Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 449
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 455
Много интересно, тук се задават въпроси на вегетарианците, а ако те си направят труда да отговорят, биват иронизирани, а мнението им се приема като упрек съм месоядящите.

По-рано се говореше за толерантността. Без да съм пълен вегетарианец, забелязала съм (както и в тази тема), че вегетарианците рядко се опитват да наложат възгледите си на някой. Не съм виждала да измъкват пържолата или бургера от ръцете на някой. Затова пък обратното - "ама хапни си от това, вземи си непременно, ама как така не ядеш месо, ще се разболееш, ти си луд" и т.н., е често срещано.

# 1 456
Защото си вегетарианка.  От другата страна нещата са различни. А може би и защото е от скоро тази мода.

# 1 457

По-рано се говореше за толерантността. Без да съм пълен вегетарианец, забелязала съм (както и в тази тема), че вегетарианците рядко се опитват да наложат възгледите си на някой. Не съм виждала да измъкват пържолата или бургера от ръцете на някой. Затова пък обратното - "ама хапни си от това, вземи си непременно, ама как така не ядеш месо, ще се разболееш, ти си луд" и т.н., е често срещано.

Ее, чак често срещано.  Confused То си е до индивида. Все едно да кажеш на непушач "Запали си, знаеш ли как успокоява".

# 1 458
Защото си вегетарианка.  От другата страна нещата са различни. А може би и защото е от скоро тази мода.

Аз не съм вегетарианка. Сега какво ще кажеш?

# 1 459
Че не са ми направили впечатление изказванията ти - явно са в рамките на нормалното. Laughing

# 1 460
  Принципно уважавам вегетарианството, обаче аз обичам месо. Това е съвсем достатъчна причина да го ям, струва ми се.

Все пак хората са създадени всеядни, така че всеки може да си яде каквото си иска.

А жалостта към животинките явно съм я прескочила в детството си при вида на гледката как баба ми коли пилета. Сигурно съм останала с трайното впечатление, че тез същества са за храна,  и затова моралните дилеми по въпроса ми стоят като нещо насилено.

# 1 461
  • София - Рим и обратно
Ами не са толкова хрисими чак горките вегетарианци. Не е редно да се изтъкват един вагон, едва ли не смъртоносни вреди на месото - физически и психолигически, при положение, че всичко е в количеството (и качеството).

# 1 462
  • София
Кинче, просто има някои неща, които не са баш така, както се представят! Това за равната битка е сори, ама дрън-дрън! Откога човекът държи да оцелява в равна битка?

# 1 463
И най-забитите племена използват оръжия, макар и не огнестрелни. И рибите никой не ги хваща с голи ръце. Може би трябва и на 4 крака да тичат, за да са равностойни. Ей тия глупости дразнят.

# 1 464

не са вегетарианци , и Далай Лама не е вегетарианец .

Хората,които изповядват будизъм ядат месо-важно е само да не са го убивали лично-поради това и рибата я ловят по някакви си техни способи.А будистите в храмовете се хранят с храна милостиня-т.е. нямат право да отказват каквото и да им дадат,вкл. и месо.Но за сметка на това се хранят само  2 пъти на ден.
Интересното е,че и в Индия преди Ведите се е ядяло говеждо.Може би това обяснява и защо в Аюрведа са описани качествата на някои меса.

# 1 465
  • Linz
Ами не са толкова хрисими чак горките вегетарианци. Не е редно да се изтъкват един вагон, едва ли не смъртоносни вреди на месото - физически и психолигически, при положение, че всичко е в количеството (и качеството).
Когато вас ви нападат и упрекват заради избора ви, няма ли да се защитите или поне да се аргументирате?
Мнението си е мнение- за едни месото е светая светих, други са се отказали от него поради най-разнообразни мотиви, трети се успокояват, че като е в малко количество е ок.

# 1 466
Защото си вегетарианка.  От другата страна нещата са различни. А може би и защото е от скоро тази мода.

Аз няколко пъти писах, че не съм пълна вегетарианка, но няма значение. Имам приятели и от двете страни на барикадата и на никой не му пречи. Но излиза, че вегетарианците дразнят с обясненията си (обикновено поискани от месоядните), не с друго.

Е, вие от целия ми пост за някакви оръжия се хванахте, които даже не съм споменавала... Никого не искам да убеждавам, отговорих на въпроса на Андариел дали има разлика в индустриалното и уловеното в дивата природа месо. Според мен има.

# 1 467
А, според мен, повече върви, отколкото да изровиш 6 тона глупости.

Ами, ако за теб са,  за мен състраданието към другите живи същества, или здравословното хранене не са глупости.
Всеки се ръководи от разбиранията и ценностите си.

Цитат
А може би и защото е от скоро тази мода.
Това само показва колко малко, или нищо не знаеш за вегетарианството.    Laughing
Нито е мода, нито е ново.  

# 1 468
  • Linz

Аз няколко пъти писах, че не съм пълна вегетарианка, но няма значение. Имам приятели и от двете страни на барикадата и на никой не му пречи. Но излиза, че вегетарианците дразнят с обясненията си (обикновено поискани от месоядните), не с друго.
Пречи само тук във форума, където се философства до припадък. Навън изобщо не се коментира.

# 1 469
  • София
здравословно хранене е едно, ама обяснения как горките животни, честна борба един на един... Мога да приема прагматичното, включително това, че животните в промишленото отглеждане биват гледани зле (обаче като гледам какви изисквания има за фермерите от ЕК, си мисля, че вече няма нищо общо с кланицата в Чикаго на Алеко), че биват хранени с всякакви боклуци. Обаче другото е по-скоро полурелигиозно поведение.

Общи условия

Активация на акаунт