Време е за Икеа! - Тема 17

• 85 308
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Момичета, да ви се похваля - днес добавих 10 точки към "виртуалната" карта с порция кюфтенца за 2 лв. Завиждайте!  Grinning
          Сега - сериозната част. Трябва да купя разтегателен диван. Миналата година купих BEDINGE и сме доволни. Сега цената му е - рамка 190 лв, матрак 160 лв и калъф 139 лв = 489 лв. Интересното е, че общата цена, обявена за дивана в магазина /проверих номерата на артикулите/ е 449 лв. Случвало ли ви се е да попадате на такива разлики между цената в магазина и тази в сайта? 40 лв. са добро намаление, не че бих купила диван с бял калъф.
Според мен не е разлика със сайта, а че си купуваш цял продукт. Винаги нещо на части е по-скъпо. Да дам аналогия с автомобил - купуваш си кола и цяла е по-евтина, въпреки, че са я сглобили, отколкото ако си купуваш част по част и си сглобяваш ти. То в ИКЕА винаги си го сглобяваш сам, но все пак си купуваш пълен продукт, докато другите са резервни част. Примерно може да си сменяш калъфа.

# 706
  • София
Да се похваля с новата си, почти завършена кухня от Икеа. Тя сега е по-подредена, но е снимана миналата седмица Embarassed. Имаме да слагаме чекмедже под фурната, механизма е купен и нещо за шкафа 30см. Обаче няма в тюркоаз. Ако сложим в бяло как ще е? Приемам предложения.

# 707
Да се похваля с новата си, почти завършена кухня от Икеа. Тя сега е по-подредена, но е снимана миналата седмица Embarassed. Имаме да слагаме чекмедже под фурната, механизма е купен и нещо за шкафа 30см. Обаче няма в тюркоаз. Ако сложим в бяло как ще е? Приемам предложения.

bouquet Честита кухня!!! Прекрасна е, с много здраве да си я ползвате!  Hug

# 708
Чудесна кухня! Ще се получи интересно - бяла вратичка и бяло чекмедже под фурната. Може и в горните шкафове да вмъкнеш някакъв бял акцент. Но ако само там липсват вратичките, да не се получи "петно", което да ти се натрапва в погледа.  newsm78 Но пък плота ви е бял. Хладилника бял ли е или инокс? А какъв гръб сте избрали?  С две думи - нищо не те посъветвах, сори.
              missmarina, сами ли си правихте проекта? Аз не можах да се справя сама, запазих час за проектиране в неделя.

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 11:55 от tetka_the_best

# 709
  • София
missmarina,чудесна е,относно въпроса ти newsm78...и според мен зависи от доста неща,засега изглежда,че най добре ще е в бяло,ама.... Thinking
би ли споделила,конфигурацията от снимката като пари,колко излезе?

# 710
  • София
Честита кухня и много благодарим за снимките!
Една реална снимка си е друго нещо.

Относно вратичките - аз бих препоръчала да изчакаш тюркоаза (общия цвят). Не мисля, че с бели би станало добре, независимо от плота или горните шкафове.

# 711
цък

Скоро не сме стъпвали в икея, но сега сме се наточили на ПС скрина с многото чекмеджета.

Ако на кухнята се оставят наистина и чекмеджето под фурната и вратичката бели си мисля, че ще се получи добре. Даже  не слагайте дръжка на чекмеджето.

