Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 135
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 340
Лидия Ковачева така започва книгата си - с хунизийците. Мисля, че и Пол Брег също.

В интерес на истината, когато почнах да правя профилактични гладувания и организмът ми се изчисти - просто спрях да искам да ям месо и каквито и да било вредни храни.
Разликата веднага се усеща.. ooooh!
Ето, в събота бяхме на градинско парти и телешко чеверме - чудно вкусно беше, хапнах малко. Ама на следващия ден ми беше много зле и веднага се изпъпчих.. Cry

# 2 341
  • София
да, това е много любимо с племената. Винаги дава ефект.

# 2 342
  • София
За племената мисля, че е ясно, че гладуват от недоимък, а не за здраве.

Дори в цитата си е написано: "С идването на новата реколта храненето се възстановява". Wink

# 2 343
Естествено, че в края на зимата почти нищо вече не става за ядене..
Те, постите, нали също за това са измислени..Wink

# 2 344
Сто пъти се каза - връзка между болестите и храненето има, но тази връзка не е единствената и най-важна! Ще го формулирам по възможно най-простия начин - първо зависи какви генетични карти ти е раздала родата като се е съешавала, после е средата, а част от средата е храненето.
Ами, в такъв случай не знам кой не чете....    Laughing
Защото аз пиша същото.
Всеки човек си носи наследствени гени на разни заболявания.Не вярвам на Земята да има човек с абсолютно здраво и чисто генетично "досие".
Кои "болни " гени обаче ще се активират и ще доведат до заболяване, зависи от средата, т.е. от начина на живот, и от начина на хранене.
Ако в рода ти например прабаба ти е била болна от диабет, това не означава автоматично, че и майка ти, и ти, и децата ти, и внуците ти ще се разболеете.А всички сте носители на този болестен ген.Дали обаче изобщо някой ще се разболее от диабет, и кой точно, зависи от начина му на живот и хранене.

# 2 345
  • София
Да, и диабетът може да се отключи от силен стрес, пък ако ще нашият човек да яде и пие всякакви суперчисти продукти. Ти наблягаш основно на храненето, като си мислиш, че така ще си решиш проблемите и страховете, и ще си осигуриш дълъг и здрав живот. Да, ама не! Остава ти само вярата. И ти ядеш същите боклуци, каквито ядем всички, защото нито можеш да извадиш отровите от почвата, нито от въздуха, нито от водата! Пърженото е вредно - ок, соленото е вредно - ок, сладкото е вредно - ок, спираме ги всички тези неща или сме ги спряли. Нататък ко прайм? Обикаляме близките села с надеждата и уверенията на баба Пена, че нейното е най-чисто? Грънци, чисто! Тя тази почва да не я е внесла от Марс!

# 2 346
  Не знам защо си мислите че като е от село, та е екологично чисто.

# 2 347
  • Linz
Не всички ядат едни и същи боклуци. Краси написа какво яде, но Радостина не можела така, трябва и саламче да има. Ами яж най-изкуствените храни, после се успоявай, че нямаш избор.
Нашите зеленчуци знам, че са екологично чисти. Може би не толкова, колкото са били преди 100 год, но не са като тези от пазара. Вече стана въпрос- който иска, намира начин. Другите намират оправдания.

# 2 348
Все си мисля, че и най-не чистите зеленчуци са по-добра алтернатива от всички останали химии на пазара..Wink

# 2 349
  • София
и като не ям салам какво, да не би доматите да са расли в Биосфера! Да, бе, който искал намирал начин! Вярва си, че намира начин! Питам те, можеш ли да извадиш отровите от водата, въздуха и почвата? Кое му е екологично чистото, че не слагаш допълнителни торове и не пръскаш за вредители?

Магарчо, най-нечистите могат така хубаво да те натровят, че да не се усетиш на кой свят си!

# 2 350
  • Linz
Правиш се, че не разбираш. Имаш избор между най-отровно, по-малко отровно и най-малко отровно. Отровите не мога да ги извадя, но мога да ги намаля максимално.
Да не би да е малко това, че не торя и не пръскам (освен със син камък)?! Освен това моите домати са расли на слънце и имат съвсем друг вкус от тези на пазара.

# 2 351
Да, и диабетът може да се отключи от силен стрес, пък ако ще нашият човек да яде и пие всякакви суперчисти продукти. Ти наблягаш основно на храненето, като си мислиш, че така ще си решиш проблемите и страховете, и ще си осигуриш дълъг и здрав живот. Да, ама не!

Диабета го дадох само като пример.Със същия успех можеш да го замениш с инфаркт, инсулт ....при тях е от още по-голямо значение как точно се храниш.
Не наблягам Основно на храненето, но вярвам, ще се съгласиш, че не е без значение какво гориво сипваш на двигателя.    Laughing   Налей му вода и вярвай, че ще върви и няма да изпуши.
Същата работа е и с тялото.Добра и подходяща храна-здрави и работещи правилно клетки, лоша храна-болни клетки.
Но, съгласна съм, не е само храната.
Свела съм, или поне опитвам, да сведа стреса до минимум.Нямам нервен шеф и злобни колежки, които да ми тровят живота, общувам само с позитивни хора (да, егоистично е, но все пак аз съм си най-важна), всеки ден си правя поне по час разходка, най-често покрай реката, почти всяка неделя-също, не гледам черната хроника, наречена новини, в последните седмици/месеци ако изобщо седна пред тв,гледам комедии, предавания от рода на Денсинг старс, Като две капки вода, Комиците....изобщо, всичко, което ме разсмива и ме зарежда положително.Не ме интересуват драми, катастрофи, избори, партии, нито нивото на БВП или с колко са увеличили минималната заплата или пенсиите.Тях има кой да ги мисли, на мен не ми е работа.
Единственото, което все още малко или много ме натоварва, е че живея в центъра на голям град.
Ама действам и в тази посока.   Grinning

Та, не е само храната, тук пиша основно за нея, защото темата е за храненето.
Относно отровите в храната/почвата/водата няма да споря.Писала съм вече за това.

# 2 352
  • София
Правиш се, че не разбираш. Имаш избор между най-отровно, по-малко отровно и най-малко отровно. Отровите не мога да ги извадя, но мога да ги намаля максимално.
Да не би да е малко това, че не торя и не пръскам (освен със син камък)?! Освен това моите домати са расли на слънце и имат съвсем друг вкус от тези на пазара.

Еее, най-после си дойдохме на думата! Не било избор между отровно и неотровно, а между степените на отровност, като всъщност няма как да наречем нещо в днешния свят "неотровно" или "чисто"! Дори дестилираната, филтрирана и пр. вода има вредни примеси, ако ще някой не Моцарт, а Извънземното да пуска да й пее!   friendship

Краси, сори, ама очаквам следващото ти ниво да е тантрически секс и поклонение в Тибет. Или представа като...ех, в неделя попаднах на някаква немска сапунка тип "бели, руси, богати, романтични европейци живеят в истински Рай на земята на някакъв карибски остров и през цялото време само си правят комплименти и се обясняват в любов".

# 2 353
Ето малки, лесни за изпълнение нещица.....   Laughing

http://www.bgstuff.net/za-jenata/dieti-za-jeni/125-saveti-za-zdravoslovno-hranene

Както се вижда, нито е невъзможно, нито кой знае колко трудно.
Ама пак опира до желание и мотивация.    Grinning

# 2 354
  • Linz

Еее, най-после си дойдохме на думата! Не било избор между отровно и неотровно, а между степените на отровност, като всъщност няма как да наречем нещо в днешния свят "неотровно" или "чисто"! Дори дестилираната, филтрирана и пр. вода има вредни примеси, ако ще някой не Моцарт, а Извънземното да пуска да й пее!   friendship

Краси, сори, ама очаквам следващото ти ниво да е тантрически секс и поклонение в Тибет. Или представа като...ех, в неделя попаднах на някаква немска сапунка тип "бели, руси, богати, романтични европейци живеят в истински Рай на земята на някакъв карибски остров и през цялото време само си правят комплименти и се обясняват в любов".
Някой твърдял ли е друго?! Все пак живеем в 21 век. Но това не ни лишава от избор как да живеем и с какво да се храним, както ти твърдиш.

Общи условия

Активация на акаунт