Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 470
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Не на лекарска грешка, а на незнанието на микробиологията и липсата на септика и асептика! от момента, в който един лекар (не му помня името) забелязал, че в родилното отделение, в което идват студенти по медицина майчината и бебешка смъртност е била двойно по-висока от отделението, където работят само акушерки. Светнал се човекът, че при акушерките хигиената е на много високо ниво (демек, миели са си ръцете със сапун), а студентите по медицина отивали в родилното след като са имали упражнение по анатомия в моргата и без да си измият ръцете. Напълно статистическа работа! И после този, същият лекар е започнал да изисква студентите да си мият ръцете, също и да експериментира с потенциални дезинфектанти. Така след като е въвел хигиенна практика, смъртността спаднала драстично. След време в хирургията са въведени ръкавиците, пак от много находчив лекар, който забелязал, че една сестра се оплакала, че дезинфектантът й дразни кожата, и този лекар се свързал с химик, който разбирал от полимери.

# 1 246
Дадох примера с друга цел-колко години и какви последствия е имало за откривателя на тази грешка.И какво е попречило тя да бьде отстранена веднага.

Да се допьлня от УИКИПЕДИА

"научните обяснения на Земелвайс били отхвърлени от медицинската общност, защото противоречали на утвърдените научни и медицински възгледи по това време. Измиването на ръцете също било отхвърлено. Земелвайс не могъл да предложи приемливо научно обяснение на своето откритие. През 1865 г. Земелвайс е вкаран в лудница, жестоко бит от персонала, наранен и умира от септицемия (пиемия, сепсис - инфекция на кръвта) на възраст 47 години."

И така....и днес нищо не се е променило.

# 1 247
  • София
Радвай се, че изобщо някой си е направил труда да изследва нещата и да намери добро решение, защото доста народ още щеше да измре! Гледай по-положително на нещата!

# 1 248
Дам, по-лесно е да отричаш. Мнооого по-лесно ,а и мързеливо -  четенето и ограмотяването не е  за всяка уста лъжица............. Whistling

# 1 249
Човек е с по-близко ДНК до прасето , отколкото до маймуната , както искайте го разбирайте. Човек-домашно прасе  98% съвпадение, човек-шимпанзе 94 %.

# 1 250
Не претендирам за интелектуална собственост върху снимката или превода. Пляснах го тук, защото дори аз (дето до кренвирш няма да се доближа и срещу подкуп Wink) бях ужасена от това, с какво тъпчат хората.
Много добре си направила. Добавих информация, която е пропусната.

В дебатите, които посочих има предостатъчно доказателства за лъжовността на Дарвиновата теория за еволюцията. Който иска и може да ги изслуша. Аз лично научих много неща, върху които не се бях замислила даже като това, че скоростта на светлината не е константна величина и много, много други.

Благодаря на колежката (не ти запомних прякора), която индиректно ме нарече неадекватна.
Може и психично болна да ме нарече, за да е по темата все пак.  Laughing Благодаря, че не съм като нея нормална и адекватна!

# 1 251
Месоядство като основна диета , върви с куп болести . Пример :продължителността на живот на ескимосите е не повече от 40 години. Месото която в близкото минало е било основна храна на благородниците , съществува така добре позната болест като подагра например , която е следствие на основно месна диета.

средната продължителност на живота на ескимосите далеч не е 40 години , а е ок. 67-70 :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18457208
http://www.answerbag.com/q_view/794160
http://www.worldlifeexpectancy.com/

подаграта не идва от ядене на месо , а от много , много пиене ...

# 1 252
Дам, по-лесно е да отричаш. Мнооого по-лесно ,а и мързеливо -  четенето и ограмотяването не е  за всяка уста лъжица............. Whistling

От колко години в БГ има специалност Генетика,Генно Инженерство?
1? 2?
На фона на откритията в ЦЕРН ,агониите за доказване на еволюционни теории от преди 200 години са просто излишни.

# 1 253
Аз съм завършила молекулярна биология преди 12 години.  Peace
Кристиан, наистина диалога с теб отдавна се изчерпа.Имаш потенциал, но робуваш и на много заблуди. Peace

Камино- не си измисляй, ако обичаш! Посочи точно кога и къде някой те е нарекъл така.
Ама щом имаш такова мнение за себе си, другите са безсилни да го променят.......  Laughing

# 1 254
Дам, по-лесно е да отричаш. Мнооого по-лесно ,а и мързеливо -  четенето и ограмотяването не е  за всяка уста лъжица............. Whistling

От колко години в БГ има специалност Генетика,Генно Инженерство?
1? 2?
На фона на откритията в ЦЕРН ,агониите за доказване на еволюционни теории от преди 200 години са просто излишни.

1-2-това подигравка ли е?

Еволюционанната теория противоречи на старите писания и на доста развитите за времето стари технологии,които не могат да разгадаят днес.И даже не е нужен ЦЕРН.
A в днешно време така или иначе се срещат диви човекоподобни хора-йети,саскуоч,алмас...Но това са си отделни видове човеци.

# 1 255
  • София
Давайте насам извънземните и аюр-веда и подобните - там е истината! За какво ни е наука, като древните ни предци всичко са знаели, дори са знаели повече от нас, нищо че едва са доживявали до 40 и повече от половината деца са измирали преди да навършат 3-годишна възраст!

# 1 256
Давайте насам извънземните и аюр-веда и подобните - там е истината! За какво ни е наука, като древните ни предци всичко са знаели, дори са знаели повече от нас, нищо че едва са доживявали до 40 и повече от половината деца са измирали преди да навършат 3-годишна възраст!

Наука е нужна на някои,за да докажат по научен път познанията на древните-обаче методите за сега не дават резултат!
Смъртта Andariel,е част от живота!

Цитат
аюр-веда и подобните - там е истината!
Peace

# 1 257
Извинявам се,това са моите спомени.Знам кога тук навлезе генетиката (не мол.биология-отдавна я има).
В крайна сметка няма значение.За 15-20 години още тьпче на второто стьпало.
Аз попитах Бискит дали смята,че е редно и безрисково да се завираме там ,кьдето природата е скрила нещо,но не ми отговори.
Бих искал да ми отговориш и като биолог и като човек Peace

Гледах скоро едно интервю с Медведев,кьдето говори за извьнземни.
От друга страна мисля,че това е метод ,за да ни пробутат световно подчинение.

# 1 258
Давайте насам извънземните и аюр-веда и подобните - там е истината! За какво ни е наука, като древните ни предци всичко са знаели, дори са знаели повече от нас..............
Ти се бъзикаш, ама май наистина или са били извънземни, или са знаели повече от нас.
Ние, с все новата и всякаква наука и техника, още не знаем как са построили пирамидите, как са направили Стоунхендж, как са качвали вода в градините на Семирамида.....
Гадаят, гадаят, опити правят, ама не могат да разберат древните "тайни".Пък ей им и пирамидите, и Стоунхендж поне са налични, могат да си ги наблюдават колкото си искат, да ги изследват....
Та, как да вярвам на "научните" доказателства за древността?    Laughing

# 1 259
Кристиан, Мол. биол. е на основата на генетиката, между впрочем............. Mr. Green

Един познат казваше, че навремето -преди 30 г. бил на курс в чужбина и тогава чул за Мендел.След това бързо всичко нализа в България. Генетиката на Алая и Кигир. Peace

Общи условия

Активация на акаунт