Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 375
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 1 980
ОМ,
Ами дай ги тези доказателства да ги видим. Peace

Цитат
Кристиян,aз за моите твърдения съм си търсила доказателства,такива,които да ме удовлетворяват-на база учено,четено,ходене,гледане.

Та как трябва  да ти ги дам?  newsm78

Питам :откьде взимат прасето и кравата витамините и др.вещества,които ние толкова искаме да получим чрез тяхното месо?
Ама не е удобен вьпроса нали?

Е нали ти написах от къде?Какво още искаш? Или не разбираш написаното,тогава не мога да помогна.
Хората не сa в състояние да преживят-връщаме се на храносмилателната система на преживните и на началото на темата,когато не се разбрахме за целулозата....

Масонството знаеш ли откъде произлиза? От Oрфическите школи...
Дай да прочетем.Нали четено и учено.
Отговорих ти,но ми изтриха постинга.ОК.

Хората не ядат диви прасета,а домашни,които се хранят точно както го казваш :с помия.
После помията я ядат хората.
Не сравнявам никаква физиология.Питам още ведньж: Откьде набавя прасето и кравата витамините и др.вещества,които толкова искаме да ги получим чрез тяхното месо?

Ама ти домашно прасе виждал ли си на живо и знаеш ли как се храни и се отглежда  Simple Smile . И какво точно имаш предвид под "пумия"  Laughing . А домашните кравички ги пасят, не ги хранят с помия  Laughing .
[/quote]

Думата "помия" я цитирах от друг човек.
И ставаше дума за прасе.

Christian нищо неудобно няма във въпроса ти. Просто е глупав. Естествено че кравите примерно се хранят с трева. Естествено, че ние (поради това че не сме тревопасни) е не можем да извлечем веществата от тревата така както кравата. Та за какво е този тооолкова неудобен въпрос??
Можем! Ето затова е неудобен!
Глупав е друг.

Е ти ако имаш 4 стомаха и се класифицираш като крава, аз нямам.
Между другото защо не пасеш трева, а си "хапвам с удоволствие месо"? Това в кавичките е цитат от твой пост.
А,не ти изнася ли,че можем да смелим и да извлечем от тревата всичко?
Паса трева,спокойно.Кьде казах,че не паса?А кьде е постинга ми с "хапвам с удоволствие месо"?

Shocked Чета, чета и не мога да се начудя защо Кристиян не вземе да си намери някоя плодотворна, незамърсена, "еко" нивичка, да пусне едни корени и директно да си извлича нужните му хранителни вещества. Защо се тъпче със съмнителни банани и фуражи???
Нещо за анаболитни и катаболитни процеси да кажеш, Кристияне? Остави я помията и прасетата, а почети малко за метаболизма, за хранителните вещества и енергията.
Кое те накара да мислиш,че нямам такава нива?Кьде написах,че ям банани и фуражи?

Доста двуличен ми се струваш Кристияне.
От една страна животинските храни са голямото зло и абсолютно ненужни на човека, а от друга ядеш яйца, мляко и месце си хапваш. Странна работа.

Не сьм написал никьде,че живот.храни са голямото зло! и не написах ,че ям яйца,мляко и месо!
Не ми слагай думи в устата. Wink

Защо изобщо си вадите изводи за мен от обективни изследвания,които просто ги изразявам в мисли в тази тема?
Не се занимавайте с мен,не преврьщайте темата в бойно поле срещу мен! Peace

Прасетата ядат помия, пък растенията ядат тор.

Браво.

Пак да попитам: Колко и какво месо и за какьв период от време е нужно да се консумира,за да се набавят необходимите според вас вещества,които не могат да се набавят с растения?

# 1 981
  • София
739     Здраве и красота / Хомеопатия, алтернативна медицина / Re: Веганство/вегетарианство-За и Против    : Ср., 13 Юни 2012, 14:01
Бях суровоядец около 10 години.
Сега храната ми се сьстои главно от плодове и зеленчуци,кълнове,ядки,диви растения(80%),но...ям с удоволствие и по малко месо и ориз. Blush особено ориз!!
Когато бях 100% суровоядец (не веган,защото ядях и сурови яйца и пиех сурово мляко) имах завидно субективно здраве......

Това е твой пост.

# 1 982
739     Здраве и красота / Хомеопатия, алтернативна медицина / Re: Веганство/вегетарианство-За и Против    : Ср., 13 Юни 2012, 14:01
Сега храната ми се сьстои главно от плодове и зеленчуци,кълнове,ядки,диви растения(80%),но...ям с удоволствие и по малко месо и ориз. Blush особено ориз!!
Когато бях 100% суровоядец (не веган,защото ядях и сурови яйца и пиех сурово мляко) имах завидно субективно здраве......

Това е твой пост.
Благодаря.Хайде сега го прочети още ведньж и помисли.

# 1 983
Голям спор се е заформил,между другото,за любителя на бананите- те не са толкова полезни,поради многото калий,който съдържат,от доктори знам,че могат да способстват за песъчинки и камъни в урината.Освен това са и радиоактивни-миналата седмица го научих в Стани богат Simple Smile.
Доброто здраве не зависи от това дали си вегетарианец или ядеш месо-всички крайности са вредни.Ако се храниш супер здравословно,но в мислите си си лош,завистлив,надменен,озлобен ще бъдеш в постоянен стрес и 100 на 100 няма да си здрав.Така че да бъдем добри и да си ядем каквото душа поиска,но умерено.

# 1 984
  • гр. София
Бразилският орех е с по-високо ниво на радиоактивност от бананите, обаче се консумира от милиони хора, които, о, чудо, не измират поголовно и не се уврежда поколението им.
Дайте да не вадим думи от контекста. Защото като се каже, че бананите били радиоактивни, всеки си казва - ужас, обаче истината е малко по-друга. Не става въпрос за взривена АЕЦ все пак.

От статия
Цитат
Преди да се отречете от бананите вовеки веков, трябва да имате предвид, че, за да си причините патогенно количество радиация, ще ви се наложи да погълнете около 10 000 000 от тях наведнъж.

Та, както казах, да не вадим думите от контекста.  Peace

Кайсиите са сред плодовете, които са най-богати на калий (същото това, което прави бананите радиоактивни), обаче никой не ги е заклеймил. Напротив - даже се препоръчват при сърдечносъдови заболявания.

# 1 985
  • София

Това е твой пост.

Е мислиш ли че не съм го прочела. Колко малко е малко?
И какво значение има, щом казваш че го ядеш с удоволствие?

# 1 986
  • Linz
Според мен е нелепо да се съпоставят отровите в зеленчуците/плодовете с тези в месото.
1. В месото са повече като общо количество.
2. В месото са повече на брой.
3. В месото са по-вредни.
4. В месото няма начин да се намалят или премахнат преди консумация, както при зеленчуците и плодовете.
5. Набяването на домашна растителна продукция е по-лесно. Живеещите в къща и имащите село (т.е. повечето хора) могат сами да си отглеждат зарзавата. В био-магазините също има достатъчно избор.
Освен това консумацията на местни и сезонни плодове и зеленчуци означава още по-малко отрови.
Смятам, че месото е най-токсичната храна. Отровите се трупат в животното още докато е живо, по време на смъртта му и след това- на всеки етап различни химикали.

# 1 987

Това е твой пост.

За ориза или за месото "ям с удоволствие"?
Сега остава и да ми кажеш по колко и какво и кога точно ям.
Не ме занимавай повече с предразсьдьците си. Peace

# 1 988

Пак да попитам: Колко и какво месо и за какьв период от време е нужно да се консумира,за да се набавят необходимите според вас вещества,които не могат да се набавят с растения?

Месо или животински продукти изобщо? Белтъчините и мазнините от животински произход ги има и в яйцата, млякото и производни. Точно те се усвояват в много по висока степен от човека, отколкото подобни от растителен. Освен това животинските мазнини са по добри за топлинна обработка отколкото тези от растителен.
Просто за да получиш от растенията това, което получаваш от животните ти трябва повече време и количество, както и обратно - това което ти дава растението, животното не може.

Не е просто да набавиш нещо, а да е нещо което ти е нужно за нормално съществуване на организма.

Не познавам хора, които да живеят единствено и само с растителна храна - вегани. Познавам вегетарианци, но все консумират нещо от животинския свят т.е. получават си нужното за организма.

# 1 989
  • София

Това е твой пост.

За ориза или за месото "ям с удоволствие"?
Сега остава и да ми кажеш по колко и какво и кога точно ям.
Не ме занимавай повече с предразсьдьците си. Peace

Абе Кристияне, аз цитирам какво си написал, дословно.
Обвини ме че ти слагам думи в устата! Както се видя не е така.
Аз предрасъдъци нямам, за разлика от теб. Не аз твъдря, че зеленчуците са вредни.
Аз ям и месо и зеленчуци. И въпреки тежкото лечение на което съм в момента, хемоглобина ми е повече от прекрасен. За разлика от доста вегетарианци.
Имаше таблица на предишна страница. Сравнение на дроб с ябълка. Мисля че е очеизвадно кое има повече полезни неща.

# 1 990

Месо или животински продукти изобщо? Белтъчините и мазнините от животински произход ги има и в яйцата, млякото и производни. Точно те се усвояват в много по висока степен от човека, отколкото подобни от растителен. Освен това животинските мазнини са по добри за топлинна обработка отколкото тези от растителен.
Просто за да получиш от растенията това, което получаваш от животните ти трябва повече време и количество, както и обратно - това което ти дава растението, животното не може.

Не е просто да набавиш нещо, а да е нещо което ти е нужно за нормално съществуване на организма.

Не познавам хора, които да живеят единствено и само с растителна храна - вегани. Познавам вегетарианци, но все консумират нещо от животинския свят т.е. получават си нужното за организма.

Напротив, доста вещества се усвояват по добре от плодове, зеленчуци и ядки. Да не говорим, че не усвояваш никакъв калций от млечни продукти Wink

# 1 991
ОМ,
Ами дай ги тези доказателства да ги видим. Peace

Цитат
Кристиян,aз за моите твърдения съм си търсила доказателства,такива,които да ме удовлетворяват-на база учено,четено,ходене,гледане.

