Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 401
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 590
Вегетарианци са  и в клипа го казват . И един българин е живял там в манастриа Шаолин 1 година е ял единствено,  предимно и най-вече вегетарианска храна. И Далай Лама Е вегатарианец . Будистите може и да ядат месо , монасите НЕ се хранят с месо . Ползвай гугъл поне да се информираш.

Благодаря,ще се информирам с гугъл-интересно само защо с него намирам това,което искам и това,което  друг иска.
Дали пък и аз не съм живяла там? Simple Smile

Освен това, независимо убил ли си лично или не животното, ти поемаш част от кармата на касапина, продавача...Мдам. Wink

Глупости!Поемам само кармата,която сама си натрупвам.Затова си готвя храната-измиване,огън и край на чуждите влияния -не се отнася само за месото.

# 1 591
  • София
Хитро е това с кармата на касапина - поръчителят да му мисли, касапинът е само средство!  Laughing

# 1 592
Ако се прекали с раджаса, бе хора!

Значи не знаеш онези спокойните хора как прекаляват с "раджаса" или каквото и да е там и то най-редовно. Тренирано им е небцето и никакъв раджас не ги хваща.  Wink

Според постовете ти , ти определено си прекалила доста с храната Раджас....    Laughing
А като чета, и доста други пишещи тук.   

Раджас е диагноза на съвременните хора,но по нета няма как да разбереш кой какъв е,а само кога реагира раджас.И това не е чак толкова зле-все пак самарянското обръщане на другата буза не те прави сатва. Wink

# 1 593
Ето интервю с българчето , живяло там , единствения българин и един от 6-те европейци пуснати там изобщо .  http://www.7sport.net/archive7ds/2006/12/12/forum/d4538_2.htm

Единствено пише , монаси будистки в Шри Ланка страдали от затлъстяване , защото им дарявали сладки храни и не се движели. Никъде не пише , че им дарявали месо , хората не са прости като знаят , че не го ядат няма да им го дарят. Така е измислено и Кунг Фу в Шаолин. Монах наблюдавал как монасите отслабват и се изкривяват следствие само на молитви и правене на нищо и измислил тези движения  , които да се ползват и за самозащита , защото манастирите били обект често на набези. Много от монасите са там от деца и цял живот не са яли месо. След малко ще прегледам пак клипа и ще ти кажа на коя минута казват , че диетата е изключително само вегетарианска "щом не можеш"  да го видиш ти.

Клипа част първа минута 5:53 . "Вегетарианска храна , за стотици хора се приготвя всеки ден". Кунг Фу , начин на живот . минута 6:07 " Шаолинските монаси са вегетарианци " простотата на тяхното хранене , отговаря на простотата на техния живот. Бойните -Martial от martial arts монаси са required - длъжни да са вегетарианци  .

Не само са но са и длъжни да са такива .

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 10:59 от adelinda

# 1 594
А ти за мен ли взе да търсиш в нета?  Laughing (за мен още не са писали)

Аз не съм писала за шаолинчета.Но благодаря,за отделеното време да ровиш.

Българка живя сред будистки монаси :
http://borianaantimova.blogspot.de/2012/02/blog-post_04.html

Цитат
Обичайната храна на децата в храма – ориз със зеленчуци и ядки (шам фъстък). Месото е скъпо, някои бедни хора имат прасета и ловят риба.

# 1 595
За храната в Тайланд . В храмовете и от монасите къде пише за месото не мога да видя ?. Клипа за Кунг Фу и Шаолин го пуснах да видите как пращат от здраве и енергия хора,които са отраснали с такава храна.  Тинтириминтири , дето ми ги говорите, как било нездравословно да не се яде месо . Няма монаси-будисти  да се хранят с месо , каквито и източници да ми търсиш .

# 1 596
  • София
пращят от здраве, защото няма кой да им пили на главите, нямат ни жени, ни деца, ни ипотека, ни политически и икономически кризи ги ловят! Защо мислиш, че на доста хора като им писне от всичко и изпаднат в емоционална и житейска криза, "хващат гората" или отиват в манастир? Защото там животът им е предвидим, подреден, а отговорността е само към себе си, дори не им се налага да вземат решения, защото всичко е описано в устава.

