Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 454
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 425
Извинете, на кое месо казвате индустриално? Питам сериозно.

# 1 426
  • София
Има нова теория, според която основният виновник за диабета е месото.

Точно. В САЩ голям процент от  ДЕЦАТА, не възрастните вече имат диабет.

Дължи се на индустриално месо и джънк фууд.

Именно. Джънк фууда съдържа основно въглехидрати. Защото в Макдоналдс индустриалното месо не се предлага отделно, а в комбинация с хлебче, кола и чипс.

# 1 427
Извинете, на кое месо казвате индустриално? Питам сериозно.

Не на кокошката, дето някой си я коли на село, а на промишленото месо, обработвано с хумикали - против бактерии, за цвят, you name it.

Индустриално аз си го измислих де, не знам как му викат на месо, произведено от огромни колачници.

Въобще, всяко месо, предлагано в магазин.

# 1 428
Нашето коте мноу обича кремвирши, но сега не яде, мисля, че може да слагат в тях котешко месо... Shocked Индустриялно е месото от животински концлагер, за сведение.

# 1 429

Именно. Джънк фууда съдържа основно въглехидрати. Защото в Макдоналдс индустриалното месо не се предлага отделно, а в комбинация с хлебче, кола и чипс.

Тоест наситените мазнини и високото съдържание на сол в мак бургерите не са проблем?

# 1 430
Нашето коте мноу обича кремвирши, но сега не яде, мисля, че може да слагат в тях котешко месо... Shocked Индустриялно е месото от животински концлагер, за сведение.

То по магазините има ли друго?

В кремвиршите никога не можеш да знаеш какво има. Виж, котето ще се окаже по-умно от човека Laughing

# 1 431
Едната ни котка не яде луканка, а от риба направо бяга.  Laughing Сериозно, пази се, като че ли ще я ухапе, но като види само кутията на Уискас или Фрискис се разтреперва от радост. Котешка работа.

# 1 432
Божееее,вие още ли пишете в темата....  Crazy!Предлагам болните да се преброим, съответно освидетелстваме и........да приключим.Няма да противоречим на СЗО,я  Grinning.

# 1 433
  • София
е, да, щото в кутията Уискас всичко е баш еко-био-натюр!  Laughing

Вкусна гранулирана храна за котки от Уискас - хрупкави отвън, с месест пълнеж отвътре.

СЪСТАВ :

Зърно (4%), месо и месни субпродукти (4%), екстракт от зеленчукови протеини, мазнини, зеленчуци (4% моркови в оранжевите гранули, 4% грах в зелените гранули)

Анализ :

Протеин - 32 % ; мазнини - 12.5 % ; калций - 1.1 % ; фосфор - 0.9 %

# 1 434
Божееее,вие още ли пишете в темата....  Crazy!Предлагам болните да се преброим, съответно освидетелстваме и........да приключим.Няма да противоречим на СЗО,я  Grinning.
Аз ям риба, иначе с гордост бих се нарекла вегетарианец. За мен веганите са най-добрата част от хората, единствен шанс да се измъкне земята от озоновата и морална дупка. Hug

# 1 435
Пънки  Hug,харесват ми мненията ти и с интерес чета темите,където пишеш.А щом ядеш само риба,значи си на крачка от това заболяване,внимавай   Wink !
сори за спама...

# 1 436
За мен веганите са най-добрата част от хората
да ти кажа , хич не е така
месоядните народи , формирали се покрай белтъчната храна са много по-развити , дисциплинирани и проспериращи , винаги те са водили другите напред -
примерно - племената , тръгнали от север - викинги , вяраги и тем подобни , японци , корейци - има разлика , ако ги сравниш с тия народи , ядящи кофти въглехидратна храна
 в темата за протестантството имаше вметки , че не само религията оказва влияние в/у формирането на една нация ,
съгласна съм , но ме мързеше да пиша - храната също оказва влияние , голямо ...

# 1 437
  • София

Тоест наситените мазнини и високото съдържание на сол в мак бургерите не са проблем?

Наситените мазнини не са никакъв проблем. Бургерите обаче са. Заради кетчупа и хляба. А в САЩ, доколкото знам, дори в месото блъскат захар.

# 1 438
месоядните народи , формирали се покрай белтъчната храна са много по-развити , дисциплинирани и проспериращи , винаги те са водили другите напред -

http://sparotok.blog.bg/politika/2011/11/30/kakva-e-bila-hranata … na-trakite.859383

Прототип на котлона от прeди 18 века...Явно суровоядството не е било на почит.
http://bnt.bg/bg/news/view/38123/otkriha_prototipa_na_syvremennija_kotlon

За храната на прабългарите,населявали Египет-не знам с какво са се хранили,но по-голям интерес ще предизвика официалното ни признaние в строителството на пирамидите. Wink

# 1 439
Божееее,вие още ли пишете в темата....  Crazy!Предлагам болните да се преброим, съответно освидетелстваме и........да приключим.Няма да противоречим на СЗО,я  Grinning.
Аз ям риба, иначе с гордост бих се нарекла вегетарианец. За мен веганите са най-добрата част от хората, единствен шанс да се измъкне земята от озоновата и морална дупка. Hug

И аз мога да се подпиша под това; същия случай. Все още възприемам рибата като плуващ зеленчук и не се чувствам толкова гадно като я ям. А имам склоност към анемия и, особено в онези дни от месеца,  някакво месо, риба или яйца трябва да ям с червено вино. Когато се информирам достатъчно за алтернативите, с радост ще спра да ям трупове.

Между другото, моя приятелка вегетарианка, неотдавна стана веган. Каза, че разбрала, че месото де факто е отпадък на млекопреработвателната индустрия, която е най-виновната за страданията на животните. Освен това цялото и семейство изглежда и се чувства чудесно, видимо по-добре, откакто спряха и млечните.

Общи условия

Активация на акаунт