Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 385
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 485
ОМ, тези филми се правят за да се покаже реалността, която остава скрита за обикновения потребител. Това са истински кадри, каква манипулация?!

Като искаш реалност-информирай се за родното производство и начини на отглеждане,а не за такова показано по кината.Какво общо има твоят начин на живот с американския? Бг нямат бит и култура ли? А и се изписа доста-не е нужно да си купуваш от кланица-все още хората по селата си гледат животни.
Въпрос на избор е как ще си набавиш продуктите и как ще ги консумираш-това не означава че сами по себе си са вредни-нещо което се внушава от филмите.

# 1 486
Е,аз пък мисля няма какво да се нападаме на вегетариaнци и невегетарианци,ами да говорим по същество и без излишни емоции.
  newsm10

Интересно ми е какво би станало ако всички хора спрат да ядат месо. Какво ще се случи с прасетата,  кравите, агнетата и пилетата? Ще могат да живеят на воля в дивата природа ли?  Sunglasses

Хм, това наистина е интересно  Thinking

# 1 487
  • Linz
ОМ, тези филми се правят за да се покаже реалността, която остава скрита за обикновения потребител. Това са истински кадри, каква манипулация?!

Това надявам се е шега.
Едва ли има нужда да си обясняваме що е то достоверен източник.
Аз не се сещам за по-достоверен източник от кадри, показващи реалната ситуация. Всичко друго е въпрос на интерпретация и подлежи на манипулация.

Освен това не съм казала, че не искам агрументи по принцип, а че не са ми нужни аргументи за да приема неговото право на избор.
 Ако някой ми каже 'Аз съм вегетарианец' аз съм ок с това, приемам избора му и не мисля, че той е длъжен да ми дава аргументи и да ми обяснява. Ако обаче реши да ми обясни, че е вегетарианец защото едикаквоси мисля, че имам право да кментирам аргументите му.
Същото важи и за другата страна.

ОМ, в Бг няма производство, почти всичко е внос. А, това, че показаното по филмите се случва далече от мен, не ме топли особено.

# 1 488
Може ли някой вегетарианец да ми отговори? Спираме всички да ядем месо. Какво става със съществуващите вече животни? Предполагам биват отглеждани до настъпване на естествената им смърт. А по-нататъшната им популация? Или ще се кастрират докато изчезнат видовете им?

Ще настъпи екокатастрофа-така да се каже камъните,с които някои вегетарианци замерват,ще се стоварят и на собствените им глави.Да видят тогава хубаво ли е?  Grinning

ОМ, в Бг няма производство, почти всичко е внос. А, това, че показаното по филмите се случва далече от мен, не ме топли особено.

От кога няма производство???Това от друг американски филм ли е?

# 1 489
  • Linz

От кога няма производство???Това от друг американски филм ли е?

Изглежда отдавна не си в Бг.

# 1 490
Аз като те чета теб и други по различни теми,мисля че аз съм там,пък останалите са извън страната.
За сега се прибирам редовно и баща ми винаги носи месо от птицекланици,но може би до столицата не стига...
А като обикалям из страната хората в селата още си гледат животни.

# 1 491
  Има производство на месо, разбира се. И в София има магазини с месо от производител, стига човек да иска такова. Телешко например купуваме от определено място, където прясното месо е окачено в традицията на най- добрите хоръри.
 Живота има хиляди нелицеприятни аспекти, на който му идва в повече, като как точно гледат и убиват животните за храна, спокойно може да не употребява такава.
  Обаче да си смуче аргументи от пръстите, да търси у другите някакви  - успокоения ли беше - за какво е нужно? Казваш - на ям месо и толкоз. Един яде, друг не яде,  ето дъщеря ми например не обича, и не яде.

Сега друг въпрос, ако искате да изкарате яденето на месо нещо лошо, тогава дискусията може да продължава до безкрайност.

# 1 492
  • Linz
Местното производство е недостатъчно, почти всичко е внос, дори традиционна за Бг продукция. И тези, които сме тук, изпитваме последствията от това на гърба си.
Не говоря само за месото, нали става въпрос за американските филми за хранителната промишленост. Но и месо много се внася у нас.
А фуражът от къде е?

