Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 86 784
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 395
 Това изобщо не е вярно.Моно- и ди- захаридите са бързоразградими-глюкоза, фруктоза, захароза.Полизахаридите се разграждат по-бавно и засищат -въглехидратите в ориз, картофи, хляб  и т.н.

# 1 396
  • София
да , естествено ,
въглехидратите изобщо не засищат и все трябва да ядеш ,
или ядеш много млечни , които са слузообразуващи ,
все пак второто е по-добър вариант  ...

И какво казваш - зеленчуците и плодовете, зърнените и бобовите много вредни въглехидрати съдържат, а?
И всички млечни били слузо образуващи, а?
rotfImbo

Оня ден превеждах една статия за здравословното хранене, други работи пишеше там...

# 1 397
Ако не друго, самата обработка на индустриалното месо в хиляди химикали и отрови, ме навежда на мисълта, че скоро ще се разделяме с него. А друго месо в магазина няма.

Ракът на червата идва от там.

Погледнете този филм, ако можете го свалете от някъде целия. На мен лично ми се обръщаше стомаха на моменти.

Нямам нищо против месото, но не и индурстриалният му вариант, който е жива отрова.

http://www.youtube.com/watch?v=5eKYyD14d_0

# 1 398
  • гр. София
ana_karenina, ако наистина мислиш, че вегетарианците поемат ударни дози въглехидрати заради това, че не ядат месо, значи, че си много далеч от идеята за вегетарианството и представа си нямаш какво значи то. Високият прием на въглехидрати не е обусловен от вегетарианството.

# 1 399
Това изобщо не е вярно.Моно- и ди- захаридите са бързоразградими-глюкоза, фруктоза, захароза.Полизахаридите се разграждат по-бавно и засищат -въглехидратите в ориз, картофи, хляб  и т.н.

резултатът е един и същ - пак не засищат ,
 едно нисковъглехидратно хранене ще подтисне или спре апетита , високовъглехидратното  само го възбужда в крайна сметка ,
и докато в Индия са милиард и 400 милиона и храната не им достига , тук храната е на една ръка разстояние и човек само посяга към следващата храна

# 1 400
Повечето хора, които ядат месо, не се хранят основно с него. това да не е диетата на Дюкан!

Това за кучетата и децата какво трябва да ни говори? Нещо сравняваш човешкия с кучешкия мозък ли? Сравняваш два тотално различни вида, които дори анатомично са различни! Какво общо могат те да имат с храненето?

Размислите ми са в два параграфа, в единия говоря за храна, а в другия за животни, като няма преходно изречение, което да ги свързва Simple Smile. Иначе има поне 20 ниско-въглехидратни диети, както и ниско-протеинови такива. За мен няма значение кой как се храни. Ако имам дете също бих предложила месо, защото нито съм диетолог, нито бих искала да поставям ограничения (и тук нямам предвид чипс, кола, и шоколад, с уговорката, че не е добре изцяло да забраниш шоколада, примерно, защото детето не живее на Марс).

Да, направих сравнение, като написах, че кучето има интелекта на малко дете. Но дори човешкият мозък не е изцяло разгадан, а няма съпоставими усилия да се изучи този на животните. Или поне по-често се правят изследвания, които да помогнат по някакъв начин на човека, а не на животните (лабораторни опити). Писах по повод на твърдението, че животните не страдат. Страдат - по стопаните си, примерно. И имат интелект, макар и не съпоставим с нашия.

# 1 401
И какво казваш - зеленчуците и плодовете, зърнените и бобовите много вредни въглехидрати съдържат, а?
rotfImbo

ако искаш яж един месец да ядеш боб , ориз , картофи с всякакви зеленчуци и после  погледни как се движи кантарът ...

# 1 402
Ако трябва да доказвам на някой защо не е хубаво да се отнася жестоко с животните, предпочитам да му фрасна един! Laughing Все пак човек е единственото същество, способно на безпричинна агресия...

# 1 403

резултатът е един и същ - пак не засищат ,
 едно нисковъглехидратно хранене ще подтисне или спре апетита , високовъглехидратното  само го възбужда в крайна сметка ,
и докато в Индия са милиард и 400 милиона и храната не им достига , тук храната е на една ръка разстояние и човек само посяга към следващата храна
Какво не засищат? Езика ли,стомаха ли,мозька ли?
Аз не се храня от апетит,а от глад.

В Австрия и Германия са известни много неща за Адолф Х. (не ми се изписва името му даже).

Все едно,не искам да пиша повече за него. Peace

Що,да не те приберат ли?  Simple Smile Много е странно,че е забранено да се говори за него...Че даже на немците им се привиждат от всякъде символи в числа и пр.-откачена работа. ooooh!

За мен лично вегета,които не ядат само месо,но пьк висят по сладкарници,пият безкрайно алкохол и тн. не са реални вегетарии.

Както и такива,които ядат хляб-и там има живи организми.

Не,а защото не заслужава да изписвам името му.Не е забранено да се говори.

# 1 404
rotfImbo

ако искаш яж един месец да ядеш боб , ориз , картофи с всякакви зеленчуци и после  погледни как се движи кантарът ...

Това ли бил проблемьт?
И количеството ли не играе роля?

# 1 405
  • гр. София

От 6 години ям това. Кантарът не е мръднал от 54-55кг. Мръдна само, когато бях бременна.
Ако нямаш личен опит по въпроса, по-добре не говори такива неща.

# 1 406
баба ми от село знае какво  засища ( кое убива апетита и кое те кара само да ядеш още повече  ) , а дори си няма представа от думи като белтъчини и въглехидрати ...

# 1 407
От 6 години ям това. Кантарът не е мръднал от 54-55кг. Мръдна само, когато бях бременна.
Ако нямаш личен опит по въпроса, по-добре не говори такива неща.
представи си - имам личен опит , достатъчно като време и доста негативен при това ..

# 1 408
  • гр. София
В такъв случай и представа си нямала от това, което си правила.
Също като една колежка, която реши да прави Виликденските пости, за да отслабне. Ами не само, че не отслабна, а дори напълня. Защото ядеше само пържени картофи и едни вафли, в които нямаше животински продукти. Въобще не й хрумваше какво друго да яде. А има една камара вкусни постни ястия.
Когато човек се захване с нещо е добре първо да се поинтересува кое как е. Иначе става нещо лошо и той завинаги заклеймява въпросното нещо като недобро.

# 1 409
Нямам идея как се е хранил Леонардо да Винчи, но казват, че имал голям принос за развитието на анатомията. Рисувал е и много интересни картинки: Drawing of the uterus of a pregnant cow

Общи условия

Активация на акаунт