Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 327
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 010
Предполага се,че не е пиел,а по-късно се е научил.Което не значи,че след като е научил нещо ново, не трябва да го ползва,защото иначе остава едно равнище по-долу в развитието си(не се отнася само за млякото,а по принцип).
А освен първобитният човек може да е имало и някои дето не са били първобитни...

Специално пиенето на млякот не мисля че е нещото което го е издигнало в по горно равнище Simple Smile
както и пиенето на алкохол Simple Smile Това че се е научил не значи, че е било най полезното Wink

Мисли си...

# 2 011
Ако неандерталците са еволюирали от ядене на месо, както казвате...Който еволюирал, еволюирал, когато му било времето! Спрете да ядете месо най-после, нема сми! Wink

# 2 012

Не ми е ясно,безсмислено ми е.

Предполага се,че не е пиел,а по-късно се е научил.Което не значи,че след като е научил нещо ново, не трябва да го ползва,защото иначе остава едно равнище по-долу в развитието си(не се отнася само за млякото,а по принцип).
А освен първобитният човек може да е имало и някои дето не са били първобитни...
И ядрените орьжия и те са еволюция едно равнище по горе...

Няма лошо в еволюцията,зависи как се ползва.Ако не ти хареcва се  върни към първообраза си. Simple Smile
[/quote]

"Не знам за теб какво е природа,но явно и никой освен теб не я разбира по твоя начин.Т.е. грешката не е в предаването,а в твоя телевизор."

Осьзнаваш ли,че може да сьществуват хора,които споделят моето виждане?
Или е "никой освен мен"?

Точно.Зависи как се ползва.!

# 2 013

Не ми е ясно,безсмислено ми е.

И ядрените орьжия и те са еволюция едно равнище по горе...

Няма лошо в еволюцията,зависи как се ползва.Ако не ти хареcва се  върни към първообраза си. Simple Smile

"Не знам за теб какво е природа,но явно и никой освен теб не я разбира по твоя начин.Т.е. грешката не е в предаването,а в твоя телевизор."

Осьзнаваш ли,че може да сьществуват хора,които споделят моето виждане?
[/quote]

Да,може да има такива хора.

# 2 014

Специално пиенето на млякот не мисля че е нещото което го е издигнало в по горно равнище Simple Smile
както и пиенето на алкохол Simple Smile Това че се е научил не значи, че е било най полезното Wink

Мисли си...

Много съдържателен отговор Wink Mr. Green

# 2 015

Мисли си...

Много съдържателен отговор Wink Mr. Green

Гледам да не се хабя незаслужено...пък и това го обсъдихме вече преди да влезеш в темата...

# 2 016
То пък има ли какво да хабиш  Mr. Green

# 2 017
  • София
способността за потребяване на мляко от други бозайници е продукт на мутация, която позволява човешкият организъм, и то част от хората само, да усвояват животинския белтък.

Напротив, мутирали са тези, които не усвояват животинския белтък. Или да се изразим по-меко - алергични са. Нормален здрав човек няма проблем с усвояването му.

Издигнало го е, и още как. Преработката на млякото и направата на различни видове сирене, кисело мляко и пр. са плод на развита хранителна култура, която отразява развитието на обществото като цяло. Същото се отнася и за алкохолните напитки, най-вече производството на вино. Не случайно най-примитивните народи и племена, дори и днес, не могат да произвеждат сирене и вино.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 20:52 от Alexandria37

# 2 018
способността за потребяване на мляко от други бозайници е продукт на мутация, която позволява човешкият организъм, и то част от хората само, да усвояват животинския белтък.

Напротив, мутирали са тези, които не усвояват животинския белтък. Или да се изразим по-меко - алергични са. Нормален здрав човек няма проблем с усвояването му.
Thinking
След време,който не понася наркотици е мутант.

Проблемьт в дискусията е,че едните мислят и предполагат,а другите знаят 100%.
А откьде знаят - никой не знае.

# 2 019
Александра в голяма заблуда си Simple Smile Точно обратното е Simple Smile
Има народи при които 90% от населението нямат този ензим:)и изобщо повечето хора го нямат.
И бъркаш lactose intolerance с алергия Wink

# 2 020
Бразилският орех е с по-високо ниво на радиоактивност от бананите, обаче се консумира от милиони хора, които, о, чудо, не измират поголовно и не се уврежда поколението им.
Дайте да не вадим думи от контекста. Защото като се каже, че бананите били радиоактивни, всеки си казва - ужас, обаче истината е малко по-друга. Не става въпрос за взривена АЕЦ все пак.

От статия
Цитат
Преди да се отречете от бананите вовеки веков, трябва да имате предвид, че, за да си причините патогенно количество радиация, ще ви се наложи да погълнете около 10 000 000 от тях наведнъж.

Та, както казах, да не вадим думите от контекста.  Peace

Кайсиите са сред плодовете, които са най-богати на калий (същото това, което прави бананите радиоактивни), обаче никой не ги е заклеймил. Напротив - даже се препоръчват при сърдечносъдови заболявания.

Кайсии има само 2 месеца в годината,банани нон стоп и съдържат повече калий от кайсиите

# 2 021
  • София
Александра в голяма заблуда си Simple Smile Точно обратното е Simple Smile
Има народи при които 90% от населението нямат този ензим:)и изобщо повечето хора го нямат.
И бъркаш lactose intolerance с алергия Wink

Има и алергия към белтъка на млякото.

# 2 022
Говорим за липсата на ензим който ни пречи да усвоим млякото, не за алергии Wink
На всички е ясно, че алергии можеш да имаш към всичко Mr. Green

# 2 023
  • София
 И все пак зависи. Едно е прясно мляко, съвсем друго е киселото.
Аз от прясното имам стомашни проблеми, но от киселото не.

# 2 024
И все пак зависи. Едно е прясно мляко, съвсем друго е киселото.
Аз от прясното имам стомашни проблеми, но от киселото не.

Това е вярно. Киселото мляко прави изключение и то заради бактериите които съдържа.

Общи условия

Активация на акаунт