Та как трябва  да ти ги дам?  newsm78

Цитат
Питам :откьде взимат прасето и кравата витамините и др.вещества,които ние толкова искаме да получим чрез тяхното месо?
Ама не е удобен вьпроса нали?

Е нали ти написах от къде?Какво още искаш? Или не разбираш написаното,тогава не мога да помогна.
Хората не сa в състояние да преживят-връщаме се на храносмилателната система на преживните и на началото на темата,когато не се разбрахме за целулозата....

Масонството знаеш ли откъде произлиза? От Oрфическите школи...
Дай да прочетем.Нали четено и учено.
Отговорих ти,но ми изтриха постинга.ОК.

Като искаш да четеш се запиши да ми следваш специалността 5 години-там ще ти дадат необходимите учебници и материали и достъп дo неща,които не са в нета.Аз на компетентна по анестезиология не се правя, нали, и не ти искам линкове,защото с това не мога да си набавя необходимите знания.Не знам защо са те изтрили,не успях да прочета,може да си заслужил.

Цитат

Може да си набавиш нещо с растения,ако ги имаш на разположение целогодишно.Природата е "напрaвила" сезони и разпространението на видовете се определя от там-в Бг се изучава в училище,със системата,която гледам сега на запад не знам дали изобщо се споменава,защото всичко си е на пазара нон стоп-следователно това,което ти е на разположние зимъкса,лятото ще ти е по-малко или никак и обратно.Говорим за природни цикли и местообитание-не за банани и манго в Австрия...Като се отглеждат животни храната им се съобразява също с това,оттам и качеството на месото,млякото,яйцата.
Консумацията при хората е различна през сезоните,както зависи от възрастта,здр. състояние,работа и т.н.- пак повтаряме неща,които се изкоментираха многкратно.Дажби при хората няма,има само за тези,които са на диета.

Напротив, доста вещества се усвояват по добре от плодове, зеленчуци и ядки. Да не говорим, че не усвояваш никакъв калций от млечни продукти Wink
Цитат

Не усвояваш, когато не знаеш как да консумираш.

# 1 992
  • София
вярно е, че и картофите, и доматите и чушките, и царевицата и др-, които смятаме сега за традиционна храна са внесени от други краища на света, но са минали десетилетия и столетия селекция от първото им отглеждане в Европа и хората тук вече са свикнали с тях. Но бананите, сори, ама що не гледате НГ и Дискавъри, там имаше няколко поредици "как се прави", и надълго и нашироко обясняваха и за бананите, и за кафето, и за марулите, и за филтрите за вода! Има и други образователни канали, можете да се поинтересувате за генното инженерство и пр.

# 1 993

За месо говоря.
Да,трябва повече време и количество,макар,че организмьт свиква с времето с много малко без да регистрира липса.

Абе Ванесо, (така как ти звучи?)

Да не врьщам постингите ти да ти показвам какви думи изрече по мой адрес.
След като изрови постинга ми от Юни 2012 видяха всички,че:
Цитат
Сега храната ми се сьстои главно от плодове и зеленчуци,кълнове,ядки,диви растения(80%),но...ям с удоволствие и по малко   месо и ориз. Blush особено ориз!!

Не сьм 100% суровоядец и ям ведньж в годината малко месо (може би 100 грама),ям ориз и варени картофи (рядко).
Сурови яйца си слагам в кафе (само жьлтьк).
Сурово мляко много обичам - като сметана е.Но рядко се намира вече.Така,че и то е рядкост в менюто ми.
Нещо друго?

Не ми дрьж сметка какво да ям,така както на теб не ти дьржа сметка какво да ядеш.
Никого не задьлжих в тази тема да яде само растения,нито само месо,нито смесено.
Написах поне 3 пьти:всеки е свободен да яде каквото иска.Не се меся в избора на никого!
Не се меси в моя Stop

Всеки може да споделя мисли независимо от вижданията си.
Тук има вегетарианци,които защитават месото.Накарай им се на тях,че не ядат месо,а пишат в негова полза.
  Tired

ОМ,
Не го бях пратил постинга си.Моя е грешката.
Пак говориш за разум,знаене...сьздадения гол човек не е днешният цивилизован.
Цивилизацията не е сьздадена от природата.
Каквото и да обясняваш,все там се вьртиш и затова не се получава.
Не ми се учи твоята специалност.Но пьк разбрах,че нямаш доказателства,а и не ги искам вече. Peace

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 20:20 от Christian

# 1 994
Не съм следвала химия,затова пък през следването си съм учила доста от нея.
Живея в цивилизация,съобразявам се с времето.За природата не знам от книжки,филми и линкове,а от непосредствен опит.Не знам за теб какво е природа,но явно и никой освен теб не я разбира по твоя начин.Т.е. грешката не е в предаването,а в твоя телевизор.
Не защитавам яденето на месо,само разглеждам фактите-такива каквито СА. Peace

Общи условия

Активация на акаунт