# 1 597
  • Costa Rica
Хитро е това с кармата на касапина - поръчителят да му мисли, касапинът е само средство!  Laughing
Без да съм фен на карма и подобни митове, съм фен на един велик писател, който е казал, че този, който яде месо е на едно морално ниво с касапина. Другото са красиви приказки.

# 1 598
За храната в Тайланд . В храмовете и от монасите къде пише за месото не мога да видя ?. Клипа за Кунг Фу и Шаолин го пуснах да видите как пращат от здраве и енергия хора,които са отраснали с такава храна.  Тинтириминтири , дето ми ги говорите, как било нездравословно да не се яде месо . Няма монаси-будисти  да се хранят с месо , каквито и източници да ми търсиш .

Будизма не задължава последователите си да са вегетарианци и си далеч от философията на будизма,за да можеш да я разбереш,така че и ти не ми говори тинтири минтири.Разните религиозни практики са друго нещо,но не мисля че ти ги познаваш.И на бг попове им е забранено да ядат месо в определени дни,пости и т.н.Което и не значи че са много хрисими в това отношение.

В будизма мъдростта е много по-важна от етиката и морала.Както и в индуизма-иначе как ще обясниш това,което проповядва религията им за ненасилие с битката при Махабхарата?
Има една книга,която в момента не откривам,но като гледам и нямаш интерес да я търся,където много ясно е описан живота и храната на монасите.

Касапина, Делфина, си върши работата-ти защо го принизяваш до обикновен убиец?Той може да има съвсем други помисли-примерно такива като да нахрани гладни хора.

# 1 599
  • Costa Rica

Касапина, Делфина, си върши работата-ти защо го принизяваш до обикновен убиец?Той може да има съвсем други помисли-примерно такива като да нахрани гладни хора.

Защото страшно се кефя на каква морална Кама Сутра са готови ядящите месо, за да се оправдаят пред себе си Mr. Green Поне си признайте, не се крийте зад статистики и цитати.

# 1 600
  ooooh! Той и наемния убиец си върши работата, за която са го наели, но дори по човешкото правосъдие поръчителят е виновен, колкото физическия извършител. Wink ОМ, ти верно ли си мислиш, че си близо до принципите на будизма?  newsm78

# 1 601
 ooooh! Той и наемния убиец си върши работата, за която са го наели, но дори по човешкото правосъдие поръчителят е виновен, колкото физическия извършител. Wink ОМ, ти верно ли си мислиш, че си близо до принципите на будизма?  newsm78

Пънки,за какво се мисля аз,не е твоя работа-нали си много духовна,занимавай се със собствения си живот!После като се опознаеш,заповядай да ме изучаваш мен.
Наемният убиец си носи последствията-ти не го мисли.
Освен тялото на панделка ти препоръчвам и като четеш духовна литература да вникваш в написаното,без да използваш чужди заключения.

Делфина,да си морална не значи да си мъдра!

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 12:47 от ОМ

# 1 602
Абсолютно точно, Пънки. С този ник и аз си мислех, че повечко книжки са прочетени и повече неща преживяни. А то - квартален курс по йога.

# 1 603

Защото страшно се кефя на каква морална Кама Сутра са готови ядящите месо, за да се оправдаят пред себе си Mr. Green Поне си признайте, не се крийте зад статистики и цитати.

Какво да си призная - че ям месо или, че съм убиец?

# 1 604
Абсолютно точно, Пънки. С този ник и аз си мислех, че повечко книжки са прочетени и повече неща преживяни. А то - квартален курс по йога.

Това към мен ли Кривошиева? На кой квартален курс ходя? newsm78 Каквато и храна да ядат някои хора,могат само да ми дишат праха от подметките  Laughing.Не е високомерие,а факт!

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 12:51 от ОМ

Общи условия

Активация на акаунт