Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 441
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 515
И какво ще се промени, ако човекът престане да бъде хищник?
Той е само един от многото, или и останалите ще правите вегетарианци, или ще ги избиете?
Както и да го извъртате, просто има животни, които служат за храна на други. Дори човекът да спре да яде телета, например, крокодили, лъвове и т.н. ще си ги мезят всекидневно. Хиените даже ги ядат живи, ние поне това им спестяваме.

# 1 516
  Те бактериите и паразитите ги ядат живи, ти хиените.

# 1 517
Както и да го извъртате, просто има животни, които служат за храна на други. Дори човекът да спре да яде телета, например, крокодили, лъвове и т.н. ще си ги мезят всекидневно. Хиените даже ги ядат живи, ние поне това им спестяваме.
Те го правят, за да оцелеят.Нямат избор.Ако започнат да пасат, ще умрат....
На човека изобщо не му се налага да яде месо, за да оцелява.    Peace
И няма да умре, ако никога повече не вкуси от него.

# 1 518
  • София - Рим и обратно
Защо пък да не направим и лъвовете вегетарианци?

Или да ги изядем, за наказание Twisted Evil.

Ирис, аз това с хуманното умъртвяване на животните за месо го разбирам. От гледна точка на това, че месото е по-крехко и нетоксично.

# 1 519
крокодили, лъвове и т.н. ще си ги мезят всекидневно. Хиените даже ги ядат живи, ние поне това им спестяваме.

Е, да, ама лъвовете не си отглеждат антилопи във ферми, където антилопите да живеят в собствените си изпражнения.

# 1 520
  • София - Рим и обратно
като почнат да отглеждат направо пилешки бутчета или пържоли , тогава моралните дилеми ще отпаднат. Имаше едни такива научнофантастични разкази навремето, нищо чудно науката и дотам да стигне.

Вече е стигнала. Наскоро чух по чужбинските новини, че клонират месо от клетки в лаборатория, именно с цел да не се отглеждат животни за целта... Crazy

# 1 521
  Екстра, скоро ще ядем пържоли, израсли на клонка.

.

# 1 522
Е, да, ама лъвовете не си отглеждат антилопи във ферми, където антилопите да живеят в собствените си изпражнения.

Само месо, при мен дошло, за какво да си ги отглеждат?

Ако това е проблема - за по-добри условия и умъртвяване без болка, съгласна съм с вас, но в темата съвсем друго се изтъква като фактор - че месото е излишно, дори вредно за човека.
Да уточним първо за какво се "борим", за да е ясно  Simple Smile

Katarin X., според теб не се налага, но според мен е задължително, писах как ми се отразява лишаването на месо, а повярвай ми, хич не го обичам и не ми е зор да го ям.
Човекът е и ще си остане всеядно, а балансът м/у групите важен. А пък ако някой реши да си маха някоя група, защото прочел нечия теория, ок  Peace

Въпросът ми беше какво всъщност ще се промени за жертвите?

# 1 523
досега бяха здравословните мотиви на преден план , сега излизат ''хуманните'' причини : )))

човек е това , което е , защото е ял месо ,
 някои народи затова са развили такава цивилизация , защото са яли месо ,
а други са яли тръстика и царевица и са си останали на друго ниво ....

# 1 524
  • София - Рим и обратно
  Екстра, скоро ще ядем пържоли, израсли на клонка.

.
В епруветка, по-точно Simple Smile.

# 1 525
че месото е излишно, дори вредно за човека.

При днешните условия на индустриялизация, с изключение на месото, доставяно от малки производители, да другото месо е директно отровно и опасно за живота.

Мое мнение.

# 1 526
  • София
А аз пък пак да се заям - а знаете ли какво им се случва на цели животински видове заради отглеждането на соя, например?

Така че нищо няма да се промени и да рупаме само марули.

Може и по-зле да става.

Както и става в момента, заради културите за "ЕКО" горива например!

съм гледала разни ферми с прасенца и крави, направо за завиждане. Температури, играчки, епилация, педикюр!

# 1 527
досега бяха здравословните мотиви на преден план , сега излизат ''хуманните'' причини : )))

човек е това , което е , защото е ял месо ,
 някои народи затова са развили такава цивилизация , защото са яли месо ,
а други са яли тръстика и царевица и са си останали на друго ниво ....
държа да отбележа, че не защото е ял месо, а защото си е набавял ( опитомявал, отглеждал, убивал) месо. По същата причина и хората, отглеждащи жито, са се развили по рано от тези, отглеждащи царевица. Просто пшеницата иска по малко работа и остава повече време за развитие.
Това не е моя мисъл де, пише я в учебниците.

# 1 528
А аз пък пак да се заям - а знаете ли какво им се случва на цели животински видове заради отглеждането на соя, например?

Ами то е свързано. Субсидират производството на царевица и соя, хранят индустриалните животни с тях, замърсяват с мутирали бактерии зеленчуците и така.
Държавна политика. Да не говорим, че ГМО царевицата е патентирана и вече в Америка почти няма друга. А тя присъства в изменено състояние във почти всички продукти, от кетчупа, фастъчено масло, батерии до плодовото "кисело мляко".

# 1 529
и ГМО ще се наложи ,
там няма какво да се хвърляме да коментираме , времето ще свърши своето ,
колко други неща са се налагали трудно и с това ще е така ...

Общи условия

Активация на акаунт