Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 386
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 460

Не претендирам за някакви обстойни впечатления. И в Англия, и в Щатите съм ходила на доктор няколко пъти. Слава Богу, много рядко се разболявам сериозно. А да, в Щатите за синузит ми казаха, че нищо не помагало, да съм си правела инхалации. Не споря - помага ми и това. За Англия - приятелки са ми казвали, че антибиотици се изписват в много редки случаи, носят си от България за зор заман. ГП-то на една приятелка отказа да я приеме по време на епидемията със свинския грип, каза, че 20 дни не могла да стане от леглото тогава.

В Бг сме свикнали да пием антибиотици за щяло и нещяло, дори до скоро можеше да си ги купиш без рецепта... на запад определено не е така  Simple Smile
Ще те посъветвам да прочетеш за безразборното и неадекватно вземане на антибиотици и до какво води!
Ще ти дам и жокер - резистентност  Wink

Анна, струва ми по малко от това което би ми струвало в Германия примерно Wink
И как мислиш защо именно в Англия има медицински туризъм, а не в България примерно ?
Дали ако имаше такъв щяхме да си ги лекуваме тихо кротко както правят в Англия ? ... в Бг си плащаш като поп и на края пак те третират като животно  Mr. Green

# 2 461
Рецептата за зехтин с розмарин, смелен  сусам и чубрица е суперска! Тенкс на Янечек!    bouquet Ще заменя чубрицата с нещо аз...

# 2 462

В Бг сме свикнали да пием антибиотици за щяло и нещяло, дори до скоро можеше да си ги купиш без рецепта... на запад определено не е така  Simple Smile
Ще те посъветвам да прочетеш за безразборното и неадекватно вземане на антибиотици и до какво води!

Да, съгласна съм с това, аз самата предпочитам да не пия антибиотици, ако има друг вариант. Но в случая си седях един месец болна и кашляща и не се подобрих от пиене на чай Simple Smile.

# 2 463

Да, съгласна съм с това, аз самата предпочитам да не пия антибиотици, ако има друг вариант. Но в случая си седях един месец болна и кашляща и не се подобрих от пиене на чай Simple Smile.

Като всяка една система в света, трябва да си знаеш правата и как да си поискаш Wink
 И на мен ми се е случвало да се чуствам ''пренебрегвана'', но това беше в началото, когато не знаех къде да отида Simple Smile
Моето ГП казва, че много обича пациенти които са си научили урока и идват с ясни въпроси и знаят какво искат  Mr. Green

# 2 464
  • София
човек трябва да прочете оригиналните публикации на авторите на изследванията, че и публикациите на критиците на изследването, защото и там се разкриват някои слабости или напълно се опровергават.

# 2 465
А да, в Щатите за синузит ми казаха, че нищо не помагало, да съм си правела инхалации. Не споря - помага ми и това. За Англия - приятелки са ми казвали, че антибиотици се изписват в много редки случаи, носят си от България за зор заман. ГП-то на една приятелка отказа да я приеме по време на епидемията със свинския грип, каза, че 20 дни не могла да стане от леглото тогава.

Правилно е да се подхожда така, а не като бг-търгашите, дето не ти пускат изследвания, но те изпращат с рецепта, дълга един километър, в която освен АБ, непременно има противоалергично, витамини, имуностимулатор, нещо на билкова основа и нещо на боарон. Аз да не съм циганска торба, бе ей!

# 2 466

Тоест, дори и най-не здравословните храни са част от здравословната диета, ако се консумират рядко.

Що за противоречиво обобщение? Колкото и рядко да консумираш колбаси, чипс, бисквити и кола, самият факт, че ги консумираш прави диетата ти всичко друго, но не и здравословна.

Ти сигурно си диетолог? Ако не си,  smile3505 Аз поне цитирах достоверен източник. Ти си интерпретираш на воля.

# 2 467
  • София
А да, в Щатите за синузит ми казаха, че нищо не помагало, да съм си правела инхалации. Не споря - помага ми и това. За Англия - приятелки са ми казвали, че антибиотици се изписват в много редки случаи, носят си от България за зор заман. ГП-то на една приятелка отказа да я приеме по време на епидемията със свинския грип, каза, че 20 дни не могла да стане от леглото тогава.

Правилно е да се подхожда така, а не като бг-търгашите, дето не ти пускат изследвания, но те изпращат с рецепта, дълга един километър, в която освен АБ, непременно има противоалергично, витамини, имуностимулатор, нещо на билкова основа и нещо на боарон. Аз да не съм циганска торба, бе ей!

А знаеш ли, че ако човек отиде на лекар и си излезе без рецепта, той се чувства пренебрегнат? Дори лекарят да му каже, че ще се оправи с чай от лайка и инхалации, пациентът не се радва, а започва да подозира, че лекарят не го е прегледал както трябва. Затова може да е Витамин С, обаче трябва пациентът да си излезе с рецепта. И колкото по-дълга е рецептата, толкова по-добре.

# 2 468
Не знаех, но вярвам, че може и да е така. Иначе нямаше да са недоволни.

# 2 469
Анди говори май само за българския пациент Simple Smile

# 2 470

Съгласна съм, че не трябва да се изписват антибиотици за щяло и не щяло, аз самата често не си купувам, дори и като ми изпишат (въпреки че не е добре да се правя на доктор и да подминавам преценката му). Но пък в повечето случаи се оправям без силни лекарства. В Англия обаче са на другата крайност. От това, което съм забелязала - трябва да си на смъртния си одър (едва ли не), че да ти предпишат нещо различно от фервекс и пиене на чай. Веднъж си ударих лошо главата. Лекарката ми попогледна очите, нищо друго, и ме прати да... пия течности (за разнообразие не чух думата чай Simple Smile) Но пак казвам, аз рядко боледувам и не съм ходила много по лекари.

# 2 471
За 12 години са ми предписвали 2 пъти антибиотик и то без да се маят Simple Smile

# 2 472
За 12 години са ми предписвали 2 пъти антибиотик и то без да се маят Simple Smile

А на мен за 6 години - нула пъти Simple Smile. Но пък чай... и най-важното - да си почивам Simple Smile. Отделно че съм забелязала, поправи ме, ако греша, но парацетамолът в едно прахче е в двойни дози.

# 2 473
Единия път реших че нямам нужда от антибиотик и си докарах гнойна ангина , а парацетамол не са ми предписвали никога! ГП-то ми е страхотно и съм получавала винаги това което искам Wink

# 2 474
Единия път реших че нямам нужда от антибиотик и си докарах гнойна ангина , а парацетамол не са ми предписвали никога! ГП-то ми е страхотно и съм получавала винаги това което искам Wink

А на мен най-вече (парацетамол + чай по подразбиране). Явно и в Англия си е до това на какъв лекар ще случиш. За мен тази обмяна на мнения е много полезна, защото съм на другата крайност от към опит.

Общи условия

Активация на акаунт