# 712
Оххх...  Crazy Имаме да купуваме доста неща от ИКЕА съсвсем скоро- Karlstad разтегателен диван тройка, Hemnes серията шкафове за дневна, и още един куп глупости. От една страна потривам доволно ръце от точките, които ще натрупам, но се чудя дали сега заради излизането на новия каталог няма да намалят все пак някои неща? Да изчакам ли с покупките?  newsm78

# 713
  • София
Момичета, благодаря! Hug Кухнята е в лятната ни къща на плажа и затова държахме на тюркоаза. Всъщност аз исках тюркоаз, сестра ми направи проекта, майка ми го купи в София, а мъжът ми на място я сглоби. Три жени ще се вихрим там.И само аз съм я виждала на живо Laughing И всъщност я мислихме "на парче".  Няма да има горни шкафове, концепцията на къщата не го позволява, а и сме на мнение, че много шкафове = много излишни неща. Гръбче не сме избрали, но ще бъде нещо светло, плота е този, на цвят като гранитогреса
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00142108/
Общо са 6 шкафа, 2х40см, 1х30, 1х60, 1х60 за фурна и 1х120, който става за мивка и е ъглов. 180/250 е дължината. Рамки, вратички, без тази от 30см, крака, 2 плота по 180см, дръжки, водобранни лайсни, панти и механизъм за чекмедже под фурната, мивка, сифон излезе около 1000лв. Обаче няма такова лесно сглобяване! За всичко е помислено, всякакви варианти са предвидени. Особено сифона, разтяга се на всички посоки и за всякакви размери и варианти на канала.
Другото икейско е тези пердета, сестра ми ги уши, корниза е този
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/70117172/
пердета http://media.snimka.bg/s1/2415/031073898.jpg?r=0
Ох, в нашата Икеа пък ги няма половината артикули. Страшни платове гледам в английския сайт #Cussing out
Да похваля и този диван, става на легло и е страшно удобен за спане.
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=84431

Сега за шкафовете. Не знам дали въобще ще има чела за чекмеджета в тюркоаз. Тази серия е само за горни шкафове и са само вратички. Понеже единият шкаф е 120см и е ъглов, на него по инструкция се монтира 10см бяла дъска/чело. Свързва се със съседния шкаф, който в случая е 30см. Ето тук се вижда. http://media.snimka.bg/s1/2415/031073894.jpg?r=0
Та тази дъска каквото и да се сложи на този шкаф като цвят си остава бяла. Освен да се вземе врата тюркоаз 40см и да монтира като чело на издърпващ се шкаф/чекмедже, а вътре може и рафтове да има. В затворено положение ще покрива бялата дъска. Дали ще се получи newsm78
Ох, поста ми стана за темата за кухните, ще ме извините.

# 714
missmarina, постът ти е много полезен, благодаря, че сподели!  Hug

# 715
Питам навсякъде, питам и тук, ще съм благодарна за всяка насока.
        Самоцитирам се от други теми:
Цитат
Момичета, трябва ми хитринка "на готово" - спешно трябва да обзаведа кухня в апартамент, който ще се отдава под наем. Шкафовете ще са стандартни, готова конфигурация, обаче не знам какво да измисля за "гръб", а признавам си, информацията ми е оскъдна. Идеи?
           Не мога да се справя с нашия икейски сайт и това си е...  И от руския се мъчих нещо да "вдяна"...
missmarina, вие гръб няма ли да слагате, поне около котлоните?

# 716
  • София
Ще слагаме, ама не икейски. В Икеа няма, има само едни плоскости, ама изобщо не ми харесват, а и са само 3-4 вида/цвята, два от които червен и черен. Има много фирми за плоскости, там ще търсим.

# 717
tetka_the_best, ето това използват в Икеа за гръбчета ако няма плочки  Peace
и още

Нанизват се на тези релси

Иначе си поръчваш ПДЧ гръбче по размер в някоя фирма и забравяш  Peace

# 718
Фирми за плоскости? Божкее... А къде ги видя тези икейските, в сайта имам предвид....  И имате ли впечатление от тази фурна http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=11162
   red shoe, и на теб благодаря, отговорила си ми докато пишех

# 719
  • Sofia
Ако някой ползва трапезна маса INGATORP би ли споделил впечатления - удобна ли е, стабилни ли са страничните плотове, устойчиво ли е покритието? И също с какви столове е комбинирал.

Общи условия

Активация на акаунт