Iris04, тръгна се от там, че сме се били вързвали на чуждите филми.

# 1 493
  • София
със сигурност замразените меса са внос. Имам подозрения, че всичко, което е в колбасите също е внос. Доколкото зная повечето родно производство заминава износ. Нямам данни колко от прясното месо, което е по магазините (прясно, не размрамено и оцветено) е нашенско, защото хладилните тирове са измислени отдавна.
За смеските е така - купуват се от големи производители на фуражи, които обикновено са чужди.

# 1 494
  Щом е недостатъчно произведеното спрямо търсенето, ясно, че ще се внася. Впрочем, не знам защо сте толкова сигурни, че като е произведено тук, та ще отговаря на критериите ви.

Ако е за хуманност домашно гледаните прасета пък ги колят най-нехуманно, така че малко е объркващо - в Америка кланниците са ужасно нехуманни, но ако добичато е заклано по български - няма проблем.
  Филмите са направени с пропагандна цел да акцентират върху жестокостта на кланиците. Но както и да убиеш едно животно, пак си е жестоко и до голяма степен отвратително, независимо със сатър ли ще го гонят, или ще го упояват, приспиват, замайват с ток или чук и прочие.

Живота е жесток,  все някой някого изяжда.

# 1 495
Темата пак зацикли...
А този фураж как се гледа дори и да е местен? Да върнем темата назад за отглеждането и на плодовете и зеленчуците?
В този живот всичко е избор-човек като отиде в магазина иска да намери много работи-един обича чипс и вносно месо,защото е евтино или такова може да си позволи-с какво той е по-лош от теб дето не искаш да ядеш подобна храна?
Който иска си намира местно производство-понякога коства услия,но не е невъзможно.Естествено ти не си длъжна да ядеш месо,дори и най-пречистеното еко,защото вече си гледала зелмяните и никой не ти оспорва това право.Но разбери и другите.

# 1 496
  • София
Не знам за местния, ама чуждите май са ГМО. Че и зарзаватите, дето ги ядем и те са доста голямо разнообразие от ГМО-та, а това се прави от десетилетия. Най-известни са доматите, защото иначе няма да издържат на студа. Сега очаквам да се изреди цял взвод да обяснява, че точно техните домати са от градината на баба Ивана, дето никога с нищо не тори, ползва само семена, които знае и които нейната пра-пра-прабаба е скътала грижливо в едно бяло парцалче.

# 1 497
...Вегетарианството в днешния вид си е чиста мода,при положение че хората се отказват след гледане на филми-примерно Земляни-т.е. някой манипулира върху ума им....

да допълня, че си организират гледане на този и подобни филми редовно, за да се надъхват, когато им спадне потивацията и така до следващия път

ОМ, поздравления за коментарите ти по темата
ама за съжаление, масовото промиване на мозъци (ако изобщо е имало такива) отдавна е зaпочнало

страшно е как в тази тема хора, уж лекари, пишат безумия за диабета
май те повлияни от всеобщата "мода" в медицината и фармацията пациентите да не са здрави, а зависими до живот
май не са чували за шведските диабетици, спрели  напълно медикаменти или силно намалили дозите и живещи нов, качествен живот извън фарм. мъгла

Лъки, ако искаш добро месо, пали джипа и ела у съседите
в City Gross месото е прясно, местно и необработено с химикали

Защо пък да не направим и лъвовете вегетарианци?
именно такива идеи са имали  няколко веге-талибани
без да отчитат факта какво ще остане после от Африка
няма значение, че ще стане пустиня
...

# 1 498
  • София
Кои са лекарите в темата?

# 1 499
  • Linz
Но разбери и другите.
Нещо да съм казала за другите?!?
Ако започна да се обяснявам по коментара ти, пак ще излезе, че вадя тонове и вагони глупави аргументи против яденето на месо. Не ми се влиза в безсмислени спорове.
Аз отивам да се натъпча с въглехидрати и да се разболея от диабет Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт