Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 386
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 475
Ами живея в еврейска махала, така че изискванията за ГП са доста завишени  Mr. Green

# 2 476
Ами живея в еврейска махала, така че изискванията за ГП са доста завишени  Mr. Green

Е това вече обяснява нещата Simple Smile. Това съвсем офтопик (но пък е за храна) - кашерното меню на борда на Бритиш е страхотно. Порциите са тройни в сравнение със стандартните, за качеството да не говорим. Чела съм, че работят с една от най-добрите фирми доставчици в Лондон.

# 2 477
Тъкмо нагъвам едно нещо, което много прилича на нашето кьополу, но не знам как се казва на еврейски Simple Smile
За качеството не знам какво да ти кажа, защото имах позната, която работеше в еверейски магазин и ми е казвала как киснат месото и как сменят  датата на годност Wink

# 2 478
Дано и да убиват животните според кашер. Sad

# 2 479
Тъкмо нагъвам едно нещо, което много прилича на нашето кьополу, но не знам как се казва на еврейски Simple Smile
За качеството не знам какво да ти кажа, защото имах позната, която работеше в еверейски магазин и ми е казвала как киснат месото и как сменят  датата на годност Wink

Ако е с тахан може да е хацилим бе’тхина. За второто - безобразие. Но имам увереност, че поне Бритиш работят с добри доставчици и качественият контрол е на ниво.

# 2 480

Ако е с тахан може да е хацилим бе’тхина. За второто - безобразие. Но имам увереност, че поне Бритиш работят с добри доставчици и качественият контрол е на ниво.

А бе, след конското месо, няма Кошър (разбирай в преносен смисъл).

На кьопоолуто му викат баба гануш, но на арабски.

# 2 481

Ами то е точно баба гануш това, за което предположих. А за кашер, аз изобщо избягвам такива заведения в Израел, но пък от храната на Бритиш съм възхитена.

# 2 482

Баба гануш е Simple Smile
Колкото за кошера ... след като гледах филм за най големия производител на кошер месо в света, съвсем ми се объркаха представите за религия и всичко останало Simple Smile
На времето имаше филм за този производител и беше повече от потресаващ!

# 2 483

Баба гануш е Simple Smile
Колкото за кошера ... след като гледах филм за най големия производител на кошер месо в света, съвсем ми се объркаха представите за религия и всичко останало Simple Smile
На времето имаше филм за този производител и беше повече от потресаващ!

Баба гануш е хацилим бе’тхина Simple Smile. Кой е филмът, ако си спомняш?

# 2 484
И как мислиш защо именно в Англия има медицински туризъм, а не в България примерно ?
Дали ако имаше такъв щяхме да си ги лекуваме тихо кротко както правят в Англия ? ... в Бг си плащаш като поп и на края пак те третират като животно  Mr. Green

http://www.blitz.bg/news/article/119267

http://www.expoworld.bg/archives/5232

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1380107

Останалото ще намериш с google.

Не знам как му викат,но бг кьопоолу си е с домати и чушки и се различава от баба Гануш.

# 2 485
И как мислиш защо именно в Англия има медицински туризъм, а не в България примерно ?
Дали ако имаше такъв щяхме да си ги лекуваме тихо кротко както правят в Англия ? ... в Бг си плащаш като поп и на края пак те третират като животно  Mr. Green

http://www.blitz.bg/news/article/119267

http://www.expoworld.bg/archives/5232

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1380107

Останалото ще намериш с google.

Не знам как му викат,но бг кьопоолу си е с домати и чушки и се различава от баба Гануш.

Май не си схванала идеята за медицинските туристи изобщо!
Хората се лекуват в държавни болници, като нямат това право и на края не плащат нищо!
Та за миналата година разходите по такива пациенти е била 3 милиарда!
Та дали англичаните в БГ се лекуват безплатно и дали изобщо  (изключвам циганите) някой те поглежда ако нямаш здравна осигуровка Wink Сега усещаш ли разликата ?

# 2 486
Не усещам нищо.В Германия застраховките са задължителни-няма безплатен обяд.И поради тази причина хората примерно могат да отидат да се лекуват в Бг и на здр. каси да им излезе по-евтино едно такова лечение.Да не говорим примерно,че и зъболекарите са на доста по-високо ниво примерно от местните..Не ми е ясно ти в UK не плащаш ли застраховки и за какви безплатни работи ми говориш?

Медицински туризъм означава човек от държава  X или  Y да отиде да се лекува в държавата Z.

# 2 487
Не усещам нищо.В Германия застраховките са задължителни-няма безплатен обяд.И поради тази причина хората примерно могат да отидат да се лекуват в Бг и на здр. каси да им излезе по-евтино едно такова лечение.Да не говорим примерно,че и зъболекарите са на доста по-високо ниво примерно от местните..Не ми е ясно ти в UK не плащаш ли застраховки и за какви безплатни работи ми говориш?

Медицински туризъм означава човек от държава  X или  Y да отиде да се лекува в държавата Z.

Разликата е тази че в Англия ги лекуват безплатно за сметка на данъкоплатеца! А в БГ трябва да си платят за да ги лекуват!
Ох и не става въпрос за мен! Това е цял феномен.... Идват от различни държави защото знаят, че могат да получат лечение безплатно. Просто когато влизаш в болницата не те проверяват дали си осигурен и на края ти връчват сметката, но това не пречи на пациента да си хване самолета и да си замине от където е.
Има случаи на хора, които направо от летището ходят до най близката болница !
В Бг още докато видят, че не си осигурен и те отсвирват директно Wink

Цитат
One of the first letters I received was from a junior hospital doctor working close to Heathrow airport. ‘Every single week, I see people who have been flown in from all over the world with a variety of extremely serious health problems,’ he wrote. ‘Many of these people had to be wheelchaired on to the plane because they were too unwell to walk on board. I understand the temptation to come to Britain, but we often have our Intensive Therapy Unit full of patients without NHS numbers who are there for weeks or months with no means or intention to pay, which impacts on our resources.’

http://www.spectator.co.uk/features/8880071/international-health-service/

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 10:49 от Troy

# 2 488
Ами богата държава,плаща им сметките.Т.е. и ти плащаш за някой дето не може или не иска.Това не е безплатно,така че стига си го натяквала.
Като отидат да се лeкуват в Бг,ще си платят от джоба,а после държавата ще им възстанови парите.

# 2 489
Ами богата държава,плаща им сметките.Т.е. и ти плащаш за някой дето не може или не иска.Това не е безплатно,така че стига си го натяквала.
Като отидат да се лeкуват в Бг,ще си платят от джоба,а после държавата ще им възстанови парите.

Много съдържателен отговор! Wink
Въпроса беше съвсем друг  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт