната био манджа може да се превърне в отрова в организма. Химия. Извод - и крекери с вкус на ребърца да хрупате, или пък да нагъвате киноа - правете го с положителна емоция Simple Smile.
Това хем е така , хем не е .
Така е, зящото е вярно, че най-добре се усвоява храната изядена в добро настроение.
Не е така, защото, за да ти влияят стрес, страх и другите негативни емоции до степен да те разболяват, това означава, че имунната ти система не е достатъчно здрава, за да се справи с тях и да ги неутрализира.А здравата имунна система е продукт пак ....на добрата храна.

В момент  на стрес или емоционална травма организмьт спира да приема храна докато не се "поправи" емоционално-психически.

# 1 000
Не знам как е в тази тема, но на живо все хора, които не са имали кой знае какви проблеми, твърдят, че храната е универсален лек. Безспорено е, че е важна за качеството ни на живот, но уви, нито всички болести се дължат на храната, нито пък промяната в храненето може да излекува всичко.
А да се рови из менюто на пра-пра-пра бабата е толкова безсмислено, че не знам как може да се финансират подобни изследвания  Crazy
За хомосексуализма съм чела и аз теории, според които това се лекува, ама не с глад.
Така е-не лекува,но подпомага оздравяването на организма,ако е съчетана с промяна начина на живот,а когато се налага и c др. лечние.Ако обаче взетите мерки не са осъзнати,пълно излекуване не настъпва,а е само едно временно закрепване и след време връщане към старото състояние.

Лечение на хомосeксуализма с глад-сигурно като изнемощee организма и  няма сила за подобни занимания.  Ама като си навакса с храна после,не знам какво става-сигурно двойно йо-йо. Simple Smile

# 1 001
  • София
С риск да ме обявят за черна станция... Толкова радиация и химия сме поели, че колкото и моркови да рупаме, файда йок.

# 1 002
И най-малкото, ако организмът може да усвоява много видове храни, защо реагира с колити, гастрити, язви и т.н.?   Laughing

Във всеки случай причината не е в месото.

# 1 003
С риск да ме обявят за черна станция... Толкова радиация и химия сме поели, че колкото и моркови да рупаме, файда йок.

и това е вярно  Simple Smile

# 1 004
  • Linz

и това е вярно  Simple Smile
Но и не съвсем. Храната оказва влияние върху въздействието на радиацията и химията върху организма.

Общи условия

Активация на акаунт